Mergi direct la conținut »
Traian Băsescu, atac la guvernanți pe tema pensiilor: „I-au păcălit pe români”. Replică pentru ministrul Muncii, care l-a acuzat pe fostul președinte că „minte prin omisiune”
Politică Libertatea > Ştiri > Politică > Traian Băsescu, atac la guvernanți pe tema pensiilor: „I-au păcălit pe români”. Replică pentru ministrul Muncii, care l-a acuzat pe fostul președinte că „minte prin omisiune”

Traian Băsescu, atac la guvernanți pe tema pensiilor: „I-au păcălit pe români”. Replică pentru ministrul Muncii, care l-a acuzat pe fostul președinte că „minte prin omisiune”

Traian Băsescu i-a răspuns miercuri ministrului Muncii, Marius Budăi, la Interviurile Libertatea LIVE, pe marginea conflictului iscat între cei doi pe marginea pensiilor. Fostul președinte susține că, de fapt, creșterea pensiilor înseamnă o reducere a veniturilor. Ministrul Muncii l-a acuzat că "minte prin omisiune" și i-a amintit de reducerea pensiilor din timpul mandatului său.

De Dragoș Tănase,

„Atunci, România era într-o perioadă de criză. Eu am spus cinstit românilor ce urmează să li se întâmple. Pensiile, însă, nu s-au tăiat, pentru că a intervenit Curtea Constituțională a României (CCR), care a blocat reducerea cu cu 10%. Deosebirea dintre mine și ei este că eu am spus românilor ce intenționează guvernul să facă, pe când ei i-au păcălit pe români”, a afirmat Traian Băsescu, la Interviurile Libertatea LIVE.

Fostul președinte a explicat și de ce susține că Guvernul PSD i-a păcălit pe pensionari, pentru că în loc să le crească veniturile, acestea au scăzut.

„În loc să acorde indexarea de 9%, la 1 ianuarie, au spus… Vă dăm 15%, începand cu septembrie, dar – conform legii – trebuia dată indexarea de 9% și dacă voiau să majoreze cu încă 6%… puteau să o facă la 1 septembrie. Uite așa i-au furat pe pensionari cu 3,9 miliarde de lei, mințindu-i că se măresc pensiile”, a precizat el.

Totul a plecat de la o postare a lui Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook, legate de pensiile actuale, prin care i-a atacat pe șeful PSD, Liviu Dragnea, și pe ministrul Muncii, Marius Budăi, acuzându-i că i-a înșelat pe pensionari. El sugera că, de fapt, creșterea pensiilor înseamnă o reducere a veniturilor.

Ulterior, Marius Budăi a avut o reacție pe marginea acestui apsect, la România TV, acuzându-l pe fostul președinte că „minte prin omisiune”.

„De mai bine de un an, liderii PSD rostesc formula magică aducătoare de voturi sigure: „Cresc pensiile”. Tot omul a aflat cum punctul de pensie va creşte în 2018 la 01 Iulie de la 1000 la 1100 RON şi a crescut, iar în 2019 va creşte la 1 Septembrie de la 1100 la 1265 RON şi foarte probabil va creşte. Nicio clipă nu le-a trecut pensionarilor prin cap că ţeparii Dragnea şi Budăi îi vor lipsi de indexarea ce trebuia să fie 7 la sută de la 1 ianuarie 2018 şi 9 la sută de la 01 ianuarie 2019. Raportat la pensia medie anuală, creşterea punctului de pensie nu a acoperit valoric indexarea. Astfel, în 2018 fiecare pensionar a pierdut 258 RON, iar în 2019 suma pierdută de fiecare pensionar este de 564 RON. Prin neacordarea indexării, statul a economisit 1,21 miliarde RON în 2018 şi 2,64 miliarde RON în 2019, bani care au fost pur şi simplu furaţi din banii pensionarilor. În total, în 2018 şi 2019 pensionarii au fost văduviţi de 3,84 miliarde RON. Prin „grija” PSD, punctul de pensie reprezintă azi 21 la sută din salariul mediu brut pe economie. Este cel mai scăzut nivel din ultimii 18 ani. În timpul crizei economice din anii 2009 – 2011, punctul de pensie reprezenta între 36 şi 43 la sută din salariul mediu brut. La adăpostul unei formidabile campanii de dezinformare legată de creşterea pensiilor, pensionarii au pierdut, cumulat în 2019 şi 2018, 16 la sută la fiecare pensie, a scris Traian Băsescu, pe 8 aprilie.

”Dacă nu ar fi problema atât de serioasă, şi ştiţi cu câtă aplecare ne gândim noi, PSD, la pensionari, practic ar fi de râs această chestiune. Acelaşi domn Băsescu care nu a avut nicio problemă să le taie pensionarilor cu veniturile cele mai mici, pensiile, acum nu mai poate de grija lor. Domnul preşedinte face ce a făcut tot timpul, adică minte prin omisiune. Nu spune că face raportarea la salariul mediu brut într-o perioadă în care contribuţiile angajatorilor nu erau introduse în salariul mediu brut, cu altă perioadă în care contribuţiile angajatorului sunt introduse în salariul mediu brut. Deci compară mere cu pere domnul preşedinte. Dezinformează din nou, aşa cum a făcut tot timpul”, a declarat ministul Muncii, Marius Budăi, în direct la România TV.

Șef de stat între anii 2004 – 2014, Traian Băsescu deschide lista candidaților PMP la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Traian Băsescu a fost invitatul Adrianei Nedelea și al Mariei Andrieș, miercuri, la Interviurile Libertatea LIVE. Vezi aici VIDEO!

FOTO – Vlad Chirea


Citește și… Traian Băsescu, despre acuzațiile la adresa lui Augustin Lazăr: „Dacă abordăm lucrurile așa, toți procurorii de la Revoluție trebuiau dați afară”

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia
Recomandări

Anunțul lui Gheorghe Mărmureanu despre România, după cutremurul care a zguduit Turcia

Traian Băsescu, despre mandatul lui Klaus Iohannis: ”Meritul lui cel mai mare este că a ținut linia pro-europeană”

Băsescu, despre Kovesi: „A făcut rău justiției prin spectacolele regizate în 2015, dar sper să ajungă procuror-șef european”

Traian Băsescu, despre Darius Vâlcov: ”Până se clarifică situația ta definitivă în instanță, ieși tu din Palatul Victoria!”

Traian Băsescu spune că nu ar fi numit-o pe Dăncilă premier „pentru nimic în lume”: „A avut păpușarul în spate, s-a lăsat mânată de Dragnea”


Close
Închide
  Close