Mergi direct la conținut »
Procurorii au mers la Spitalul Sanador, după moartea copilului de 2 ani
Ştiri Libertatea > Ştiri > Procurorii au mers la Spitalul Sanador, după moartea copilului de 2 ani

Procurorii au mers la Spitalul Sanador, după moartea copilului de 2 ani

Procurorii au mers zilele trecute, la Spitalul Clinic Sanador din Capitală în cazul anchetei deschise după ce un copil, în vârstă de 1 an și 10 luni, a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică (20/21 octombrie), în urma unei operaţii.

Anchetatorii au ridicat probe esenţiale în dosar, dar şi imagini de pe camerele de supraveghere. Urmează ca părinții să fie audiați, pentru a spune versiunea lor asupra evenimentelor, potrivit Digi 24.

Procurorii vor analiza dovezile video pentru a stabili filmul evenimentelor care au dus la moartea copilului, la doar câteva ore după o operație de coborâre a unui testicul.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), Gheorghe Borcean, a prezentat miercuri, 24 octombrie, regulile procedurale aplicabile în ancheta privind copilul mort după operația de la spitalul Sanador, precizând că vor fi stabilite şi vinovăţiile şi sancţiunile care se impun abia după ce vor fi cercetate toate faptele medicale şi documentele şi după ce vor fi audiaţi medicii responsabili. Acesta susține, însă, că nu va exista o concluzie mai devreme de un an.

Anterior, Ministerul Sănătăţii a afirmat că s-au respectat procedurile igienico-sanitare.

În schimb, mama copilului a acuzat personalul spitalului de incompetenţă, spunând că a sunat la 112 pentru ca medicii SMURD să îl salveze pe băiat, iar soțul său a depus plângere la Parchet. Între timp, mama copilului mort în urma unei banale operații la Sanador a lansat noi acuzații: „Nu știau ce să facă, le tremurau mâinile, nu găseau nimic. Era un haos”.

Află cauza decesului copilului de 2 ani, care a murit după o operație la Sanador. Ce au aflat medicii legiști după efectuarea autopsiei.

Iată și reacția spitalului Sanador, în cazul copilului de 1 an și 10 luni mort după operație.


Citește și… Editorial din Oradea: Jurnalistul Mircea Chirilă, ironii la adresa Gabrielei Firea și autoironie pentru stilul ardelean de administrație


 

Close
Închide
  Close