Mergi direct la conținut »
Ministrul habarnist. Bogdan Matei, șeful Sportului, n-a auzit de Ionuț Radu, portar în Serie A
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ministrul habarnist. Bogdan Matei, șeful Sportului, n-a auzit de Ionuț Radu, portar în Serie A

Ministrul habarnist. Bogdan Matei, șeful Sportului, n-a auzit de Ionuț Radu, portar în Serie A

Naționala de fotbal a României s-a calificat în Campionatul European de tineret cu Ionuț Radu între buturi, dar ministrul Tineretului și Sportului, Bogdan Matei, n-a aflat despre portarul care impresionează la Genoa, în Serie A, unul dintre primele 5 campionate din Europa.

Întrebat, la ProX, dacă a auzit de portarul lui Genoa și al naționalei de tineret al României, Ionuț Radu, ministrul a ridicat din umeri.

”Ionuţ Radu vă spune ceva?”, a fost întrebarea primită de Bogdan Matei.

Răspunsul acestuia a fost unul halucinant: ”Nu, nu ştiu. Dar ştiu că la Râmnicu Vâlcea avem un portar excepţional, Robert Popa. Are doar 16 ani şi apără la Liga 3. Mi se pare că pentru vârsta lui, 16 ani, este un lucru mare să aperi la Liga 3. Este şi un component al loturilor naţionale”, a spus Bogdan Matei.

Corigentul și premiantul

Bogdan Matei a fost numit ministru al tineretului și sportului în noiembrie 2018. Ministrul este de origine din Vâlcea, a jucat fotbal de la vârsta de 12 ani și a fost profesor de Educație Fizică. Potrivit presei locale din Vâlcea, la un examen de titularizare pentru postul de profesor de sport, Bogdan Matei a luat nota 2,57, iar la un examen prntru funcția de inspector general adjunct, a luat nota 1.

Ionuț Radu, în vârstă de 21 de ani, este portarul titular de la Genoa, în Serie A și unul dintre eroii naționalei Under 21 a României în calificările pentru Euro 2019. Portarul născut în Bucureşti a contribuit din plin la calificarea naţionalei de tineret a României la Europeanul din vară din Italia şi San Marino. ”Tricolorii” mici vor înfrunta, în faza grupelor, Croaţia, Anglia şi Franţa. În sezonul următor, Radu va fi răscumpărat de Inter Milano.

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”
Recomandări

Replica la care a cedat Gheorghe Dincă: „Ori mor eu, ori mori matale”

Se ia de mână cu Burleanu

Ministrul nu este singurul personaj habarnist din sportul românesc. La puțin timp după ce și-a luat în primire primul mandat de președinte la FRF, în 2014, la o emisiune televizată, Răzvan Burleanu n-a știut să enumere jucătorii care au făcut senzație pentru România la Cupa Mondială de fotbal din 1994. De atunci, Burleanu merge la emisiuni la care, în prealabil, primește întrebările. ”Cum să facă asta? E ca și cum Obama nu știe imnul Americii”, a reacționat, revoltat, Hagi, liderul Generației de Aur. 

Citește și:

CE RUȘINE! Burleanu n-a știut să spună echipa României din ’94!

Ștefan Popa, primul antrenor al lui Ionuț Radu: ”Eu l-am băgat în poartă”. Tehnicianul și-a construit lotul dând anunțuri de selecție în ”Libertatea”

 

Close
Închide
  Close