Mergi direct la conținut »
Programul audierii lui Augustin Lazăr la CSM, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea sa
Ştiri Libertatea > Ştiri > Programul audierii lui Augustin Lazăr la CSM, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea sa

Programul audierii lui Augustin Lazăr la CSM, după ce ministrul Justiției a cerut revocarea sa

Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în data de 13 noiembrie 2108, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader,  a cerut revocarea acestuia din funcție, anunță Digi 24. În urma audierii, CSM va da un aviz, care are doar rol consultativ.

Apoi, pe 21 noiembrie secția va face publică motivarea avizului consultativ pe cererea de revocare depusă miercuri, 24 octombrie, de ministrul Justiției, care va participa și el la audieri Toader, așa cum a făcut și atunci când a propus revocarea din funcție a șefei Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat, ieri, raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr, iar după citirea acestuia a declanșat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr.

Imediat, Augustin Lazăr a avut o reacție la această cerere de revocare a sa. Procurorul general a declarat, aseară, că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul Justiţiei, înţelege să respecte independenţa Ministerului Public. El a spus că despre concluziile şi ”exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare.


Citește și… Editorial din Oradea: Jurnalistul Mircea Chirilă, ironii la adresa Gabrielei Firea și autoironie pentru stilul ardelean de administrație!


 

Close
Închide
  Close