MENIU CAUTĂ
10 Feb. 2013 15:35

Albert, operat în Germania. Intervenţia a fost făcută de celebrul chirurg de origine română Eugen Săndică

Distribuie

Scurta viaţă a lui Albert Puşcaşu a fost până acum un lung şir de suferinţe. De luptă cu maladia cardiacă, dublată şi de un reflux gastro-esofagian, dar şi de crize epileptice chinuitoare. A trecut prin toate, ca un luptător, inclusiv printr-un stop cardiorespirator şi prin operaţiile făcute în România. Din toamna trecută, fiind clară necesitatea unei alte intervenţii chirurgicale, părinţii lui Albert au aşteptat cu sufletul la gură acceptul clinicii germane din Bad Oeynhausen pentru preluarea cazului fiului lor. Adică, acolo unde operează ”îngerul păzitor” al inimioarelor de copii, dr. Eugen Săndică. După cum ne-a spus mama băieţelului, chiar luna trecută, Albert şi familia lui au reuşit să ajungă în Germania, unde a fost deja supus unei proceduri chirurgicale efectuate de renumitul doctor român. ”A fost vorba, de fapt, de un cateterism prin care s-a reuşit lărgirea la ambele capete a acelui tubuleţ pe care Albert îl avea montat încă de acum aproape 3 ani şi care se stenozase, se îngustase la capetele respective”, ne-a spus mama lui Albert.
Are nevoie de Gaviscon infant
Cum diagnosticul iniţial, de tetralogie Fallot, a fost confirmat şi acolo, băieţelul va fi nevoit să treacă printr-o altă operaţie, dar mult mai complexă, însă nu chiar acum, aşa cum se aşteptau părinţii micuţului, ci în maximum 3 ani. Dar cheltuielile sunt mari, aşa că orice ajutor acordat lui Albert şi familiei lui e binevenit. În plus, sunt probleme în a-i face rost de un praf special, Gaviscon infant, un pansament gastric ce-l ajută în vindecarea rănii pe esofag cauzată de esofagita de reflux de care Albert a fost operat mai de mult. Cu multă răbdare, cu puţină şansă, dar şi cu ajutorul oamenilor buni, Albert va putea deveni, într-o zi, un copil cu o viaţă normală.

Cum poţi ajuta

  • Donează 2 euro (nu se percepe TVA) prin SMS la numărul 887, numai în reţelele Vodafone, Orange şi Cosmote
  • Poţi dona bani pe numele copilului, în contul Fundaţiei Ringier: RO 48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.

Cum ne poţi contacta

  • Dacă vrei să ajuţi, sună la telefonul 021.203.08.49 sau contactează-ne la adresa de e-mail: [email protected]
  • Dacă vrei să semnalezi cazuri, scrie la adresa de e-mail: [email protected]
  • Contul Fundaţiei Ringier: RO48 ABNA 4100 2641 0029 8537, deschis la RBS BANK S.A.
Comentarii