MENIU CAUTĂ
05 Iun. 2017 22:51

Recomandarea MAE pentru românii care se află în Qatar

Distribuie

Ministerul Afacerilor Externe le recomandă românilor care se află în Qatar să-și înregistreze prezența în zonă, la Ambasada României în Qatar, pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă. Recomandarea vine după ce Arabia Saudită a decis să taie să taie temporar relaţiile diplomatice cu Qatar, iar această decizie a fost urmată şi de Bahrain, Egipt, Emiratele Arabe Unite şi Yemen.


Citește și:


Potrivit unui comunicat al MAE, înscrierea va fi realizată strict în baza liberului consimţământ, iar datele vor fi prelucrate în conformitate cu prevederile Legii 677 din 21 noiembrie 2001'.

Românii care doresc să se înregistreze sunt îndemnați să descarce formularul tip. După completare, formularul poate fi depus la Secţia consulară a Ambasadei sau transmis prin e-mail la adresa: doha.consul@mae.ro .

Date fiind natura şi scopul înregistrării, nu se vor percepe taxe consulare pentru efectuarea înregistrării. Atunci când ne aflăm în străinătate, fiecare dintre noi trebuie să fie conştient de faptul că oriunde în lume există riscuri de securitate, motiv pentru care trebuie să ne asigurăm, în mod individual, măsurile de precauţie necesare pentru putea avea o şedere cât mai plăcută şi lipsită de griji', se mai arată în comunicatul citat.

Anterior, Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie, informând cetăţenii români care doresc să călătorească şi să tranziteze frontierele statului Qatar că, momentan, frontierele terestre, aeriene sau navale cu Regatul Arabiei Saudite sunt închise. Cetăţenii români afectaţi de situaţie pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Doha: +97470445254. şi +97444934848.

Decizia luată de cinci țări arabe de a întrerupe legăturile diplomatice cu Qatar a creat haos pe aeroportul din Doha. Pentru că spațiile aeriene au fost închise, este haos pe aeroportul din Doha, după ce mai multe curse au fost amânate sau anulate.

Comentarii