Mergi direct la conținut »
Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!

Ce simte Gică Popescu când stă lângă Răzvan Burleanu, adversarul său în cursa pentru șefia FRF din 2014. „Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu”!

Fotbalul i-a adus la aceeași masă pe fostul internațional Gică Popescu, 51 de ani, consilier onorific al premierului, și pe Răzvan Burleanu, 34 de ani, șeful FRF. Lunea trecută, la Sofia, s-a semnat un memorandum care permite României să-și depună candidatura comună cu Serbia, Bulgaria și Grecia pentru găzduirea Campionatului European din 2028 sau a Cupei Mondiale din 2030.

De Daniel Conțescu,

În 2014, cei doi au concurat pentru funcția supremă de la FRF, dar „Baciul” a fost arestat în preziua alegerilor. Popescu l-a bănuit pe Burleanu că a uneltit împotriva lui, băcăuanul fiind beneficiarul direct al condamnării sale, de 3 ani, o lună și 10 zile. Cu credința asta trăiește „Baciul” și la 5 ani distanță de la sentința în „Dosarul transferurilor”.

„N-o urăsc pe judecătoarea care m-a condamnat cât îl urăsc pe Burleanu”, le-ar fi spus olteanul, în 2014, colegilor de generație care l-au vizitat la Rahova, pe 9 octombrie 2014, la împlinirea vârstei de 47 de ani.

„Nu ne pupăm. Nu faceți aprecieri după un rahat de poză”

Într-un interviu pentru Libertatea, Gică Popescu a explodat, când a fost întrebat dacă relația cu Răzvan Burleanu poate duce spre o prietenie imposibil de anticipat în urmă cu 5 ani.

Libertatea: Gică, te-am sunat să ne spui ce ai vorbit cu Răzvan Burleanu, la Sofia, dincolo de chestiunile oficiale.
Gică Popescu: Am reprezentat două instituții, atâta tot. N-a fost prima oară când ne întâlnim, ne-am intersectat și la comitetul interministerial.

Acum, întâlnirea a fost certificată de câteva fotografii. V-ați împăcat? Care sunt relațiile dintre voi?
Nu ne strângem în brațe, nu ne pupăm, dacă asta vrei să știi. Totul ține doar de implicarea în niște proiecte comune.

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat
Recomandări

Povestea lui Gheorghe Drăguț care a trăit mereu cu moartea la poartă. Cum s-a vindecat de cancerul la ficat

Ați discutat și despre episodul din 2014?
Care episod?

Cel al alegerilor.
Nu avem astfel de discuții.

Nici despre selecționarea fiului tău la loturile naționale?
Nu există un dialog apropiat, ți-am spus.

Cum crezi că vor interpreta fotografia colegii tăi de generație apropierea de Burleanu?
Nu știu, întreabă-i! Credeți ce vreți, dar n-ați fost în pielea mea! Nu știți ce e în sufletul meu! Nu răscoliți un episod dureros pentru mine și vă cer să nu faceți aprecieri după un rahat de poză (se enervează). Nu vă doresc să trăiți ce am trăit eu!

Contactat de Libertatea, prin Departamentul de presă al FRF, Răzvan Burleanu a răspuns sec: „Am relații instituționale de colaborare cu toți factorii responsabili implicați în proiecte fotbalistice”.

Războiul declarațiilor

Răzvan Burleanu, 2013: „Gheorghe Popescu vrea să conducă FRF cu liceul industrial şi o serie de eşecuri financiare”.

Răzvan Burleanu, 2014: „E clar că Sandu şi Kassai au avut nevoie de un om de paie, iar Popescu e cel mai nimerit. Se agață ca de un colac de salvare, după ce a eşuat în toate afacerile”.

Gică Hagi, 2016: „Sunteți pe zero cu performanțele. De doi ani, zero! Eu nu ajut fotbalul românesc? Pe Popescu l-ați băgat la pușcărie”!

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia
Recomandări

Incredibila călătorie a unui proaspăt demnitar. De la postări despre „Raluca Trotski Turcan” la funcția de consilier al acesteia

Gică Popescu, 2018: „Eu am deblocat chestiunea (n.r. – amenajarea a 400 de terenuri), să nu-şi facă iluzii, pentru că această chestiune este stabilită de mult timp, este în curs de rezolvare, deci Burleanu vrea să-şi pună medalii din nou în piept”!

Răzvan Burleanu, 2018: „Vom fi nevoiți să colaborăm, atât timp cât vom avea niște acte emise de Guvernul României, bineînțeles”.

Gică Popescu, 2018: „Dacă Burleanu va fi reales, fotbalul românesc îşi merită soarta”.

„Neînțelese alianțe”

Cum comentează „Generația de Aur” faptul că fotbalul i-a așezat în postura de a colabora pe cei doi dușmani?

Florin Prunea crede că „Gică este într-o poziție în care, vrea, nu vrea, trebuie să colaboreze cu Burleanu. Nu poate fi vorba de prietenie între ei, să fim serioși!”.

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze
Recomandări

Gigi Marian Osoloș, coregraful școlii de dans din Constanța care își abuza fizic și sexual elevele, folosea relațiile cu anumiți ”grei” din PSD ca să le terorizeze

„Politica și fotbalul nasc cele mai neînțelese alianțe. Cu toate acestea, între cei doi nu cred că se va putea înfiripa un parteneriat”, consideră Mircea Sandu, președintele de 24 de ani al federației (1990-2014).

„Gică Popescu vrea să ajute fotbalul românesc, iar postura în care se află îl face să colaboreze cu Burleanu. Nu cred că Gică Popescu ar intra într-un război cu cineva, mai ales cu domnul Burleanu”, zice Bogdan Stelea.

Avându-l aliat pe cumnatul Hagi, care n-a mers la meciurile naționalei cât timp Popescu s-a aflat după gratii, Popescu l-a atacat constant pe Burleanu. Asta după ce fostul internațional a fost cel „mitraliat” de Burleanu, în campania din 2014.


Citește și: AUDIO: Copii umiliți de o profesoară. „Ești grasă de nu încapi în oglindă”. Un caz care arată un fenomen de care ar trebui să ne fie rușine!

Close
Închide
  Close