Mergi direct la conținut »
Judecătoarea din dosarul lui Oprescu a anunțat că se pensionează. „Mă duc să fac prăjituri acasă”!
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Judecătoarea din dosarul lui Oprescu a anunțat că se pensionează. „Mă duc să fac prăjituri acasă”!

Judecătoarea din dosarul lui Oprescu a anunțat că se pensionează. „Mă duc să fac prăjituri acasă”!

Astăzi, la Tribunalul București, ar fi trebuit să aibă loc ultimul termen din procesul în care Sorin Oprescu este judecat pentru luare de mită. Deznodământul dosarului a fost însă amânat, deoarece judecătoarea a constatat o lipsă de procedură: nu s-a întors dovada de citare a unuia dintre inculpați, Claudiu Bengalici, care locuiește în Bacău.

De Adriana Oprea,

Înainte de a anunța noul termen, magistratul Iosefina Pîrvu le-a cerut avocaților din sală: „Schimbați judecătorul”.

Apoi și-a motivat strania cerere: „Pentru că eu nu voi avea timp să amân pronunțarea și sunt și probleme tehnice în dosar”.

A continuat.

„Eu pe 1 (iunie – n.r.) mi-am încetat calitatea. În iunie îmi iese decizia de pensionare și mă duc să fac prăjituri acasă”.

Următorul termen va fi pe 6 mai.

Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este judecat în acest dosar, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Reporterul Libertatea Adriana Oprea a fost prezent în sală, iar continuarea urmează pe Libertatea.ro.


Citește și:

ALBIREA CORUPȚIEI. În procesul lui Sorin Oprescu, o expertiză a durat un an, iar avocaţii au cerut recuzarea judecătoarei, ceea ce ar însemna reluarea procesului de la zero!

Close
Închide
  Close