Mergi direct la conținut »
Cine salvează Asesoft? Fanii, Primăria și Universitatea din Ploiești pot sări în ajutorul echipei
Sport Libertatea > Sport

Cine salvează Asesoft? Fanii, Primăria și Universitatea din Ploiești pot sări în ajutorul echipei

Finanțatorul Sebastian Ghiță a anunțat ieri că renunță la finanțarea celei mai titrate echipei din sportul românesc în ultimul deceniu, CSU Asesoft Ploiești, cu 10 titluri, 6 Cupe ale României, o Superupă și FIBA Europe Cup (2005).Oficialii echipei caută soluții pentru continuare activității la campioana en-titre a României.

Om politic, afacerist de calibru, omul din spatele unui post de televiziune, fostul jucător de baschet, Ghiță a explicat, pentru ”totalbaschet.ro”, că ”fără o finanțare adecvată, nu se poate păstra nivelul cu care am obișnuit suporterii, iar eu nu mai pot depune acest efort pentru a convinge oameni să mai investească în baschet, atât timp cât poate fi interpretat ca trafic de influență. Nu știu cum o fac alții, dar, știind cum se pune problema acum, îmi propun să nu mai investesc”.

Deocamdată, Ghiță nu a comunicat oficial decizia jucătorilor, însă cei care conduc echipa caută soluții pentru continuare activității. Prima urgență: găsirea unor fonduri care să acopere continuarea activițății până la finalul acestui sezon. Clubul are o seamă de sponsori care pot acoperi utilitățile, deplasările, organizarea meciurilor și plata salariilor jucători într-o valoare minimală acceptată și de sportivi. Antrenorul Dado Arnautovici, lituanianul Runkauskas, americanul Flowers, căpitanul Cătălin Burlacu, Levi Szijarto par să fi înțeles situația delicată și sunt gata să rămână până în vară la un club care are, totuși, ca obiective titlul și Cupa. ”Calm și multă minte” e deviza celor care se îngrijesc de Asesoft, în frunte cu managerul Ionuț Georgescu. Se așteptă sume importante de pe urma participării în Eurocup, sponsorii secundari sunt și ei gata să verse sumele pe care le mai au de achitat.

Pasul următor: sensibilizarea suporterilor care, deși echipa a avut un sezon fantastic, n-au mai populat sala ca altădată. Doar organizarea unui meci costă 4.000 de lei. La un preț de 10 lei biletul, dacă ar fi măcar 400 de fideli la meci, echipa ar fi sprijinită de cei care au sărbătorit la atâtea și atâtea trofee.

O echipă care a dus numele Ploieștiului în Europa, câștigând al treilea trofeu ca importanță de pe Continent, în 2005, care adus 10 titluri în urbe, ar putea beneficia din vară și de sprijinul Primăriei locale. În Liga Națională de baschet sunt o groază de CSM-uri, cluburi ale municipalității, într-un fel sau altul. Steaua CSM, CSM Oradea, CSU Sibiu, CS Energia Tg. Jiu, SCMU Craiova, și le merge bine. O schemă de buget serios ar putea sensibiliza autoritățile locale. Un fler pentru transferuri ieftine, dar bune, pe care ploieștenii l-au dovedit în ultimii ani, și CSU Asesoft merge mai departe. CSU, pentru că Universitatea e încă deținătoarea numelui.

Ghiță, care a investit circa 20.000.000 de euro în echipa de baschet, a anunțat că decizia are efect imediat: ”Decizia mea se aplică în acest moment, nu de la finalul actualului sezon. Ionuț Georgescu este un manager foarte bun, a învățat multe de la Alex Iacobescu, cât și de la mine, și sper să se descurce. Echipa nu este a mea, este a Universității din Ploiești”. Și a precizat că echipa nu are datorii.

 

Close
Închide
  Close