Mergi direct la conținut »
SUMARUL ZILEI: Cele mai importante evenimente din 30 martie 2018
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > SUMARUL ZILEI: Cele mai importante evenimente din 30 martie 2018

SUMARUL ZILEI: Cele mai importante evenimente din 30 martie 2018

Libertatea.ro vă prezintă sumarul zilei de 30 martie 2018. Vă oferim o selecție a celor mai importante evenimente care au avut loc, în România, dar și în întreaga lume, vineri, 30 martie 2018.

SRI a publicat protocolul de colaborare cu Parchetul General, aşa cum a anunţat joi seara Ovidiu Marincea, purtătorul de cuvânt al Serviciului. Documentul declasificat are 18 pagini. Libertatea.ro a prezentat și ce evidențiază amănuntele „spinoase” ale protocolului SRI-Parchetul General.

Victimele triplei crime din Brașov au fost înmormântate vineri în localitatea nemțeană Totoiești. Libertatea.ro a reușit să ia legătura cu o prietenă apropiată a familiei și a prezentat în exclusivitate detalii răvășitoare din viața comună a acestora și din anturajul lor.

Rusia a decis expulzarea unui diplomat român, informația fiind confirmată vineri de Ministerul Afacerilor Externe. Rusia anunțase încă de joi că pregătește măsuri similare contra SUA și țărilor din UE care au decis expulzarea unor diplomați ruși, urmare a scandalului otrăvirii fostului spion rus Seerghei Skripal.

Fostul premier Dacian Cioloș a anunțat, vineri, într-o sesiune live pe Facebook, că a depus actele pentru înregistrarea noului său partid politic, numit ”Miscarea România Impreună”. Logo-ul partidului va fi ”RO+”. Tot vineri, fostul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, a anunțat că va candida la alegerile locale din 2020.

Vineri, s-au publicat și rezultatele simulării la Bacalaureat 2018. Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, 39,55% din cei care au susținut simularea au obținut medie de promovare.

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația
Recomandări

Reacția lui Adrian Năstase după ce a aflat că Iohannis vrea să-i retragă decorația

Producătorul francez Renault, care deține constructorul auto românesc Dacia, discută o posibilă fuziune cu Nissan, partenerul său de alianță de 20 de ani, însă negocierile sunt complicate de o structură de acționariat complexă. Libertatea.ro a prezentat o analiză despre ce ar însemna fuziunea dintre Renault și Nissan pentru România.

O elevă de 14 ani din Vaslui a fost înjunghiată de fostul iubit, de 24 de ani, după ce acesta a intrat cu forța, având asupra sa un cuțit, în școala unde învăța fata și a amenințat-o pe aceasta de față cu mama sa și cu o profesoară.

Alte două noi cazuri de agresiune sexuală în care victime sunt eleve au ieșit la iveală, vineri. Un profesor de la o școală privată de prestigiu din București este acuzat că a agresat sexual o elevă, atingând-o în zonele intime, conform declarației pe care mama copilei a dat-o la poliție. În localitatea Ovidiu din Constanța, un antrenor de arte marțiale a fost reținut, fiind acuzat că a agresat sexual trei minore în timpul orelor de sport. Faptele ar fi avut loc la domiciliul bărbatului, acolo unde acesta ținea ore de arte marțiale.

Un jurnalist de origine azeră, Rahim Namazov, a fost împușcat în Franța, împreună cu soția sa. Rahim Namazov a fost grav rănit, după ce a fost împuşcat în spate, și a murit ulterior. Soția acestuia a murit pe loc, fiind împușcată în cap.CITEȘTE ȘI… Editorial de Claudiu Săftoiu. Protocolul dintre SRI și Parchetul General – o măsură excepțională în lupta împotriva corupției 

Close
Închide
  Close