Mergi direct la conținut »
Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare! Decizia nu este definitivă
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare! Decizia nu este definitivă

Sorin Oprescu, condamnat la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare! Decizia nu este definitivă

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat luni de Tribunalul București la 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă.

De Adriana Oprea,

Judecătorul l-a achitat pe Sorin Oprescu pentru spălare de bani, dar l-a găsit vinovat pentru celelalte fapte de care l-au acuzat procurorii DNA.
Oprescu a primit pedepse de 4 ani de închisoare pentru luare de mită, 1 an de închisoare pentru constituirea unui grup infracțional organizat și 3 ani pentru abuz în serviciu.

Fostul primar al Capitalei urmează să execute pedeapsa cea mai grea, de 4 ani, la care judecătorul a adăugat un spor din totalul celorlalte pedepse, astfel că pedeapsa primită în final este de 4 ani și 4 luni.

Dacă sentința va rămâne definitivă, după judecarea în apel a dosarului, Oprescu nu va mai putea fi ales sau numit în autorități și funcții publice, până la data executării pedepsei închisorii.

Din pedeapsa lui Oprescu va fi scăzută perioada în care a fost reținut și arestat preventiv sau la domiciliu, respectiv peste 4 luni (131 de zile, din 6 septembrie 2015 până pe 14 ianuarie 2016).

Instanța a mai dispus confiscarea sumei de 25.000 de euro, mita pe care Sorin Oprescu a primit-o de la Popa. Tot de la Oprescu, judecătorul a mai cerut și confiscarea sumei de 695.871 de lei.

Instanța a respins cererea ca, în cazul în care prejudiciul produs de Oprescu nu poate fi recuperat, confiscarea să se aplice în cazul prietenei lui Oprescu, martora Adriana Nica, managerul Spitalului Universitar de Urgență București. Astfel, judecătorul a dispus ridicarea sechestrului asigurător asupra imobilului Adrianei Nica, din zona Herăstrău.

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul
Recomandări

„Te vom găsi oriunde!”. Trupele cecene ale morții bântuie Europa. Cine sunt oamenii pe care asasinii ceceni îi elimină unul câte unul

Sechestrul asigurător pus de procurori pe vila lui Oprescu din Ciolpani a fost ridicat, iar judecătorul a dispus ca fostului primar al Capitalei să îi fie restituți banii găsiți în casa acestuia la perchezițiile din 2015, respectiv: 31.350 de lei, 9.000 de euro, 31.050 de lei, 40.000 de lei, 500 de euro.

Instanța a menținut însă sechestrul asigurător pus de procurori în cazul cotei indivize de 5/6 din imobilul situat pe str. Popa Savu, în sectorul 1, format din apartament cu patru camere de locuit și dependințe cu o suprafață utilă de 172,34 mp, loc de parcare la demisol și boxă demisol, precum și pe cota parte indiviză de 101,64 mp dintr-un teren din sectorul 1, până la concurența sumei de 1.264.531,8 lei.

Pe 6 mai, la Tribunalul București a avut loc ultimul termen din dosarul în care Sorin Oprescu este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Procesul durează de 3 ani şi jumătate și ajunsese la al 72-lea termen!

Ce băuturi nu ar trebui să comanzi niciodată în avion. Ponturi de la însoțitorii de zbor
Recomandări

Ce băuturi nu ar trebui să comanzi niciodată în avion. Ponturi de la însoțitorii de zbor

Această ultimă înfățișare s-a terminat după mai bine de 10 ore, iar judecătorul a anunțat atunci că sentința va fi publicată pe 13 mai. Când i s-a acordat cuvântul, Sorin Oprescu a declarat din nou că este nevinovat, iar apoi avocata lui a cerut achitarea clientului său.

Sorin Oprescu este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat. Potrivit rechizitoriului DNA prin care a fost trimis în judecată, fostul edil a făcut parte, alături de ceilalţi inculpaţi, dintr-un grup infracţional organizat care, în perioada 2013-2015, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti următorul sistem: operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din bani publici trebuiau să remită o parte din profitul realizat.

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa
Recomandări

Fiica cea mică a lui Adrian Minune, pe scena „Vocea României“: „Se poate şi fără banii lui tati“. Cum a reacţionat Chirilă după prestaţia sa


Citește și: 

ALBIREA CORUPȚIEI. În procesul lui Sorin Oprescu, o expertiză a durat un an, iar avocaţii au cerut recuzarea judecătoarei, ceea ce ar însemna reluarea procesului de la zero!

Procesul lui Sorin Oprescu continuă! A fost respinsă cererea de recuzare a judecătoarei

Judecătoarea din dosarul lui Oprescu a anunțat că se pensionează. „Mă duc să fac prăjituri acasă”!

Reportaj la procesul lui Sorin Oprescu, ajuns la termenul 72. Judecătoarea negociază cu avocații termenele și își anunță pensionarea! „În iunie îmi iese decizia și mă duc să fac prăjituri acasă”

 
 
Close
Închide
  Close