Mergi direct la conținut »
Avram Iancu a terminat 6633 Arctic Ultra, ultramaratorul de la Cercul Polar! Primul său mesaj, publicat după cea mai dură cursă din lume
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Avram Iancu a terminat 6633 Arctic Ultra, ultramaratorul de la Cercul Polar! Primul său mesaj, publicat după cea mai dură cursă din lume

Avram Iancu a terminat 6633 Arctic Ultra, ultramaratorul de la Cercul Polar! Primul său mesaj, publicat după cea mai dură cursă din lume

Avram Iancu, românul care a înotat întreg cursul Dunării, de la izvoare până la vărsarea fluviului în Marea Neagră, a trecut linia de sosire la ultramatonul „6633 Arctic Ultra” de la Cercul Polar. Bibliotecarul din Petroșani a parcurs peste 600 de kilometri, la temperaturi ce coborau chiar și la minus 30 de grade Celsius.

De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE 18:00: Avram Iancu a publicat un mesaj pe pagina personală de Facebook, după ce a terminat ultramaratonul „6633 Arctic Ultra”, considerat cea mai dură cursă din lume din cauza temperaturilor extreme la care se desfășoară.

„Mi-am dus drumul până la capăt. Până la capătul lumii.

Și deși am reușit nu am niciun merit, e doar îngăduință divină.

Iar locul 3 obținut la una dintre cele mai grele curse din lume e doar o răsplată nesperată pentru tot ceea ce am îndurat aici.

Dumnezeu să binecuvinteze ROMÂNIA!”, este mesajul lui Avram Iancu.


Avram Iancu a încheiat cursa Arctic Ultra 6633 după ce a străbătut cei 611 kilometri în 206 ore și jumătate (timp neoficial). Vezi aici traseul străbătut de român.

Traseul parcurs de Avram Iancu
sursă foto:trackleaders.com

Ediția din 2019 a competiției 6633 Arctic Ultra a fost câștigată de sportivul australian Paul Watkins.

Bibliotecarul este al patrulea român care a reușit să încheie concursul desfășurat în condiții extreme 6633 Arctic Ultra , relatează AIMX.ro.

Avram Iancu a terminat Arctic Ultra 6633, ultramaratorul de la Cercul Polar

Imagine realizată de Avram Iancu în timpul competiției de la Cercul Polar
sursă foto: Instagram Avram Iancu

Tibi Uşeriu a câştigat ultimele trei ediții ale competiției 6633 Arctic Ultra , iar Andrei Roşu şi Vlad Tănase au terminat pe locul al treilea ediţia din 2016.

„Mă întorc să termin ce am lăsat neterminat“, a precizat Avram Iancu, într-un interviu acordat pentru Adevărul, înainte de traseu.

Avram Iancu s-a ținut de promisiune, în timp ce nouă dintre 15 concurenți au abandonat cursa.

Potrivit sursei citate, românul a trecut al treilea linia de sosire. Sportivul a ajuns la Tuktoyaktuk, pe malul Oceanului Arctic, sâmbătă dimineaţa, la ora 11.00 a României.

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”
Recomandări

SURSE JUDICIARE: „Sorina Pintea a luat mită din postura de director de spital”

 

Iancu va ceda, cel mai probabil o poziție în clasament, după ce David Hirschfield, ocupantul locului patru, va ajunge şi el la finish. Organizatorii spun că îi vor scădea sportivului american din timpul total trei ore și 40 de minute, perioada petrecută de David pentru a-i acorda primul ajutor concurentului din Franţa Didier da Costa, care a fost la un pas de tragedie şi şi-a incendiat sania pentru a nu îngheţa.

Bibliotecarul din Petroșani a luat startul pe 7 martie din Eagle Plains (Yukon) la competiția 6633 Arctic Ultra care s-a încheiat la Tuktoyaktuk, pe banchiza de la Oceanul Arctic.

Avram Iancu a mai participat de încă două ori la ultramaratonul de la Polul Nord. Anul trecut, bibliotecarul din Petroșani a fost nevoit să abandoneze cursa, la numai o zi de la start, din cauza unei dureri puternice, apărută la gamba piciorului drept.

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat
Recomandări

Femeie izolată la domiciliu în Alba: „Mi-au spus că voi fi monitorizată de 2 ori pe zi...„ Revoltător ce a urmat

 

Avram Iancu a devenit cunoscut după ce a traversat înot Canalul Mânecii, în august 2016.

Bibliotecarul a înotat 2.860 de kilometri, adică întreg cursul Dunării, în vara anului 2017.

De asemenea, Iancu a înotat 680 de kilometri, de-a lungul ţărmului, de la Sulina la Istanbul, timp de 60 de zile.

sursă foto: Facebook


Citește și:

Primele filmări de la Mărculești, lagărul care apare în documentele istorice găsite în dosarul ”Moscova 2”!

EXCLUSIV | Le dădeau alimente amestecate cu nisip! Dosarul „Moscova 2”, care reinventariază tezaurul românesc dus la ruși, conține și dovezi ale masacrului împotriva evreilor din Basarabia aflată în România Mare

Numele domnitorului român Șerban Cantacuzino a fost înscris pe încărcătoarele armei folosite în atacul din Noua Zeelandă, în care 49 de oameni au fost uciși / FOTO


 

Close
Închide
  Close