Mergi direct la conținut »

Staţiunea Sărata Monteoru, din judeţul Buzău, este asaltată de mii de turişti "fugăriţi" de arşiţa din oraşe. Aici găsesc piscine cu apă sărată, benefice organismului, unde pot petrece o după-amiază ca pe litoral, dar într-o staţiune înconjurată de dealuri împădurite.

De Florin Mitu,

Pentru că staţiunea se află la mai puţin de 20 de kilometri de Buzău şi la numai o oră de mers cu maşina de Bucureşti, mulţi dintre turiştii care nu mai pot îndura canicula aleg să vină la Sărata Monteoru ca să beneficieze de calitatile apelor sărate din piscine, dar și de aerul curat.

„Am venit prima dată aici şi ţin să vă spun că ne place la Monteoru. Condiţiile sunt bune, iar centrul de tratament şi SPA-ul sunt excelente. Stăm doar trei zile, dar vom mai reveni în această vară”, ne-a declarat Ion Panaeta din Bucureşti.

„Ne place să ne bălăcim, iar apa e bună pentru oase şi reumatism. Nu ne mai îndurăm să ieşim din apă” ne-a declarat și Mariana Tudor din Ploieşti.

Turiștii găsesc aici aer curat, un peisaj care binedispune şi numeroase baze de agrement unde beneficiază de terapie cu ape sărate.

Staţiunea deţine numeroase bazine alimentate din izvoare subterane şi dintr-un foraj de 150 de metri adâncime. Sărata Monteoru are o ofertă bogată şi la pensiuni, care se întrec între ele în meniuri tradiţionale sau excursii în grup.

„Ne străduim să fim pe placul turiştilor şi le punem la dispoziţie cele mai bune condiţii. Avem piscină, camere de patru margarete dar şi restaurant cu specific tradiţional”, ne-a declarat Alina Budroiu, proprietara unei pensiuni din zonă.

Costul unei zile petrecute într-un astfel de centru variază între 10 şi 20 de lei de persoană, iar cazarea nu depăşeşte 100 de lei pe noapte la pensiunile din zonă.

Close
Închide
  Close