Mergi direct la conținut »
Viorica Dăncilă va merge la referendum, cu o condiție. "Dacă se va lua o decizie, o voi urma"
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Viorica Dăncilă va merge la referendum, cu o condiție. "Dacă se va lua o decizie, o voi urma"

Viorica Dăncilă va merge la referendum, cu o condiție. „Dacă se va lua o decizie, o voi urma”

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, joi, că va merge la referendumul privind justiţia declanşat de preşedintele Klaus Iohannis, însă dacă partidul va lua o altă decizie în această privinţă, ea o va urma.

De Dragoș Tănase,

„Eu cred că referendumul nu are sorţi de izbândă. (…) Nu cred. Şi să vă spun de ce. M-am uitat astăzi la întrebări. Eu vă spun că într-un sat, într-o comună nu se înţelege efectiv ce se vrea prin a doua întrebare. Este greu ca omul să fie interesat de ceea ce scrie acolo. Deci, mi se pare că până şi întrebarea este neinspirată”, a afirmat Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Adevărul.ro.

Întrebată dacă merge la referendum, Dăncilă a spus: „Da, merg”.

„Da, aş vrea să merg la referendum, dar vă daţi seama că şi eu sunt înregimentată politic, sunt preşedinte executiv al PSD. Dacă se va lua o decizie ca partidul să nu meargă, o voi urma. (…) Nu pot să fac astfel de scenarii, dar dacă în partid se va lua această decizie, atunci este normal să o respect, ca să dăm dovadă de unitate în cadrul formaţiunii politice”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind organizarea referendumului din data de 26 mai, în ziua alegerilor europarlamentare.

Iohannis a decis și asupra celor două întrebări la care vor răspunde românii la referendumul de pe 26 mai. (VIDEO)

FOTO: Sorin Cioponea


Citește și… Liviu Dragnea: „Referendumul e modul în care Iohannis a ales să intre în campania electorală pentru alegerile europarlamentare”

De ce nu s-a dus premierul cu remanierea Guvernului în Parlament. Liviu Dragnea: „Probabil s-a gândit că nu e sigură majoritatea”

Viorica Dăncilă, întrebată dacă preşedintele va fi de acord cu interimatele la cele trei ministere: „Va accepta, am vorbit pe acest subiect”

Tăriceanu, anunţ care contrazice decizia Vioricăi Dăncilă privind interimatele: „Eu nu aş fi ezitat nicio secundă să cer Parlamentului votul pentru formula de remaniere sau de restructurare”


 

 
 
Close
Close
Închide