Mergi direct la conținut »
16 femei operate de falsul medic Matteo Politi, audiate de anchetatori. Niciuna nu a vrut să depună plângere împotriva italianului
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > 16 femei operate de falsul medic Matteo Politi, audiate de anchetatori. Niciuna nu a vrut să depună plângere împotriva italianului

16 femei operate de falsul medic Matteo Politi, audiate de anchetatori. Niciuna nu a vrut să depună plângere împotriva italianului

16 femei care au fost operate de falsul medic Matteo Politi au fost audiate la Secția 4 de Poliție din București. Două dintre acestea au urme vizibile în urma operațiilor estetice realizate de italian, susțin surse judiciare. Cu toate acestea, niciuna dintre paciente nu a dorit, până acum, să facă plângere scrisă împotriva italianului.

De Remus Vlad, Răzvan Mihalașcu,

Potrivit anchetatorilor, una dintre femeile operate de Politi a precizat că urmează să se consulte cu avocatul său, pentru a stabili dacă va depune o plângere împotriva italianului cu opt clase care ar fi pretins că este medic estetician.

Surse judiciare au declarat, pentru Libertatea, că alte 15 paciente ale falsului medic urmează să fie audiate în acest caz.

De asemenea, în zilele următoare vor da explicații în fața Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 angajatele Direcției de Sănătate Publică din București care i-au eliberat parafa lui  Matteo Politi.

Documentul care arată că DSP i-a oferit codul de parafă medicului fals Matteo Politi | FOTO

Săptămâna trecută, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) a anunţat că parafa chirurgului fals italian a fost eliberată în data de 23 martie 2018 de Biroul de Informatică și Biostatistică Medicală, precizând că a fost demarată o anchetă internă privind verificarea modului în care a fost eliberată.

„Codul de parafă atribuit domnului Matteo Politi a fost eliberat în data de 23.03.2018 de către Biroul de Informatică și Biostatistică Medicală. Conducerea instituției a demarat o anchetă internă şi a sesizat în conformitate cu prevederile legale în vigoare Comisia de disciplină de la nivelul DSPMB (Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București – n.r.) pentru analizarea modului în care funcţionarul public din cadrul biroului mai sus menţionat a soluţionat solicitarea domnului Matteo Politi”, se arată într-un comunicat de presă, citat de Mediafax

De asemenea, DSP a pus la dispoziție o linie telefonică specială, pentru reclamații privind falsul chirurg Matteo Politi.

Vineri seara, italianul Matteo Politi, zis și Matthew Mode, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ
Recomandări

A fost înregistrat primul pacient infectat cu noul coronavirus din România. Detalii de ULTIMA ORĂ

 

Potrivit anchetatorilor, Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private din București este acuzat de „săvârșirea unei infracțiuni în formă simplă, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități”.

Libertatea a dezvăluit că, de un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București. Reporterii au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină.


Citește și:

Libertatea a refăcut după 6 ani o fotografie cu aceleași personaje: trei copii romi, aruncați de stat într-un centru de plasament dur! Povestea lipsei de șansă din România

CORESPONDENŢĂ „România din Antarctica” / „Deşi suntem la capătul lumii, niciodată nu suntem singuri”

Dida Drăgan demontează zvonurile legate de sănătate, datorii și mutarea în Elveția. „Mă retrag din muzică atunci când plec la Cer”


 

Close
Închide
  Close