Parizer din carne de porc cu șrot de cătină, fără adaos de nitrit (4)Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Echipa Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați s-a întors cu mai multe premii de la cea de a XVI-a ediție a Salonului Internațional al Cercetării, Inovării și Inventicii „Pro Invent 2018” de la Cluj care a avut loc în perioada 21-23 martie.

Produsul cu care echipa formată din Petru Alexe, Maricica Stoica, Liliana Mihalcea şi Cristian Dima de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor a cucerit juriile concursului, obţinând mai multe premii, inclusiv medalia de aur, este un parizer din carne de porc cu șrot de cătină, fără adaos de nitrit. Profesorii au lucrat circa un an de zile pentru realizarea acestui produs inovativ de care sunt foarte mândri. „Este un produs reformulat, un produs din care s-a scos cel mai contestat aditiv: nitritul”, a spus, luni, la Galaţi, Maricica Stoica.

Parizer din carne de porc cu șrot de cătină, fără adaos de nitrit. Inovație în domeniul alimentar realizată de patru profesori din Galaţi

Potrivit profesorilor, şrotul de cătină este foarte bogat în proteine şi fibre, iar cea mai importantă realizare a fost eliminarea azotitului în preparea parizerului.

„La Cluj Napoca am mers cu un produs cu un care am eliminat unul dimtre cei mai înjuraţi aditivi – azotitul de sodiu. Acel aditiv dovedit a fi cancerigen am reuşit să-l eliminăm. Evident că acest lucru a fost apreciat. Poate că va găsi o rezonanţă absolut satisfăcătoare în producţie. Despre acest azotat pot să vă spun că în această Facultate studiile au început acum 40 de ani. De 40 de ani încercăm să găsim o soluţie la reducerea sau la eliminarea acestui azotit de sodiu. Cele mai multe rezultate au fost cele în care s-a diminuat cantitatea de azotit rezidual în produsele de carne”, a afirmat profesorul Petru Alexe, decanul Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați.

Potrivit profesorilor, fluxul tehnologic pentru realizarea parizerului este unul simplu, iar produsul care este în curs de brevetare va putea fi aplicat în orice unitate procesatoare din industria cărnii. În continuare, profesorii speră că această primă valorificare a şrotului să deschidă noi direcţii de cercetare.


#salvatipipera | Ce soluții au propus angajații din zonă pentru descongestionarea celui mai aglomerat cartier de afaceri din România

Dincolo de imaginație! Cum poate să arate Fernando Torres la un an și jumătate după ce s-a lăsat de fotbal
PARTENERI - GSP.RO
Dincolo de imaginație! Cum poate să arate Fernando Torres la un an și jumătate după ce s-a lăsat de fotbal
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
HOROSCOP
Horoscop 20 ianuarie 2021. Balanțele sunt pe punctul de a lua decizii grave, cu consecințe neprevăzute
Țeapa luată de un bărbat care a lăsat garanție mașina de 30.000 € pentru un împrumut de 5.000 €
Știrileprotv.ro
Țeapa luată de un bărbat care a lăsat garanție mașina de 30.000 € pentru un împrumut de 5.000 €
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Telekomsport
ŞOC în cazul care a cutremurat ţara! Nu a murit! Văzută în altă ţară:“Erau ochii ei, sunt sigur de ce am văzut”
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)
PUBLICITATE
Un smartphone nou? Află ce trebuie să ai ca să fii cool (PUBLICITATE)