MENIU CAUTĂ
, de Andreea Radu

Asistenta medicală care a avut grijă de Stephen Hawking a fost suspendată. Femeia este acuzată de abateri grave

Distribuie

Asistenta medicală care a lucrat pentru Stephen Hawking timp de 15 ani a fost suspendată și acuzată de abateri grave comise în perioada în care a avut grijă de omul de știință care a murit anul trecut, notează mirror.co.uk.

Patricia Dowdy, 61 de ani, se confruntă cu o audiere la Consilului Nursing and Midwifery, care va avea loc luna aceasta, în urma unei decizii luate de un tribunal.

Măsura a fost luată de un tribunal secret după ce familia savantului a depus o plângere împotriva femeii din Ipswich. Natura acuzațiilor împotriva asistentei nu a fost făcută publică, dar este cunoscut faptul că acuzațiile împotriva ei sunt extrem de grave.

Asistenta medicală a încetat să lucreze pentru Hawking cu cel puțin doi ani înainte ca el să moară în luna martie a anului trecut, la vârstă de 76 de ani.

Britanicul era cunoscut în întreaga lume pentru studiile sale despre găurile negre și despre relativitate și a fost autorul unor cărți științifice foarte populare, precum „O scurtă istorie a timpului”. El a fost diagnosticat în 1964 cu scleroză laterală amiotrofică.

Foto EPA


„Dorm într-o școală distrusă de uragan”. Prima parte a jurnalului pe care îl ține în Libertatea Andrei Crețu, românul plecat voluntar să refacă locuințele afectate de uraganele din Caraibe


 

Comentarii