Cuprins:
De ce să ții carnea în suc de ananas
Sucul conferă, de asemenea, o aromă bogată și acrișoară cărnii, care place multor oameni. Cel mai simplu mod de a frăgezi cu ananas este să cumpărați unul proaspăt și să extrageți sucul din el folosind un mic aparat de bucătărie. Majoritatea producătorilor de suc pasteurizează sucul, un proces care ucide enzimele care frăgezește proteinele găsite în carne.
Așezați un tocător pe o suprafață plană. Spălați ananasul și tăiați partea superioară verde și cea inferioară, așezând ananasul pe o parte și aplicând presiune pe cuțit. În funcție de cât de ferm este ananasul, este posibil să fie nevoie să folosiți o mișcare înainte și înapoi pentru a îndepărta partea de sus.
Ridicați ananasul înapoi și folosiți cuțitul pentru a îndepărta pielea. Îndepărtați mugurașii rămași pe ananas folosind vârful unui cuțit de bucătărie sau al unui curățător de cartofi pentru a-i scoate.
Cum să tai ananasul
Clătiți ananasul și placa de tăiat. Așezați ananasul cu fundul în sus pe planșa de tăiat și tăiați părțile laterale de la miezul ananasului, o parte pietroasă a fructului care are puțin suc.
Aruncați centrul ananasului și tăiați restul fructului în bucăți care să încapă în storcătorul de fructe, în blender sau în robotul de bucătărie. Procesați bucățile de fructe până când aveți suficient suc pentru a marina bucățile de carne pe care doriți să le frăgeți.
Dacă nu aveți niciunul dintre aceste aparate, puteți tăia ananasul în bucăți mici pentru a marina carnea.
Puneți carnea pe care doriți să o frăgeziți într-o cratiță puțin adâncă și turnați sucul sau cubulețele de ananas peste carne. Dacă carnea este prea groasă pentru a o acoperi complet, întoarceți carnea pe măsură ce o marinați pentru a frăgezi toate părțile.
Puneți la frigider până când sunteți gata să gătiți. Deoarece acizii din ananas sunt puternici, nu marinați carnea mai mult de 12 ore, pentru că acizii înșiși vor începe să gătească carnea.
Cum marinezi carnea
O altă opțiune pentru frăgezirea cărnii de vită este cu ajutorul unei marinade. Înmuierea diferitelor bucăți de carne de vită într-o marinată este o metodă bună pentru a adăuga aromă, precum și pentru a ajuta la frăgezirea cărnii.
O marinată adecvată ar trebui să conțină un ingredient acid, cum ar fi oțetul sau vinul, ulei, cum ar fi uleiul de măsline, și condimente, cum ar fi ierburi și mirodenii.
Sucurile de citrice pot fi folosite în locul oțetului sau al vinului pentru a furniza ingredientul acid necesar pentru a înmuia țesuturile cărnii.
Sucul proaspăt de ananas este un ingredient excelent pentru o marinată, deoarece conține unul dintre cei mai puternici frăgeziri naturali, enzima bromelină, care este foarte eficientă în descompunerea proteinelor.
Această enzimă este distrusă dacă este încălzită, așa că atunci când folosiți suc de ananas în scopul frăgezimii cărnii, sucul trebuie să fie proaspăt. (Orice suc de ananas gătit sau conservat anterior nu are niciun efect asupra frăgezimii).
Marinada trebuie să acopere în totalitate carnea pentru ca aceasta să acționeze eficient.
Bucățile mai dure de carne de vită ar trebui să fie înmuiate în marinată timp de câteva ore sau peste noapte pentru a frăgezi carnea și pentru a o aromatiza.
Marinați întotdeauna carnea de vită în frigider.
Sfaturi pentru a marina carnea
Deoarece marinata conține un ingredient acid, nu trebuie folosite recipiente reactive, cum ar fi bolurile de metal. Cel mai bine este să folosiți recipiente precum boluri din sticlă sau din plastic sau pungi de plastic care pot fi sigilate.
Simpla marinare nu este suficientă pentru a obține acea friptură perfect suculentă.
Folosește carne crudă proaspătă: Carnea de bună calitate are un potențial mai mare de a absorbi umiditatea din marinată și de a o reține în timpul afumării. Bucățile mai mari de carne pot păstra frăgezimea chiar și după afumare.
Temperatura contează: Afumarea la o temperatură constantă ajută la evitarea uscării cărnii. De asemenea, fluctuația temperaturii de gătire poate duce la alimente prea sau prea puțin gătite.
Folosiți un termometru: Un termometru vă poate ajuta să cunoașteți cu exactitate gradul de coacere a cărnii. Îndepărtați întotdeauna carnea din afumătoare odată ce temperatura la interior ajunge la 5 grade sub temperatura dorită. Aceasta deoarece carnea va continua să se gătească în căldura reziduală până la gradul de coacere dorit.
Sursa foto: 123rf.com
Cum faci lipii de casă pentru shaorma
Vezi rezultatele alegerilor prezidențiale – turul 1 și află când este turul al doilea al votului pentru președinție!