Tocmai de aceea, pentru sănătatea noastră psihică, este foarte important să ne stabilim propriile mecanisme pentru a ne lupta cu stresul, oboseala, anxietatea sau orice alte probleme pe care viața ni le aruncă în față. Chiar și cei mai puternici indivizi au nevoie periodic de momente de relaxare și destindere, care să-i ajute să-și încarce bateriile și să treacă mai ușor peste perioadele mai dificile ale vieții. 

Iată câteva activități care te vor ajuta nu doar să te destinzi, dar și să-ți menții sănătatea fizică și psihică:

Mersul pe bicicletă – pentru sănătatea organismului

Fie că o faci singur sau împreună cu cei dragi, mersul pe bicicletă este o activitate distractivă și o metodă excelentă de a întreține buna sănătate a organismului tău. Ciclismul folosește aproape toate grupele musculare în timpul pedalării, însă nu este o activitate dificilă sau care să necesite mult efort. Tu ești cel care decide intensitatea antrenamentului atunci când pedalezi. 

Mai mult, aceasta poate fi și o modalitate excelentă de a petrece timp împreună cu copiii și familia, explorând împreună diferite zone ale orașului și bucurându-te de soare și aer proaspăt. Din fericire, există numeroase modele de biciclete pentru copii si adulti, din care poți alege, în funcție de zonele unde plănuiești să te plimbi împreună cu cei dragi, fie că preferi plimbările în oraș sau în natură. 

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă
Recomandări

Reacția lui CTP, după ce Iohannis a anunțat că nu participă la o dezbatere cu Dăncilă

Șahul – pentru sănătatea minții

Deși această activitate nu implică niciun fel de efort fizic, asta nu înseamnă că nu prezintă numeroase beneficii pentru sănătatea ta psihică. Nu degeaba șahul este denumit sportul minții. Acesta contribuie la dezvoltarea de noi celule neuronale, precum și la îmbunătățirea comunicării între acestea, crescând astfel nivelul tău de IQ și contribuind la prevenirea unor afecțiuni mintale, cum e Alzheimerul. 

De asemenea, conform Health Fitness Revolution, șahul te ajută să-ți dezvolți creativitatea, să-ți îmbunătățești memoria și poate fi un factor important în recuperarea după un atac cerebral sau un accident vascular.

Curățenia – pentru sănătatea ta emoțională

Există multe momente în viață când emoțiile ne pot copleși. Poate fi vorba de o ceartă dură cu un prieten sau un vecin, o problemă financiară sau o zi deosebit de stresantă la muncă. În aceste momente avem nevoie, în primul rând, să ieșim puțin din mintea noastră pentru a analiza lucrurile la rece, iar asta înseamnă să stingem emoțiile puternice pe care le simțim.

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală
Recomandări

Scandal la ședința CEx al PSD! Viorica Dăncilă a ieșit plângând din sală

Actul de a face curățenie poate părea o activitate complet banală sau chiar enervantă în aceste momente, însă, în realitate, tocmai banalitatea și repetitivitatea acțiunilor ne vor ajuta să ne recentrăm și să diminuăm impactul acestor emoții negative. La început nu vei simți lucrurile așa, însă pe măsură ce progresezi, vei vedea cum, treptat, treptat începi să te gândești din ce în ce mai puțin la lucrurile care te supără și mai mult la ceea ce faci în acel moment. 

Curățenia este o metodă excelentă de a te ancora în prezent, în imediatul concret, lucru care la rândul său te va ajuta să gândești mai limpede și să găsești mai ușor cea mai bună cale de rezolvare a problemei cu care te confrunți.

Sursă foto: Pixabay

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”
GSP.RO

VIDEO Giovanni Becali și cafelele de 100 lei » „Recent s-a întâmplat. A îmbătrânit, dar tot stilul ăla bagabonțesc îl are”

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri
HOROSCOP

Horoscop 13 noiembrie 2019. Risc de neînțelegeri pentru Tauri