De Dragoș Tănase,

„Niciun proces de acest tip nu a fost demarat”, a spus joi seara un purtător de cuvânt al companiei Orange, citat de Reuters.

Orange ar fi mandatat banca americană JPMorgan să se ocupă de o posibilă vânzare „monumentală” a unei părţi din infrastructura de reţea a Orange, potrivit Agerpres, care citează publicaţia de specialitate TMT Finance.

Publicaţia mai scrie că un proces de revizuire a infrastructurilor ar fi fost demarată în urmă cu câteva luni, operatorul francez intenţionând să cedeze o participaţie minoritară la turnurile sale de telefonie mobilă.

Într-o a doua etapă, o operaţiune similară ar putea fi demarată pentru reţeaua de fibră a Orange, estimând că numai reţeaua de fibră optică şi turnurile Orange din Franţa ar avea o valoare cuprinsă între opt şi zece miliarde euro, adaugă sursa citată.

„Apetitul actual al fondurilor de infrastructură este o dovadă a valorii intrinseci a reţelelor de telecomunicaţii. Sunt convins că miile noastre de turnuri de telefonie mobilă şi milioanele de kilometri de fibră optică sunt cea mai bună asigurare de viaţă a noastră în lumea digitală de mâine”, a explicat directorul general Stephane Richard, în faţa acţionarilor grupului, reuniţi marţi pentru adunarea generală a Orange.

În acest context, Orange se întreabă – la fel ca şi rivalii săi – cum ar putea să monetizeze şi să optimizeze utilizarea infrastructurilor lor.

În Franţa, unde cei patru actori de pe piaţă trebuie să realizeze un echilibru între preţurile scăzute şi nevoia de investiţii, Iliad este ultimul operator care a anunţat vânzarea majorităţii turnurilor sale din Franţa şi Italia către grupul spaniol. Bouygues Telecom (Bouygues) şi SFR (Altice) au demarat şi ele operaţiuni similare.

EXCLUSIV | Imagini ca dintr-un film de groază! Cum arată acum curtea lui Gheorghe Dincă
Recomandări

EXCLUSIV | Imagini ca dintr-un film de groază! Cum arată acum curtea lui Gheorghe Dincă

Grupul Orange, cunoscut anterior sub numele de France Telecom, este prezent în 209 de ţări, inclusiv în România, şi are un portofoliu de 247 de milioane de clienţi, din care 185 de milioane sunt abonaţi la serviciile de telefonie mobilă.

La 31 martie 2019, Orange România oferea servicii mobile, fixe şi TV pentru 10.693.300 de clienţi, în creştere cu 2,3% comparativ cu finalul primului trimestru al anului trecut.

Recent, GSP.ro a scris despre un adevărat seism în economia românească! Telekom negociază împărțirea între Orange și RCS. Astfel, Grupul Telekom ia în calcul să se retragă din România, iar în prezent au loc negocieri pentru împărțirea sa.

Abonații și drepturile TV vor fi preluați de Orange și RCS-RDS. Mai precis, francezii se vor alege cu partea de telefonie mobilă, iar RDS cu bucata din Telekom care ține de televiziune.

Telekom a reacționat ulterior, considerând că informaţiile legate de vânzarea companiei sunt speculaţii.


Citește și:

Telekom este sponsorul al echipei naționale de fotbal a României. Parteneriatul durează din 2015. Reacția companiei germane

Efectele plecării companiei Telekom din România. Peste 8 milioane de români stau cu sufletul la gură

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."
GSP.RO

Din Liga1 în păpușoi! Vasile Ardeleanu, la 19 ani de când Lăcătuș i-a rupt piciorul: "Am văzut că e..."

Horoscop 18 septembrie 2019. Toate eforturile îi vor fi răsplătite din plin! Ce zodie are parte de o bucurie URIAȘĂ
HOROSCOP

Horoscop 18 septembrie 2019. Toate eforturile îi vor fi răsplătite din plin! Ce zodie are parte de o bucurie URIAȘĂ