Mergi direct la conținut »
Brazilia a deschis un "birou diplomatic" la Ierusalim. Mesajul transmis de Israel
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Brazilia a deschis un "birou diplomatic" la Ierusalim. Mesajul transmis de Israel

Brazilia a deschis un „birou diplomatic” la Ierusalim. Mesajul transmis de Israel

Israelul a anunţat că Brazilia a deschis, duminică, un "birou diplomatic" la Ierusalim, în contextul în care preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a început o vizită în Israel.

De Dragoș Tănase,

„Vă mulţumim (în limba braziliană-n.r.) pentru că aţi deschis un birou diplomatic la Ierusalim (în limba engleză-n.r.)!”, a postat pe Twitter ministrul de externe interimar Israel Katz. Mesajul original sună arată astfel: „Obrigado for opening a diplomatic office in Jerusalem!”

Postarea include şi o fotografie în care apar el şi omologul său brazilian, Ernesto Araújo, strângându-şi mâinile, relatează Reuters.

Recent, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat mutarea ambasadei României la Ierusalim.

în contextul în care Uniunea Europeană cere statelor membre ca ambasadele să rămână în Tel-Aviv. Imediat după afirmaţiile Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei României la Ierusalim, a apărut și mesajul Comisiei Europene: Poziţia UE rămâne neschimbată!

Ulterior, Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim.

Apoi, un înalt responsabil palestinian a criticat anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim.

Iată și reacția lui Iohannis, după ce Dăncila a anunțat mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”.

În schimb, mesajul transmis de Ambasada Israelului la București a fost altul: „Ne exprimăm speranţa ca Ambasada României să se mute la Ierusalim”.

FOTO – EPA


Citește și… Dragnea, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: „Acest subiect trebuie finalizat ca decizie”. Liderul PSD cere convocarea CSAT

Ministrul de Externe o contrazice pe Dăncilă: ”Nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”. Postarea a fost ştearsă ulterior

Benjamin Netanyahu spune că România își va muta ambasada la Ierusalim chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu este de acord


 

 
 
Close
Close
Închide