Mergi direct la conținut »
Facebook: 5% din conturile active ale rețelei de socializare sunt "false"
Tehnologie Libertatea > Ştiri > Tehnologie > Facebook: 5% din conturile active ale rețelei de socializare sunt "false"

Facebook: 5% din conturile active ale rețelei de socializare sunt „false”

Facebook încearcă să prevină creşterea numărului tentativelor de creare automată de conturi în scopuri răuvoitoare, dar estimează că aproximativ 5% din conturile active rămân "false".

De Dragoș Tănase,

Grupul a publicat, joi, un raport care detaliază măsurile luate de Facebook împotriva unor conturi „false” dar şi a unor conţinuturi care îi încalcă regulile de utilizare, precum nuditatea, violenţa, sexul, hărţuirea, promovarea drogurilor sau a armelor, apologia terorismului etc.

Astfel, conform raportului, au dezactivat imediat, înainte să devină active, 1,2 miliarde de conturi în ultimul trimestru al lui 2018 şi 2,2 miliarde în primele trei luni ale lui 2019.

Este „o creştere cauzată de atacuri automatizate ale unor actori răuvoitori încercând să creeze mari volume de conturi în acelaşi timp”, a explicat compania americană, citată de Agerpres.

Aceste conturi sunt suficient de uşor de reperat şi, deci, de suprimat înainte de a crea „prejudicii”, ele nefiind contabilizate printre conturile active, potrivit Facebook.

Cu toate acestea, reţeaua socială estimează că 5% dintre conturile active în prezent pe platformă sunt „false”, dintr-un total de 2,4 miliarde de utilizatori activi.

Ce pot face conturile false de pe Facebook

Conturile „false” pot, de exemplu, să servească la transmiterea la campanii de dezinformare în scopuri de manipulare politică, unul dintre subiectele care otrăveşte Facebook de doi ani.

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro
Recomandări

Cadoul lui Dragnea de care Orban nu s-a atins. De la cine a primit Sevil Shhaideh 170.000 de euro

De altfel, recent, Facebook a închis 265 de conturi false care vizau influenţarea alegerilor din diverse ţări.

Grupul anunţă, cu regularitate, valuri de suprimare a unor conturi active considerate „neautentice”.


Citește și:

Campanie ”Pregătește-te să mergi la vot” pe Facebook

Facebook, Google şi Twitter au fost evaluate de Comisia Europeană pentru fake news, în apropierea alegerilor europarlamentare

Cum au aniversat Mark Zuckerberg și soția sa, Priscilla Chan, șapte ani de căsnicie


 

Close
Închide
  Close