Mergi direct la conținut »
Cine e Călin Nistor, noul șef interimar de la DNA. Avea o relație tensionată cu Kovesi
Ştiri Libertatea > Ştiri > Cine e Călin Nistor, noul șef interimar de la DNA. Avea o relație tensionată cu Kovesi

Cine e Călin Nistor, noul șef interimar de la DNA. Avea o relație tensionată cu Kovesi

Șefia DNA va fi preluată, interimar, de către procurorul-șef adjunct Călin Nistor, după ce procuroarea Anca Jurma a anunțat că nu vrea să mai conducă instituția. Acesta are o vechime de 23 de ani în magistratură, iar în DNA se află din anul 2006.

Astfel, Călin Nistor este unul din procurorii cu cea mai mare vechime din structura centrală a DNA și a instrumentat mai multe dosare importante.

Nu face parte din echipa cu care Laura Codruța Kovesi a condus DNA, în ciuda funcției de procuror-șef adjunct. În ultimii ani, Călin Nistor s-a opus măsurilor luate de către Laura Codruța Kovesi și a refuzat să dea curs comenzilor primite, potrivit DC News. Laura Codruța Kovesi chiar a cerut anchetarea sa, alături de Mihaiela Iorga Moraru, procuroare pe care Călin Nistor a sprijinit-o, potrivit sursei citate.

În august 2018, când a fost stabilit un grup de lucru în DNA, în contextul achitărilor pe bandă rulantă, Călin Nistor spunea că „pentru procurori, cel mai mare rebut profesional este o achitare. Când trimiţi în judecată o persoană, trebuie să te asiguri că ai toate probele care să justifice legalitatea şi temeinicia trimiterii în judecată. Achitările pot fi clasificate pe două categorii: imputabile pentru procuror, care sunt cele mai grave şi neimputabile (…)”, amintește sursa citată.

În anul 2013, presa scria despre Călin Nistor cum a anchetat 45 de dosare de corupție în 7 ani, fără nicio achitare. Atunci, Daniel Morar îl nominalizase pentru conducerea DNA.

Călin Nistor a fost desemnat, astăzi, să preia această funcție, în cursul unei ședințe la DNA, la care a participat și procurorul general Augustin Lazăr, după ce Anca Jurma a refuzat să i se prelungeasă mandatul.

Tot astăzi, Anca Jurma a explicat de ce nu mai vrea să fie șef interimar la DNA: „Nu mai am condițiile necesare pentru a continua”.

FOTO – Puterea.ro


Citește și… „Forever young”. Adrian Mutu împlinește astăzi 40 de ani, dar are forma fizică de pe vremea când era golgheterul campionatului


 

Close
Închide
  Close