Vlăduța Lupău a devenit mama unui fiu în august 2022. Pentru micuț, solista a ales numele de origine ebraică Iair, care semnifică „lumină” și „speranță”.

În mai 2022, Laurențiu Reghecampf devenea tatăl unui al treilea fiu, Liam, alături de noua iubită, Corina Caciuc. Numele ales de cuplu semnifică „războinic determinat/luptător aprig” sau „protector”. Laurențiu mai are doi fii, Luca, din căsnicia cu Mariana Pfeiffer, și Laurențiu Junior, din mariajul cu Anamaria Prodan. Antrenorul și prima soție au mai avut o fiică, Ana Lisa Cristina, care s-a stins din viață la doar un an, din cauza unei malformații congenitale la inimă.

În martie 2022, Irina Deaconescu a născut a doua fetiță, Venus.

Venus, cunoscut ca și Luceafărul, este a doua planetă de la Soare. Este numită după zeița romană a iubirii și frumuseții. Este al treilea obiect natural ca luminozitate pe cerul nopții, după Soare și Lună. Venus și-a ales singură numele. A venit de nicăieri.

Irina declara:

Creatoarea de conținut online Deea Codrea a născut un băiețel în octombrie 2021. Micuțul poartă numele Iian, de origine scoțiană, care se traduce drept „Dumnezeu e bun/milostiv”. „Ne-am gândit că pe iubitul meu îl cheamă Stoian și că sună cumva melodios. E și nume scoțian. Nouă ne place zona asta, Scoția, Irlanda…”, declara Deea înainte de a naște.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

În iulie 2019, Mihai Morar și soția lui, Gabriela, deveneau părinții unei a treia fiice. Deși gemenele lor poartă numele Mara și Cezara, cuplul a optat pentru nume unic în cazul mezinei, și anume Roua. „Să fii tu Binele, Iubirea din lumea asta dură / Fiindcă e singura și n-o primim pe-a doua / Dintr-un ocean, tu nu ești doar o picătură, / Tu ești oceanul dintr-o picătură. Tu ești ROUA!”, scria Mihai Morar în mediul online la acea vreme.

În septembrie 2018, înotătoarea Camelia Potec a devenit mama unei fiice, Caelia. Prenumele micuței are origini latine și s-ar traduce prin „divin, Dumnezeiesc, ceresc”.

Alina Ceușan a născut un băiețel, Rock, în septembrie 2020. Ea a fost aspru criticată pentru prenumele atipic ales. „Mai bine îi puneai un nume normal, nu un stil de muzică!”, a comentat cineva.

Mai bine îi pui tu copilului tău ce nume vrei, nu crezi? Românisme… Vedeți-vă de ale voastre, că nu v-am întrebat părerea!

Replica Alinei:

În august 2018, Adelina Pestrițu devenea mama unei fiice, Zenaida. „După seri întregi petrecute pe Internet în căutarea numelui pentru micuță, am căzut de comun acord să o numim Zenaida-Maria. Este de origine grecească și provine de la numele divinității supreme din mitologia greacă, Zeus. Semnificația numelui este lumină, cer luminos. Sigur îi va plăcea. Ne-am dorit mult să fie un nume rar întâlnit și plăcut auzului, iar noi îl considerăm special și potrivit pentru îngerașul nostru”, mărturisea Adelina în aprilie 2018, pentru VIVA!.

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Adelina Pestrițu și Zenaida
Adelina Pestrițu și Zenaida

Cu mulți ani în urmă, Maia Morgenstern alegea două prenume deosebite pentru fiicele ei, Cabiria și Isadora. Eva Lea Cabiria este fiica cea mare a actriței, din relația cu actorul Demeter Andras, iar Ana Isadora fiica cea mică, din căsnicia cu medicul Dumitru Băltățeanu. Actrița mai are un fiu, Tudor, din prima căsnicie cu actorul Claudiu Istodor.

Prenumele Cabiria a devenit un fenomen în anul 1914, când scenaristul Gabriele D’Annunzio a scris un film mut intitulat astfel, după numele fiicei protagonistului. În perfect sincron cu numele purtat, Cabiria urmează în prezent o carieră în actorie. Prenumele Isadora provine din mitologia greacă, traducându-se drept „darul zeiței Isis”. Ana Isadora este studentă la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „Ion Luca Caragiale” din București, însă pasiunea ei ar fi psihologia.

Alte nume deosebite, dar ceva mai întâlnite alese de vedete sunt Josephine, numele fiicei Ginei Pistol și a lui Smiley, Maira și Amina, fiicele prezentatoarei Prima TV Diana Bart, Ava, fiica mijlocie a Ancăi Serea, și Erin, fiica lui Sore.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.