Mergi direct la conținut »
A zecea săptămână de grevă la Electrolux. Conducerea fabricii se va întâlni azi cu sindicaliștii
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

A zecea săptămână de grevă la Electrolux. Conducerea fabricii se va întâlni azi cu sindicaliștii

Cei aproximativ 400 de sindicalişti de la fabrica Electrolux din Satu Mare au început, luni, cea de-a zecea săptămână de grevă. Pentru astăzi, "vestele albastre", așa cum mai sunt numiți, au anunţată o nouă rundă de negocieri cu cei din conducerea fabricii.

De Dragoș Tănase,

„Azi (luni-n.r.) avem întâlnire cu ei (conducerea fabricii-n.r.) cu speranţa că vom ieşi de acolo doar după ce reuşim să finalizăm ceva. Noi sperăm, dar nu suntem în măsură să spunem că astăzi se rezolvă totul. Vom face tot posibilul, vom încerca”, le-a spus secretarul Cartel Alfa Satu Mare, Vasile Dârle, muncitorilor adunaţi în faţa fabricii, citat de Agerpres.

Greva de la Electrolux a început pe 4 martie, pe perioadă nedeterminată. Potrivit sindicaliştilor, muncitorii cer o creştere salarială de 350 de lei, adică 2 lei pe oră. În total, Electrolux are 930 de muncitori, care beneficiază de Contractul Colectiv de Muncă.

La sfârșitul lunii aprilie, „vestele albastre” de la Electrolux Satu Mare au protestat în fața Ambasadei Suediei din București.

Mai mult, sindicaliștii susțin că Electrolux amenință cu relocarea producției de la Satu Mare în Polonia.

FOTO: Presasm.ro


Citește și:

OPINIE | România – o ţară de doar doi lei. România, ţara muncii ieftine. Vasile Ernu, despre greva muncitorilor de la Electrolux Satu Mare

Sindicatul polițiștilor susține greviștii de la Electrolux, care cer doi lei pe oră în plus la salariu

Reacția Electrolux în cazul grevei muncitorilor de la fabrica din Satu Mare. „Aplicăm aceleași principii în România ca în orice altă țară”


 

Close
Închide
  Close