MENIU CAUTĂ
, de Dragoș Tănase

Brazilia a deschis un „birou diplomatic” la Ierusalim. Mesajul transmis de Israel

Distribuie

Israelul a anunţat că Brazilia a deschis, duminică, un "birou diplomatic" la Ierusalim, în contextul în care preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a început o vizită în Israel.

„Vă mulţumim (în limba braziliană-n.r.) pentru că aţi deschis un birou diplomatic la Ierusalim (în limba engleză-n.r.)!”, a postat pe Twitter ministrul de externe interimar Israel Katz. Mesajul original sună arată astfel: „Obrigado for opening a diplomatic office in Jerusalem!”

Postarea include şi o fotografie în care apar el şi omologul său brazilian, Ernesto Araújo, strângându-şi mâinile, relatează Reuters.

Recent, premierul României, Viorica Dăncilă, a anunțat mutarea ambasadei României la Ierusalim.

în contextul în care Uniunea Europeană cere statelor membre ca ambasadele să rămână în Tel-Aviv. Imediat după afirmaţiile Vioricăi Dăncilă privind mutarea ambasadei României la Ierusalim, a apărut și mesajul Comisiei Europene: Poziţia UE rămâne neschimbată!

Ulterior, Regele Iordaniei și-a anulat vizita în România după ce premierul Viorica Dăncilă a anunțat mutarea ambasadei la Ierusalim.

Apoi, un înalt responsabil palestinian a criticat anunţul României privind mutarea ambasadei sale de la Tel Aviv la Ierusalim.

Iată și reacția lui Iohannis, după ce Dăncila a anunțat mutarea Ambasadei României la Ierusalim: „Decizia aparține președintelui, guvernul să manifeste responsabilitate”.

În schimb, mesajul transmis de Ambasada Israelului la București a fost altul: „Ne exprimăm speranţa ca Ambasada României să se mute la Ierusalim”.

FOTO – EPA


Citește și… Dragnea, despre mutarea Ambasadei la Ierusalim: „Acest subiect trebuie finalizat ca decizie”. Liderul PSD cere convocarea CSAT

Ministrul de Externe o contrazice pe Dăncilă: ”Nu s-a luat încă o decizie cu privire la mutarea Ambasadei României din Tel Aviv în Ierusalim”. Postarea a fost ştearsă ulterior

Benjamin Netanyahu spune că România își va muta ambasada la Ierusalim chiar dacă președintele Klaus Iohannis nu este de acord


 

Citește mai multe despre Jair Bolsonaro, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, ambasada, Brazilia, Ierusalim, Israel și Scandal pe Libertatea.

Comentarii