De Dragoș Tănase,

Astfel, țipetele şi ameninţările şi modul în care îngrijitoarele îi umilesc pe copiii din creşă au fost surprinse de sistemul audio montat de un părinte.

Cu dovezile obţinute, oamenii au alertat Poliţia, iar conducerea creşei, precum şi autorităţile locale vor face propriile anchete, relatează Antena 3.

Polițiștii au deschis un dosar penal cu privire la această faptă și fac investigații în acest caz pentru a stabili cum s-au petrecut lucrurile.

Părinţii spun că nu se vor opri până când îngrijitoarele nu vor plăti pentru abuzurile la care i-au supus pe copii.

Fragmente din timpul înregistrării audio cu îngrijitoarele de la creșa din Năvodari

  • „Numai figuri ai în cap! Fir-ai a naibii de zăpăcită, în ce hal poate să alerge! Și umflatul ăsta se ia după ea”, se aude o îngrijitoare spunând pe fundal.
  • Dă pe faţă cu apă din toaletă! Dacă te mai mişti de pe oliţă, te bag cu capul în ea! Să stai cu capul, nu cu fundul!”

Reacțiile părinților copiilor

  • „Am aflat că sunt trataţi foarte urât, sunt bruscaţi, sunt înjuraţi, jigniţi”.
  • „Pe lângă faptul că m-a deranjat foarte tare că a pus-o să se spele cu apă din toaletă pe faţă, se ţipă încontinuu la ea, ţin să cred că au ceva personal cu ea, pentru că 80% din acea înregistrare de o oră nu se ţipă, se urlă”, a spus mama unui copil.
DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar
Recomandări

DOCUMENT | Adevărata cifră a infectaților cu COVID-19 de la Spitalul Militar

 

Reacția conducerii creșei

  • „Nu ştim exact ce s-a întâmplat, domnii poliţişti au venit să ridice un dispozitiv de înregistrare a camerelor video. Bineînţeles că se va face şi o anchetă, se vor lua toate măsurile”

Imaginile de pe camerele de supraveghere urmează să fie şi ele verificate. S-au deschis acum mai multe anchete şi au fost alertate şi autorităţile locale, pentru că creşa se află în subordinea Primăriei din Năvodari, potrivit Observator TV.

Iată și reacția primarului orașului Năvodari, Florin Chelaru:

  • „Am ascultat şi eu puţin din înregistrare şi vă daţi seama că sunt şi eu debusolat, un pic terifiat de comportamentul presuspun că al angajaţilor noştri”
Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”
Recomandări

Rareș Bogdan lansează un fake news planetar: „Tratamentul împotriva COVID-19 este gata. Vindecă în trei ore”

 

În urmă cu cinci ani, un alt centru de îngrijire a copiilor din judeţul Constanţa, o grădiniţă privată, a fost în mijlocul unui scandal uriaş.

Atunci, îngrijitoarele au fost acuzate că abuzau copiii şi le dădeau vin pentru a-i culca şi cafea pentru a-i trezi. Anul trecut, cinci educatoare şi directoarea grădiniţei au fost condamnate definitiv la închisoare, cu suspendare, potrivit sursei citate.

Recent, au apărut înregistrări șocante și de la o creșă din Iași. În acel caz, copiii erau jigniți de îngrijitoare și puși să înjure. Atunci, două îngrijitoare și o asistentă au fost date afară, după incident.

FOTO & VIDEO: Antena 3


Citește și:

Părinții unei fetițe din Gorj acuză îngrijitoarele de la creșă că i-au dat copilului somnifere

O mamă a înlemnit după ce și-a luat fetița de la creșă: „Am început să plâng”

Romina Rotariu, fiica lui Iosif Rotariu, condamnată la închisoare. A bătut un copil de doi ani până când i-a rupt piciorul într-o creșă din Timișoara

Momentul în care fiica lui Iosif Rotariu bate un copil la o creșă din Timișoara. Imaginile șocante au fost făcute publice / VIDEO

Bebeluș de 11 luni, asfixiat la creșă. Educatoarea s-a așezat peste el

O înregistrare șocantă cu un copil agresat, motiv de scandal între o creșă și o grădiniță din Timișoara


 

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor
HOROSCOP

Horoscop 5 aprilie 2020. Gemenii își pun bazele unui altfel de viitor