Cuprins:
Carnea de pui gătită la cuptor este suculentă și aromată și nu conține multe calorii datorită modului de pregătire. Iată care sunt cele mai delicioase rețete cu piept de pui la cuptor.
Rețete cu piept de pui la cuptor
Piept de pui la cuptor cu cașcaval și cartofi
Ingrediente
- 1 kg cartofi;
- 400 gr piept de pui;
- 200 gr cașcaval;
- O ceapă;
- 3 linguri de ulei;
- Sare și piper.
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală, se șterge cu un șervețel absorbant și se asezonează cu sare și piper. Pentru a fi mai fraged și suculent, pieptul de pui poate fi un cu muștar sau maioneză pe ambele părți.
Ceapa se taie în bucăți mai mari, cartofii se taie în rondele. Într-o tavă mai mare pentru cuptor, pe care ai uns-o cu unt, pune jumătate din cantitatea de cartofi, peste adaugă sare, pune și restul de cartofi, pieptul de pui care să acopere toți cartofii, apoi un strat de ceapa. Răzuiește deasupra cașcavalul, cât să acopere toate ingredientele, și pune la cuptor, la 200 de grade, timp de 60 de minute, sau până când se formează o crustă aurie.
Pui cu lămâie la cuptor
Ingrediente
- 500 gr cartofi;
- 250 ml supă de pui;
- 6 bucăți de piept de pui;
- 25 gr unt;
- O ceapă;
- 2 morcovi;
- O lămâie;
- 6 căței de usturoi;
- Sare, piper, oregano.
Ingrediente pentru sos
- 20 gr făină;
- 15 gr unt.
Mod de preparare
Spală pieptul de pui, pune-l într-o tavă împreună cu ceapa tăiată rondele, la fel și 3 cartofi, feliile de lămâie, usturoiul mărunțit, iar deasupra toarnă supa de pui. Asezonează cu sare, piper și pune deasupra pătrunjelul tocat. Dă totul la cuptor pentru o oră sau până când scade supa și se rumenesc bucățile de pui, la 190 de grade.
Restul de cartofii spală-i, taie-i în rondele mai groase și pune-i într-o tavă cu sare, piper și oregano și lasă-i în cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.
Pregătește sosul acum. Pune într-un vas untul, făina peste și gătește-le împreună pentru un minut, până când se omogenizează împreună. Stinge sosul cu supa din tava de pui de la cuptor, și amestecă bine. Fierbe sosul pentru 5 minute și totul este gata.
Sosul făcut îl poți pune peste pieptul de pui.
Piept de pui cu mozzarella
Ingrediente
- 800 gr piept de pui;
- 200 gr iaurt;
- 200 gr brânză mozzarella;
- 50 ml ulei de măsline;
- Sare, piper, condimente pentru pui;
- Pătrunjel verde.
Mod de preparare
Într-un bol pune pieptul de pui cu condimentele și uleiul de măsline. Lasă totul la marinat, în frigider, pentru cel puțin o oră. Pune-l apoi într-o tavă pentru cuptor, pe hârtie de copt.
Separat, amestecă iaurtul cu crema de brânză, pătrunjelul, sare și piper. Crema obținută o pui peste pieptul de pui cu ajutorul unei pensule. Deasupra rade mozzarella și dă totul la cuptor pentru 30-40 de minute, la 180 de grade.
Pieptul de pui la cuptor poate fi servit cu o salată de legume proaspete.
Piept de pui cu alune la cuptor
Ingrediente
- 400 gr piept de pui;
- 100 gr cremă de brânză;
- 80 gr bacon;
- 50 gr alune de pădure
- 20 gr unt;
- Sare, piper.
Mod de preparare
Pentru a se frăgezi, pieptul de pui se pune între două folii de plastic și se bate puțin, apoi se taie în felii subțiri. Alunele se mărunțesc și se amestecă cu crema de brânză.
În mijlocul fiecărei felii de pipet de pui se pune o lingură din compoziția cu brânză și alune. Se învelește fiecare felie de pipet de pui cu o felie de bacon și se leagă cu un fir de ață.
Se pun toate bucățile pregătite pe o tavă pentru cuptor, cu foaie de copt, și se dă totul la cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
VEZI GALERIA FOTOPOZA 1 / 4Rulouri cu piept de pui și cașcaval
Ingrediente
- 800 gr piept de pui;
- 8 bucăți de cașcaval;
- 8 bucăți de bacon;
- Rozmarin, sare, piper, ulei.
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală și se taie pe orizontală, cât să fie felii întinse. Se prăjește jumătate din cantitatea de bacon. Peste o felie de piept de pui se pune o felie de cașcaval, apoi o felie de bacon prăjită și o felie de bacon neprăjită. Se rulează fiecare felie, apoi se taie în rulouri mici, care se prind cu scobitori. Se condimentează cu sare și piper, dar și cu rozmarin, toate rulourile.
Într-o tigaie încinsă se pune rozmarin, apoi se pun rulourile pentru 5-6 minute, pentru a se rumeni, se întorc pe fiecare parte. Se lasă să se odihnească puțin înainte de a scoate scobitoarea.
Rulourile de pipet de pui se ung cu ulei, cu ajutorul unei pensule, apoi se pun în cuptorul încins, pentru 20 de minute, la 180 de grade.
Ruladă din piept de pui cu prune uscate și migdale
Ingrediente
- 1 kg piept de pui;
- 200 ml vin alb;
- 20 bucăți prune uscate;
- 20 bucăți migdale;
- 150 gr costiță afumată;
- Sare, piper.
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală și se taie în felii subțiri, la fel ca cele pentru șnițele. Se pune peste fiecare felie sare, piper, prune uscate și migdale. Costița afumată se taie mărunt și se pune și ea peste prunele uscate. Se împachetează în forma unui rulou, se pune fiecare rulou în folie de aluminiu și se rulează. Se pune totul al cuptor, la 180 de grade timp de 45 de minute.
După acest timp, se scot din folia de aluminiu, se pun rulourile într-o tavă adâncă, se adaugă vinul și mai lăsăm la cuptor pentru încă 10 minute.
Pui la cuptor cu brânză provolone
Ingrediente
- 400 gr piept de pui;
- 300 gr roșii;
- 200 gr brânză provolone;
- 100 gr baby spanac;
- 2 căței de usturoi;
- 2 linguri ulei de măsline;
- Cimbru, busuioc, oregano, sare, piper.
Mod de preparare
Pieptul de pui se taie fâșii subțiri, se condimentează și se presară cu ulei de măsline. Se lasă la marinat pentru o oră, apoi se prăjește puțin, până când se rumenește, într-o tigaie cu puțin ulei.
Pulpa de roșii se amestecă cu ierburile aromatice, sare, piper. Spanacul se trage la tigaie în puțin ulei de măsline, cu usturoiul mărunțit.
Într-un vas pentru cuptor, pe care l-ai uns cu unt, pune pieptul de pui, apoi un strat de spanac, apoi un strat de roșii. Deasupra pune cubulețe de brânză provolone. Dă totul la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade, sau până când brânza este topită și s-a rumenit.
Piept de pui Parmigiana
Ingrediente
- 600 gr piept de pui;
- 180 ml suc de roșii;
- 160 gr parmezan;
- 150 gr brânză mozzarella;
- 100 gr pesmet;
- 80 gr făină;
- 50 gr unt;
- 2 ouă;
- O ceapă;
- Un morcov;
- O bucată de țelină;
- Busuioc, sare, piper.
Mod de preparare
Pieptul de pui se spală, se șterge pe un șervețel absorbant și se trece prin făină, ou, pesmet. Pesmetul se amestecă cu parmezan ras. Se prăjește fiecare bucată de pipet de pui în ulei încins.
Într-o tigaie se pune la călit ceapa tocată mărunt, morcovul tăiat cubulețe subțiri și țelina mărunțită. Se adaugă și usturoiul, iar după ce s-au călit se pune sosul de roșii și se lasă totul la fiert pentru 15 minute. Se pune și untul și se lasă să se răcească.
Într-o tavă pentru cuptor, se pune pieptul de pui, peste se adaugă toată compoziția făcută în tigaie, iar deasupra se rade din plin mozzarella și parmezan. Se dă la cuptor pentru 10 minute.
Citește și: Cum să prepari vită Stroganoff