Mergi direct la conținut »
Șoc în fotbal! Gică Popescu a demisionat după fotografia publicată de ”Libertatea”. Fostul internațional nu mai pregătește Cupa Mondială din 2030
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Șoc în fotbal! Gică Popescu a demisionat după fotografia publicată de ”Libertatea”. Fostul internațional nu mai pregătește Cupa Mondială din 2030

Șoc în fotbal! Gică Popescu a demisionat după fotografia publicată de ”Libertatea”. Fostul internațional nu mai pregătește Cupa Mondială din 2030

Gică Popescu, 51 de ani, nu mai face parte din Comitetul de Organizare al Cupei Mondiale la fotbal din 2030 în România. Dezvăluirea a fost făcută, joi seară, de jurnalistul Decebal Rădulescu, la postul Digi Sport.

De Daniel Conțescu,

ACTUALIZARE. Președintele FRF, Răzvan Burleanu: ”Nu ştiu subiectul, doar dacă îmi puteţi da dumneavoastră mai multe detalii…Sunt surprins de această decizie fiindcă în primul rând nu există o comisie sau un comitet de organizare pentru Campionatul Mondial din 2030 sau pentru Campionatul European din 2028. E decizia lui, nu pot eu să comentez. A explicat de ce a făcut acest lucru? Cred că el e cel mai în măsură să vă explice de ce a luat această decizie”.

ACTUALIZARE. ”Da, e adevărat că am demisionat din acel comitet pentru Campionatul Mondial din 2030. Decizia n-are legătură cu poza, important e că nu mai sunt acolo. Oricum, am foarte multă treabă cu organizarea Campionatului European din 2020 și nu mai puteam face și asta. Din fericire, lucrurile merg bine pentru EURO 2020 și veți vedea că vom face un turneu final reușit”, a precizat Popescu pentru gsp.ro.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Potrivit lui Rădulescu, ”Baciul” ar fi luat această decizie după ce ”Libertatea” a publicat o fotografie în care apărea alături de actualul președinte al Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

”Gică Popescu mi-a zis că a demisionat după apariția acelei fotografii. Când să se facă poza, a apărut brusc în cadru și acel personaj (n.r. – Răzvan Burleanu). A preferat să demisioneze”, a spus Decebal Rădulescu, jurnalist care, pe când lucra în echipa Gazetei Sporturilor, a investigat neregulile comise de Popescu ca impresar, declanșând ”Dosarul Transferurilor”.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

Mai degrabă, Popescu se referă la fotografia pe care a făcut-o în aeroport (imaginea de mai jos, în care mai apar ministrul Sportului și consilierul său, ex-jurnalistul Andrei Nourescu), și nu la poza oficială, care îl arată alături de șeful FRF și de ministrul Sportului, după cum au fost așezați la masă de organizatorii bulgari.

”Un rahat de poză”

Contactat de ”Libertatea” pentru a comenta contextul în care s-a făcut fotografia (instantaneul a fost surprins la Sofia), Popescu a afirmat:

”Nu există un dialog apropiat. Ce cred colegii mei din Generatia de Aur? Nu știu, întreabă-i! Credeți ce vreți, dar n-ați fost în pielea mea! Nu știți ce e în sufletul meu! Nu răscolitți un episod dureros pentru mine și vă cer să nu faceți aprecieri după un rahat de poză. Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”, spunea Gică Popescu, la acea vreme, pentru cotidianul Libertatea.

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis
Recomandări

Reacție total neașteptată, Tolo îl apară pe Arafat după ultimele declarații ale lui Klaus Iohannis

Rămâne în ”aparatul” premierului

Popescu va rămâne însă consilierul premierului Vioricăi Dancila și se va ocupa de organizarea unor meciuri de la EURO 2020 în țara noastră, principala promisiune a guvernanților fiind finalizarea liniei de cale ferată dintre Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

”Ne cerem scuze”

Motiv de zâmbet pentru Popescu vine dispre Oltenia natală. Înjurat de spectatori la meciul CSU Craioca – Viitorul 1-2, din Cupa României, gruparea din Bănie și-a cerut scuze fostului internațional, printr-un mesaj postat pe pagina de Facebook:

”« Așa e la Craiova» înseamnă și ca noi să ne respectăm valorile. Iar Gică Popescu este o valoare a Științei. Nu a fost doar căpitanul Universității Craiova, a fost și cel care a sfidat sistemul înainte de 1989 când a refuzat să joace la altă echipă. Și mai mult decât atât, reprezintă o valoare imensă a României.

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis
Recomandări

Leafa președintelui a fost înghețată de Guvern. Reacția lui Iohannis

Fiindcă el a jucat la cel mai înalt nivel și a purtat numele Științei ca și căpitan în vestiarul Barcelonei, în vestiarele celor de la PSV Eindhoven sau Galatasaray pe vremea când cea din urmă câștiga Cupa UEFA și SuperCupa Europei învingând în finală Real Madrid.

Cuvintele sunt scrise de Gică Popescu înainte ca unii dintre noi să greșească. Ne cerem scuze, Gică Popescu. Și te așteptăm înapoi pe « Ion Oblemenco »”. Popescu a jucat pentru ”Știința” în perioada 1985-1990.

 

Close
Închide
  Close