MENIU CAUTĂ

Comisarul Corina Crețu nu s-a hotărât dacă va mai candida la europarlamentare: Au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri

Distribuie

Comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, a declarat, sâmbătă, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, că deocamdată nu s-a hotărât dacă va candida la alegerile de anul viitor pentru Parlamentul European.

„Deocamdată sunt comisar european pentru politică regională şi mă concentrez pe a duce acest mandat cu succes până la capăt. Nu am hotărât dacă voi candida la alegerile europarlamentare”, a spus Corina Creţu.

Alt jurnalist a întrebat-o ce a determinat-o să nu ia încă o decizie, iar Corina Creţu a răspuns: ”Nu aş vrea să comentez, au fost mai multe lucruri care m-au pus pe gânduri”. Ea nu a precizat, însă, care sunt acestea.

Corina Creţu a avut, sâmbătă, o întâlnire cu primarul municipiului Turda, Cristian Matei. „Turda este un oraş care poate fi considerat exemplu în ce priveşte absorbţia fondurilor europene”, a subliniat comisarul European.

În cursul zilei de vineri, comisarul european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Phil Hogan, şi comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, au participat la un dialog cu cetăţenii intitulat „Un buget modern pentru o Uniune mai puternică”, organizat la Facultatea de Studii Europene a UBB. Printre alţii, la discuţii au participat ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi europarlamentarul Daniel Buda, scrie Agerpres.

Corina Creţu este comisar european din toamna anului 2014. Anterior, ea a fost observator în PE din partea României, europarlamentar din partea PSD în două legislaturi, precum şi vicepreşedinte al forului legislativ european.

La 1 iulie 2014, eurodeputata social-democrată a fost aleasă, la Strasbourg, după un al doilea tur de scrutin, în funcţia de vicepreşedinte al Parlamentului European.


Citește și: Românul dispărut în Istanbul este în continuare de negăsit. Libertatea a obținut ultima fotografie cu Salvatore Popescu


Citește mai multe despre Corina Crețu pe Libertatea.

Comentarii