„Ministerul Afacerilor Externe confirmă declararea de către Federația Rusă persona non grata a unui diplomat român acreditat în Rusia, după o măsură similară adoptată de țara noastră în spirit de solidaritate cu Marea Britanie, în cazul atacului de la Salisbury. MAE reiterează poziția sa de condamnare a oricăror acțiuni care amenință securitatea colectivă și dreptul internațional”, se arată în comunicatul transmis de MAE.

Diplomatul român a fost chemat la Ministerul de Externe rus, pentru a-i fi comunicată decizia.

Rusia va expulza 150 de diplomaţi occidentali, ca răspuns la măsurile anunţate de SUA şi mai multe ţări din UE, în urma scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal. Un număr de 60 de diplomaţi americani (58 din Moscova şi doi din Ekaterinburg) au fost declaraţi “persona non grata” şi trebuie să părăsească teritoriul Rusiei până pe data de 5 aprilie, a anunţat ministrul de Externe rus Serghei Lavrov. Ambasadorul american la Moscova, Jon Huntsman, a fost chemat la sediul Ministerului de Externe rus, pentru a-i fi comunicată decizia.

Rusia anunţase, prin purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, că va lua măsuri contra ţărilor care au decis expulzarea unor diplomaţi ruşi.”Nu este important dacă vor fi măsuri similare, nu trebuie să ne concentrăm pe acest lucru. Vom lua măsuri adecvate. Acum sunt analizate şi vor fi prezentate în curând”, a afirmat Maria Zaharova, citată de site-ul agenţiei Tass.

SUA şi mai multe ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, au luat decizia de a expulza un anumit număr de diplomaţi ruşi, urmare a scandalului otrăvirii fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia.ț


ANALIZĂ | Renault discută o posibilă fuziune cu Nissan. Ce înseamnă acest lucru pentru România

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul
GSP.RO

Un fost jucător de rugby, fosta lui soție și cei trei copii au murit într-un mod oribil. Bărbatul a plănuit totul

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie
HOROSCOP

Horoscop 21 februarie 2020. Balanțele se confruntă cu probleme în familie