Mergi direct la conținut »
Procesul lui Sorin Oprescu continuă! A fost respinsă cererea de recuzare a judecătoarei
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > Procesul lui Sorin Oprescu continuă! A fost respinsă cererea de recuzare a judecătoarei

Procesul lui Sorin Oprescu continuă! A fost respinsă cererea de recuzare a judecătoarei

Tribunalul Bucureşti a decis că cererea de recuzare a preşedintei completului care judecă dosarul Oprescu este neîntemeiată şi, prin urmare, solicitarea a fost respinsă. Dacă cererea ar fi fost acceptată, dosarul urma să fie repartizat unu alt judecător, iar procesul s-ar fi reluat de la zero. 

De Adriana Oprea,

Dosarul a fost restituit judecătoarei Iosefina Pârvu, „pentru continuarea judecăţii”, următorul termen al procesului fiind fixat pentru data de 24 aprilie.

La termenul din 10 aprilie, care ar fi trebuit să fie ultimul din proces, avocatul unuia dintre inculpaţi a solicitat recuzarea judecătoarei, după ce aceasta a refuzat să se pronunţe imediat asupra cererii de constatare a nulităţii absolute a probelor din dosar obţinute cu sprijinul  SRI.

Procesul în care Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracţional organizat, durează de 3 ani şi jumătate.

La termenul din 10 aprilie, judecătoarea Iosefina Pârvu le-a mărturisit inculpaţilor şi avocaţilor prezenţi în sala Tribunalului Bucureşti că „acest dosar este sub lupa Inspecţiei Judiciare”.

Sorin Oprescu, prins cu 25.000 de euro din corupție

Potrivit rechizitoriului DNA prin care a fost trimis în judecată, Sorin Oprescu a făcut parte, alături de ceilalţi inculpaţi, dintr-un grup infracţional organizat care, în perioada 2013-2015, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti următorul sistem: operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din bani publici trebuiau să remită o parte din profitul realizat.

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP
Recomandări

Grupul de Înmormântare Strategică spune că a greșit decedații de COVID-19 din București din cauza “unor deficiențe tehnice” la DSP

 

În septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit 25.000 de euro de la un subaltern, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti, bani ce ar proveni, conform DNA, din acte de corupţie.

În 2016, cinci dintre inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia şi au cerut să fie judecaţi prin procedură simplificată.

Foto: Hepta


Citește și:

ALBIREA CORUPȚIEI. În procesul lui Sorin Oprescu, o expertiză a durat un an, iar avocaţii au cerut recuzarea judecătoarei, ceea ce ar însemna reluarea procesului de la zero!

EXCLUSIV | Tezaurul lui Vâlcov, trădat de un pașaport expirat! Cum arată banii pe care procurorii i-au găsit „creierului Guvernului Dăncilă”, când a fost condamnat la 8 ani de închisoare

Contabilitatea mafiei: cum își trăgea Vlad Cosma din „Sfânta treime” a profitului companiilor care primeau lucrări de la Consiliul Județean condus de tatăl său!

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”
Recomandări

Medic la Secția Boli Infecțioase a Spitalului Hunedoara: “DSP ține testele COVID-19 la sertar”

 

Au inventat kilometrul de 800 de metri la asfaltări, ca să poată să dea șpagă pentru PSD și pentru familia Cosma! Ce declarații își retrag infractorii condamnați pentru corupție și martorii în fața secției de procurori conduse de Adina Florea

VIDEO/ „Adriana Nedelea LA FIX”. Nedelea: „Publicul nu știe, dar, în aceste zile, inculpații și denunțătorii din dosare de corupție își retrag mărturiile și riscăm albirea corupției. Noi vă prezentăm probele contabile ale corupției!”

Close
Închide
  Close