Mergi direct la conținut »
Gică Popescu, executat silit în cazul afacerii din Rahova care a dat faliment
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România

Gică Popescu, executat silit în cazul afacerii din Rahova care a dat faliment

Fostul internațional Gică Popescu, actualul consilier onorific al premierului Viorica Dăncilă şi responsabilul cu buna organizare a EURO 2020 la Bucureşti, va fi executat silit de o bancă de la care s-a împrumutat pentru a finanţa o afacere deschisă în 2010.

De Dragoș Tănase,

În urmă cu nouă ani, fostul căpitan al Generaţiei de Aur, poreclit „Baciul”, a deschis o afacere, Doldora Bazaaar, în cartierul Rahova din sectorul 5 al Capitalei. A investit zece milioane de euro, în încercarea de a readuce ideea de concept supermarket în România.

Atunci, în 2010, el spera să umple spaţiul de nu mai puţin de 7.000 de metri pătraţi cu tarabe pe care să le închirieze cu 30 de euro metrul pătrat/lunar.

„Oamenii din ziua de azi nu mai merg la muzee, dar se duc la mall. Noi am dorit să reedităm ceea ce se întâmpla aici acum 100 de ani, când ţăranii veneau cu căruţele şi vindeau direct din ele. Am adus istoria în prezent”, spuneam atunci, „Baciul”.

Doar că planurile de atunci nu s-au potrivit cu realitatea comercială ulterioară, iar construcţia ridicată pe un loc ocupat anterior de o fabrică de vopsele a intrat în faliment.

Amplasarea în preajma Pieţei Rahova şi la trei staţii de tramvai de mall-ul Liberty Center l-a determinat pe fostul mare fotbalist român să de reorienteze. A încercat să transforme bazarul într-un supermarket, dar nici acela nu a funcţionat şi Gică Popescu s-a văzut nevoit să pună capăt afacerii.

O parte din bani, două milioane de euro, a fost împrumutată de la o bancă turcească, împreună cu soţia sa, Luminiţa, şi doi parteneri de afaceri, Marius Roateş şi George Saguna, iar s-a decis executarea silită a fostului căpitan al echipei naţionale, după ce instituția bancară ceruse acest lucru în instanță.

Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
Recomandări
Calendarul redeschiderii Europei turistice. Când și ce țări îi așteaptă pe români? Din 3 iunie, Italia primește cetățeni din UE fără carantină
 

„Admite cererea. Încuviinţează executarea silită, fără cale de atac. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei, azi, 12.04.2019,. Încheiere finală (dezinvestire)”, este mesajul instanţei, citat de Prosport.


Citește și… Șoc în fotbal! Gică Popescu a demisionat după fotografia publicată de ”Libertatea”. Fostul internațional nu mai pregătește Cupa Mondială din 2030

Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!

Ion Vlădoiu l-a atacat pe Gică Popescu cu o poveste spusă și în 2014. Replica ”Baciului” / EXCLUSIV


 

Close
Închide
  Close