Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / MTS a confiscat echipa de Fed Cup la rugămintea FRT! Ministerul a avut doi oameni la dineul oficial, deși statul a oprit finanțarea federației
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > EXCLUSIV / MTS a confiscat echipa de Fed Cup la rugămintea FRT! Ministerul a avut doi oameni la dineul oficial, deși statul a oprit finanțarea federației

EXCLUSIV / MTS a confiscat echipa de Fed Cup la rugămintea FRT! Ministerul a avut doi oameni la dineul oficial, deși statul a oprit finanțarea federației

MTS a tăiat finanțarea FRT, dar un director și un consilier din minister s-au afișat joi seară, la dineul oficial al întâlnirii Franța - România, din semifinalele Fed Cup.

De Daniel Conțescu,

La prima vedere, prezența la masă a directorului Daniel Jianu și a consilierului Andrei Nourescu (la final, acesta din urmă și-a făcut selfie cu echipa – foto mare) pare o anomalie de proporții, cât timp între cele două instituții există un confilict arbitrat de instanțele civile de judecată.

MTS se fălește că a dus steagul!

Federația nu primește bani de la stat de peste doi ani, din pricina neregulilor de ordin juridic, iar Simona Halep a cerut, în numele echipei de Fed Cup, soluționarea grabnică a problemelor, somându-i pe guvernanți, din rândul cărora face parte și ministrul Ministerul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei.

Problemele legale ale FRT înseamnă și imposibilitatea de a folosi însemnele naționale la competițiile interne și internaționale, în urma unor decizii ale instanțelor de judecată. Ca să evite alte litigii, FRT a rugat MTS să reprezinte România la acest eveniment!

Motiv pentru care, înaintea plecării spre Rouen, ministerul a anunțat pompos, pe pagina de Facebook:

”Ministerul Tineretului și Sportului a dus Tricolorul românesc la Rouen…”, apoi și-a îmbarcat oamenii în avionul de Franța.

Mesajul ministerului nu este unul întâmplător. Steagul este un astfel de însemn oficial, alături de imn, nume și de stemă. 

MTS, după Ostrava: federația nu are avizele!

La meciul de la Ostrava, Cehia – România 2-3, din primul tur al Grupei Mondiale, FRT nu a avut acceptul MTS de a folosi însemnele țării și s-a trezit pe cap cu noi citații la proces din partea Opoziției din tenis!

Antrenorul Marius Vecerdea, cel care conduce falanga anti-Cosac și patron al clubului Pamira din Sibiu, a deschis un proces împotriva folosirii de către FR Tenis a terenurilor din incinta Centrului Național (închirierea unei ore de tenis în balon costă 80 de lei), dar și a exploatării numelui, a stemei și a steagului României!

”Există o lege specială pentru așa ceva. Federația trebuie să ia avize de la Guvern, pentru folosirea acestor simboluri. Cei care conduc acum federația n-au luat acele avize la competiții precum Fed Cup sau la Cupa Davis. Nu poți tăia bilele de capul tău, așa cum face acum federația”, susținea Vecerdea (AICI, detalii). Interpelat, MTS a recunoscut într-o adresă că FRT nu are avizele necesare (dovada, mai jos).Dăncilă nu i-a aprobat deplasarea lui Matei

Din partea MTS, în Franța ar fi trebuit să meargă ministrul Bogdan Matei și ”umbra” lui, consilierul Andrei Nourescu. Doar că turbulențele politice de la București, care s-ar putea solda inclusiv cu remanierea lui Matei, au determinat-o pe Viorica Dăncilă să nu-i aprobe deplasarea primului. 

În locul habarnistului Bogdan Matei, la Rouen a plecat un alt angajat din minister, Daniel Jianu (foto), director general în cadrul Direcției Sport din MTS.


Directorul Daniel Jianu             FOTO: Facebook

”Frăția” dintre minister și federație reiese și din faptul că repreprezentanții MTS dorm și mănâncă în același hotel cu delegația FRT, unde o cameră costă aproape 300 de euro. Doar că oamenii din minister s-au cazat pe banii statului.

Nourescu, iubitor de plimbări externe pe banii statului

Dacă despre Jianu, un personaj discret, se spune că este ”creierul” ministerului, despre Nourescu se știe că este mare iubitor de lux și are un apetit sporit pentru deplasări în străinătate.

Nourescu sare dintr-un avion în altul. Abia revenit de la Sofia, unde i-a însoțit pe Gică Popescu, Răzvan Burleanu și pe Bogdan Matei, consilierul s-a ”lipit” la o deplasare la Salonic, săptămâna trecută. 

Se cunoaște vag motivul excursiei (semnarea unor acte), nu însă și alte detalii despre vizită. Sigur este selfie-ul pe care Nourescu și l-a făcut cu Răzvan Lucescu, pe care sperau să-l prindă campion al Greciei cu PAOK, doar că momentul festiv a fost amânat pentru sfârșitul acestei săptămâni.


Răzvan Lucescu, ”marcat” strâns de Nourescu, stânga, Matei și de Burleanu   FOTO: Facebook

Amintita deplasare la Sofia s-a lăsat cu o fotografie memorabilă (jos), în urma căreia Gică Popescu și-a dat demisia din Comitetul de Organizare al CM 2030.


Nourescu, nelipsit din cadru                                                                             FOTO: Facebook

Și-ar fi dat cu ketchup pe frunte!

Contul de Facebook al lui Nourescu este plin de postări cu imagini care descriu opulența. Consilierul se cazează doar la hoteluri de lux, însă îi este de mare ajutor ministrului Matei, despre care surse din MTS susțin că nu se descurcă dincolo de granițe fără translator. Adus în minister de Ioana Bran, Nourescu a rămas și după ce sătmăreanca a fost înlăturată.

Fost jurnalist, Andrei Nourescu s-a remarcat în presă cu un episod rușinos. A pretins că a fost rănit prin împușcare pe frontul din Irak. Ca să obțină imaginea de victimă, s-ar fi dat cu ketchup pe frunte și și-a înfășurat capul cu un batic.

Deși nu mai este ziarist, Nourescu se fălește cu apariții la Premiile Laureus de la Monte Carlo și prezintă Revelioane.

 

 
 
Close
Close
Închide