Mergi direct la conținut »
Știri Externe Libertatea > Ştiri > Știri Externe > Înotul, vaccin pentru prevenirea mortalității în rândul copiilor din Bangladesh

Înotul, vaccin pentru prevenirea mortalității în rândul copiilor din Bangladesh

Mai mulți copii primesc, gratuit, lecții de inot pentru a supraviețuii inundațiilor în Bangladesh, o țară în care zilnic 50 de copii mor înecați. Lecțiile de înot au loc într-o într-o piscină improvizată din bambus, scrie ABC News.

Zilnic, 50 de copii mor în sutele de canale, râuri și cursuri de apă care străbat orașele și loclaitățile din Bangladesh. Înnecul este una dintre cauzele majore de deces în această țară, mai ales în perioada de inundații. Datele arată că până la 18.000 de copii sub 18 ani mor în fiecare an – și 43% dintre aceștia sunt copii sub 5 ani.

O localnică povestește că regretă foarte mult faptul că nu a putut să-și dea copiii la lecții de înot. Ea și-a pierdut amândoi băieții și un nepot după ce s-au înecat într-un râu din apropierea casei bunicului lor, în apropiere de capitala Dhaka din luna mai.

Într-un efort de a ajuta copiii și familiile care ar putea cădea victime apelor, o organizație caritabilă britanică, în colaborare cu un grup de cercetare locală, au început să dea lecții de înot copiilor care provin din familii sărace din zonele rurale ale Bangladeshului.


Citește și: Marius Țeicu, primele declarații după moartea fiicei sale, Patricia: ”Nu a mai putut…”


„Considerăm înot ca un vaccin pentru prevenirea deceselor în rândul copiilor”, a declarat Aminur Rahman, cercetător principal la Centrul pentru Prevenirea și Cercetarea Accidentului din Dhaka, care oferă lecții de înot în mai multe sate din Bangladesh.

Programe similare au fost inițiate și în Filipine și Vietnam.

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?
Recomandări

Duminică neliniștită la două mari spitale bucureștene: Militar și CC Iliescu. Câți oameni din personalul medical sunt infectați cu COVID-19?

 

Organizația britanică de caritate din Kent, numită The Sreepur Village, Bangladesh, după locația sa, a adăugat recent lecțiile de înot la programul general destinat să ofere abilități comerciale unora dintre cele 142 de mame singure și 280 de copii recrutați din totsudul țării. Ideea este ca aceștia să-și împărtășească aptitudinile cu ceilalți, odată ce se întorc în comunitățile lor, mai ales cei din cele mai sărace cartiere, unde cele mai multe înecuri în rândul copiiilor apar în jurul prânzului, când părinții sunt plecați la muncă.

„Nu este vorba de a învăța copiii să fie înotători excelenți competitivi. Aceasta este o schemă de prevenire a înecului pentru a ne asigura că copiii noștri sunt protejați și au abilitățile necesare pentru a se salva”, a explicat Matthew Silvester, unul dintre inițiatorii programului.


Citește și: REPORTAJ. 2 Mai, ultima plajă bastion a familiei tradiționale de pe litoralul românesc


Foto: Facebook

Close
Închide
  Close