De Cristian Anton,

Firma Memphis Meats a primit runda de finanțare de serie B din partea unui grup de investitori, conduși de compania japoneză SoftBank Group, fondul de investiții Norwest  și de Temasek, un fond de investiții susținut de statul Singapore.

Printre cei care au participat la noua rundă de finanțare se numără și miliardarii Bill Gates și Richard Branson, care au mai investit în Memphis Meats și mai înainte, precizează sursa citată.

Firma ajunge astfel la investiții totale de peste 180 de milioane de dolari.

Memphis Meats a fost înființată în anul 2015, la San Francisco, de către medicul cardiolog Uma Valeti, care este și profesor universitar de medicină la Universitatea Minnesota, alături de încă doi oameni de știință: Nicholas Genovese și Will Clem.

Startup-ul face parte dintr-un curent mai larg de afaceri dezvoltate în SUA, care își propun să realizeze în laborator carne reală, din celule, fără însă a crește și sacrifica animale.

Prima chiftea din carne fabricată în laborator, scoasă în 2016

Startup-ul nu a scos, încă, un produs pe piață, dar spune că lucrează cu instituțiile de reglementare pentru a-și asigura o „intrare pe piață în siguranță și la timp”.

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019
Recomandări

Minciuna consilierului PNL! Politicianul apare alături de capul clanului nu „acum 10 ani”, ci în ianuarie 2019

 

Memphis susține că a produs prima chiftea din carne pe bază de celule în februarie 2016, o premieră mondială. De asemenea, în martie 2017, a realizat primul produs din carne de pui.

În America, și marii producători tradiționali de carne sunt interesați să finanțeze startup-uri în domeniul producției de alimente „în eprubetă”, ca soluție pentru satisfacerea nevoilor alimentare ale populației Globului, în creștere accelerată.

„Atât producția convențională de carne, cât și carnea de cultură vor juca un rol important în satisfacerea cererii consumatorilor” – crede Sonya Roberts, un oficial din Cargill, citată de Bloomberg.

Cel mai mare producător de carne din SUA, Tyson Foods, a constituit un fond de investiţii pentru finanțarea startupurilor de ”hrană sustenabilă”. În decembrie 2016, fondul de invesitiții a anunţat că a preluat o acțiuni de la producătorul de proteine din plante Beyond Meat. Bill Gates a investit și în această firmă.

Citeşte şi:

În trei ani, ANAF a auditat doar 96 dintre cei 31.000 de români cu avere de peste 1 milion de euro! Bani există, dar ei nu se află unde trebuie

Caracatița ”afacerilor de familie” pe banii statului. Organigrama ISU Vaslui, plină de rude, după modelul ISU Dolj

Programul „Casa Verde”, lansat în 2018, nu are niciun beneficiar. Greenpeace: „13 milioane de euro au fost risipite”

CTP, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”
GSP.RO

CTP, verdict după victoria chinuită a Simonei Halep: „Au fost niște greșeli greu de descris, cauza e una psihică”

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile
HOROSCOP

Horoscop 20 februarie 2020. Peștii ar trebui sa evite cheltuielile