Pentru mulți dintre noi, masa de Crăciun înseamnă preparate tradiționale de seamă așezate pe un aranjament specific sărbătorii. Însă, nu în toată lumea urmează aceeași tradiție când vine vorba de mâncare. Există țări în care preparatele culinare de Crăciun te vor speria puțin, asta dacă nu ești adeptul degustărilor mai îndrăznețe, dar ciudate. Iată câteva din cele mai neobișnuite alimente de Crăciun de pe tot globul.
Mâncăruri ciudate de Crăciun din întreaga lume
Viermi prăjiți – Africa de Sud
„Mopane caterpillar” este o omidă comestibilă și se hrănește preponderent pe frunza de mopan. Timpul de recoltare al acestora coincide cu Crăciunul și, prin urmare, acestea au devenit una dintre felurile de mâncare tradiționalede Crăciun în Africa de Sud.
Cap de oaie prăjit – Norvegia
De asemenea, cunoscut sub numele de Smalahove, aceasta este un fel obișnuit de mâncare pentru o cină nordică, dar este preparat mai ales chiar înainte de Crăciun. Capul este fiert și apoi uscat și sărat.
„Herring în blană” – Rusia
Aceasta este în esență o salată de hering, dar numele colocvial este mult mai descriptiv. Este o salată tipic festivă servită în Rusia și constă în hering, ceapă, cartofi fierți, morcovi, ouă și sfeclă roșie. Herring-ul este așezat în centru, acoperit cu stratul „de blană” de legume.
KFC – Japonia
La prima vedere nu pare atât de ciudat să mănânci Kentucky Fried Chicken în sine, dar pt foarte multă lume este dificil să asocieze mâncarea de fast-food cu sărbătorile, atunci când prin excelență se consumă mâncare gătită în casă.
Dar japonezii, care au împrumutat sărbătoarea Crăciunului de la americani, o asociază cu acest tip de mâncare și prin urmare, în jur de 3,6 milioane de familii japoneze se sărbătoresc consumând KFC.
Mâncăruri ciudate de Crăciun
Găluște – Polonia
Găluștele pierogi sunt o mâncare tradițională poloneză, iar populația de aici le consumă de Crăciun în toate felurile. Umplute cu brânză, varză, carne sau ciuperci ca fel principal și fructe, mentăsau diferite topinguri dulci ca desert.