Mergi direct la conținut »
O înregistrare șocantă cu un copil agresat, motiv de scandal între o creșă și o grădiniță din Timișoara
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > O înregistrare șocantă cu un copil agresat, motiv de scandal între o creșă și o grădiniță din Timișoara

O înregistrare șocantă cu un copil agresat, motiv de scandal între o creșă și o grădiniță din Timișoara

Directoarea unei creșe se ceartă cu cea a unei grădinițe din Timișoara, după ce o înregistrare audio cu un copil agresat a stârnit controverse pe Internet. Cele două unități de învățământ funcționează în aceeași clădire, motiv pentru care persoana care a înregistrat agresiunea nu își poate dea seama de unde se aud plânsetele copilului.

De Răzvan Mihalașcu,

Scandalul a izbucnit după ce o mamă care venea să-și ia copilul de la grădiniță a înregistrat un puști care plângea în hohote, în timp ce un adult striga la el să stea cuminte în pat.

„Sunt cuminte, sunt cuminte, auuu, mamaaaa”, striga disperat micuțul, în vreme ce i se cerea imperativ să doarmă.

„Du-te pe pat, du-te pe pat”, a țipat furioasă angajata.

„M-am cumințit, nuuu, m-am cumințit, nu vreau și nu-mi place”, se aude apoi copilul strigând în înregistrarea audio, făcută publică de Opinia Timișoarei.

Clipul audio a fost publicat pe rețelele de socializare, unde mai mulți oameni au luat atitudine.

„Mie mi se face rău (urmează să născ ?) și am și eu copil la grădi, așa că nici n-am reușit să îl ascult până la capăt. Dar e suficient cât se aude. E revoltător!”, a mărturisit femeia care a făcut public clipul, pentru sursa citată.

Imaginile au ajuns în atenția conducerii Grădiniței 25, care susține, însă, că incidentul nu a avut loc în această unitate de învățământ. Motivul: nu este posibil ca vreun copil înscris aici să fi fost agresat deoarece preșcolarii sunt plecați din grădiniță, prin programul „Școala Altfel”.

„Copiii de sus erau plecați la alte activități. Acolo sunt doar 2 grupe. În grădiniță era doar creșa și toată lumea plecată”, a explicat Mihaela Matei, directoarea grădiniței, conform observator.tv.

În clădirea din care s-au auzit țipetele copilului funcționează și o creșă. Conducerea creșei susține că părinții celor mici au ascultat înregistrarea, iar nimeni nu și-a recunoscut copilul ca fiind cel abuzat.

„În mod clar, exact reiese că de la etaj. Deci, la parter amândouă geamurile de termopan sunt închise. Conform programului, copiii noștri erau în baie, terminaseră masa, mergeau la spălat și după aia la pregătit pentru somn. Noi vom cere o expertiză bineînțeles, cine a făcut asta trebuie să plătească”; a precizat Gabriela Crăciun, directoarea creșei.

Incidentul este cercetat și de Inspectoratul Școlar Timiș.

„În acest moment se fac cercetări. Nu putem afirma nici noi dacă sunetele care se aud aparțin creșei sau grădiniței. Persoanele care se fac vinovate vor răspunde disciplinar”, a declarat, Aura Danielescu, inspector general IȘJ Timiş.

Anchetatorii urmează să analizeze imaginile de pe camerele de supraveghere din grădiniță, dar și din creșă pentru a aflat cine este copilul și ce s-a întâmplat cu el.


Citește și:

VIDEO | Interviu cu comisarul european pentru Educație, Tibor Navracsics. Cum poate sistemul de învățământ să îi pregătească pe elevi pentru piața muncii actuală, nu pentru cea din trecut


 

 

Close
Închide
  Close