„Pacientul a venit la noi în stare gravă și a fost internat în secția ATI 2 Toxicologie. Este în stare gravă. A luat un cocktail de pastile”, a spus Bogdan Oprița, pentru Libertatea.

Poliția a anunțat că profesorul a încercat să se sinucidă.

„La data de 31 iulie 2024, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 12 Poliție au fost sesizați, în jurul orei 1.00, prin sistem 112, cu privire la faptul că la camera de gardă a unei unități medicale, din sectorul 1, se află un bărbat, în vârstă de 51 de ani, victima unei tentative de suicid”, a transmis Poliția Capitalei.

Judecătoria a respins propunerea de arestare preventivă

Profesorul, în vârstă de 51 de ani, a fost acuzat de viol asupra unui minor și agresiune sexuală asupra altui adolescent și a fost reținut.

Potrivit Parchetului Tribunalului București, „la data de 2.06.2021, în timp ce se afla într-un apartament situat în mun. București, sector 3, inculpatul a întreținut cu persoana vătămată (un băiat în vârstă de 17 ani) un act sexual oral, profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”.

La sfârşitul anului 2021, un alt elev a fost agresat sexual de profesorul de la Liceul Sava. „La data de 17.12.2021, în timp ce se afla într-o locuință din mun. București, sector 3, inculpatul a exercitat acte de natură sexuală asupra persoanei vătămate (un băiat în vârstă de 16 ani), profitând de poziția de autoritate și încredere ce decurgea din calitatea sa de profesor al persoanei vătămate”, a transmis Parchetul.

Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ
Recomandări
Raport al Congresului SUA: De ce armata rusă a înregistrat pierderi semnificative și n-a fost capabilă să câștige războiul din Ucraina ANALIZĂ

Judecătoria Sectorului 3 a respins însă pe 26 iulie propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile și l-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

***

Dacă aveți gânduri suicidale sau cineva apropiat trece printr-o astfel de criză, puteți apela unul dintre următoarele numere de telefon:

*Telverde Antisuicid: Pentru consiliere în situaţii de criză suicidară puteţi contacta Alianţa Română de Prevenţie a Suicidului între orele 19.00 și 7.00 la numărul de telefon 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) sau oricând prin e-mail la sos@antisuicid.ro.

*Helpline DepreHUB: Pentru sprijin și prim ajutor psihologic puteți contacta hubul antidepresie, primul de acest fel din România, la numărul de telefon 037 445 6420 (apelabil gratuit la nivel național din orice rețea). Linia este deschisă nonstop.

În cazul în care simțiți că sinuciderea este iminentă, apelați de urgență 112.


Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații