Mergi direct la conținut »
Cronologia revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Iohannis a semnat decretul la peste 4 luni de la solicitarea ministrului Justiției
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cronologia revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Iohannis a semnat decretul la peste 4 luni de la solicitarea ministrului Justiției

Cronologia revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Iohannis a semnat decretul la peste 4 luni de la solicitarea ministrului Justiției

Cronologia revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut pe 22 februarie 2018 revocarea șefei DNA. La peste 4 luni de la solicitare, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a Laurei Codruța Kovesi. 

CITEȘTE ȘI: PORTRET: Laura Codruța Kovesi, primul procuror-șef DNA revocat din funcție

Cronologia revocării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi

22 februarie 2018. Tudorel Toader cere revocarea Laurei Codruța Kovesi, prezentând în fața presei o sinteză a unui raport de 36 de pagini în care a criticat activitatea procurorului-șef al DNA.

23 februarie 2018. Pe site-ul Ministerului Justiției este publicat raportul prezentat de Tudorel Toader.

16 aprilie 2018. Președintele Klaus Iohannis anunță că nu o va revoca pe șefa DNA, pentru că raportul prezentat de ministrul Justiției nu a fost convingător.

16 aprilie 2018. Tudorel Toader anunță că va sesiza CCR, după refuzul lui Klaus Iohannis de a o demite pe șefa DNA.

30 mai 2018. CCR admite sesizarea Guvernului pe revocarea șefei DNA și spune că Laura Codruța Kovesi trebuie demisă.

30 mai 2018. Președintele spune că așteaptă să citească motivarea decizie CCR, înainte de a lua o decizie în privința revocării șefei DNA.

7 iunie 2018. CCR publică motivarea deciziei în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi. Textul motivării nu conține niciun termen de aplicare a decizie.

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Breaking News. Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

12 iunie 2018. Prima decizie a lui Klaus Iohannis, după publicarea motivării CCR. Șeful statului spune că PSD că vrea, cu orice preţ, să amputeze puterile Preşedintelui, iar motivarea Curţii Constituţionale merge în aceeaşi linie.

12 iunie 2018. Se vorbește despre o eventuală suspendare a președintelui Klaus Iohannis pentru 30 de zile, timp suficient pentru ca Tăriceanu, în calitate de președinte interimar, să o demită pe Laura Codruța Kovesi

23 iunie 2018. Klaus Iohannis anunță că va candida pentru un nou mandat de președinte al României. Despre revocarea șefei DNA, șefului statului spune că „încă citește motivarea Curții”.

5 iulie 2018. Liviu Dragnea anunță că suspendarea lui Klaus Iohannis este „o opțiune serioasă” și că se va discuta acest subiect într-o ședință a coaliției PSD-ALDE, pe 9 iulie.

9 iulie 2018. În aceeași zi în care ar fi trebuit discutată în Coaliție suspendarea președintelui, Klaus Iohannis semnează decretul de revocare a șefei DNA.

Close
Închide
  Close