• Acest articol conține linkuri cu coduri de marketing afiliat, ceea ce înseamnă că dacă veți comanda online produse din magazinele promovate, un procent din valoarea achiziției intră în contul de afiliere al Libertatea. Mai multe detalii despre marketingul afiliat, pe profitshare.ro sau 2performant.

Până nu de mult, oamenii obișnuiau să meargă în magazine sau în piață pentru a cumpăra un brad natural, pentru ca în locuințele lor „să miroasă a Crăciun” așa cum se obișnuiește să se spună. În ultima vreme însă, tot mai mulți oameni s-au reorientat către brazii artificiali din plastic, o alternativă ieftină și mai practică.

Împodobirea bradului de Crăciun, o tradiție veche de sute de ani

Tradiția împodobirii bradului şi a casei cu crenguţe de brad este un obicei ce datează de sute de ani și a fost preluat pe la jumătatea mileniului trecut de la triburile germanice. Prin forma sa triunghiulară simbolizează Sfânta Treime, iar ornamentele pe care le agățăm în el reprezintă cunoaşterea şi bogăţia, asemenea pomului sacru din Grădina Edenului în care se găseau merele.

În trecut, bradul era împodobit cu flori, fructe, nuci poleite, lumânări şi panglici colorate, el simbolizând arborele vieţii. Primul pom de iarnă a fost ridicat în 1605, în orașul francez Strasbourg, și era împodobit doar cu mere roşii. Șase ani mai târziu, la Breslau, ducesa Dorothea Sybille von Schlesien avea să împodobească primul brad de iarnă aşa cum îl știm cu toții astăzi.

Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”
Recomandări
Unde a fost găsit copilul de 2 ani din Botoșani după mai bine de 24 de ore de căutări. „Manu, Laur și Ionuț sunt eroii zilei”

În zilele noastre, împodobirea pomului de iarnă este una dintre cele mai iubite tradiții din această perioadă în aşteptarea, în seara de Ajun, a lui Moş Crăciun, care ne face Sărbătorile de iarnă magice.

Globurile colorate, luminiţele ce dau parcă viaţă bradului, beteala strălucitoare, dar mai ales steaua care vestește Naşterea Domnului Iisus Hristos pusă în vârful bradului ne anunţă Seara cea Mare.

Care este mai bun pentru mediu: bradul natural sau cel artificial

În ultimii ani se tot vorbește despre modul în care brazii pot ajuta la atenuarea schimbărilor climatice prin captarea dioxidului de carbon și stocarea acestuia în ramuri, rădăcini și ace.

De aceea, când se decid să cumpere un brad de Crăciun, mulți oameni se întreabă care ar fi mai potrivit din punctul de vedere al protejării mediului înconjurător: bradul natural sau cel artificial din plastic?

Specialiștii spun că, pentru a crește până la o înălțime de 1,8 metri, brazii au nevoie de peste un deceniu, perioadă în care vor servi pe post de loc de joacă pentru animale și vor „aspira” carbonul din atmosferă, scrie IFLScience.com.

Și atunci se naște întrebarea: de ce să se defrişeze păduri întregi de brazi pentru ca noi să ne bucurăm doar câteva săptămâni de un pom natural în casă, care va sfârși prin a fi aruncat la gunoi după ce Sărbătorile de iarnă vor trece?

Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”
Recomandări
Interviu: Ce vor moldovenii? Despre regionalizarea României și practici de bună guvernare. „Modelul ultracentralist de la București a ținut județele Moldovei în subdezvoltare”

Dacă bradul ajunge la o groapă de gunoi, impactul acestuia asupra mediului va fi mai mare, deoarece, prin descompunere, va produce metan, care este un gaz cu un puternic efect de seră. Arderea bradului va elibera dioxid de carbon și alți poluanți în atmosferă, deși poate returna doar carbonul pe care l-a absorbit. 

De partea cealaltă, brazii artificiali sunt fabricați de obicei din policlorură de vinil (PVC) și, în pofida faptului că este rezistent, acest material este unul dintre cele mai dăunătoare pentru mediul înconjurător dintre toate plasticele, mai scrie sursa citată.

Din cauza conținutului ridicat de clor, PVC-ul produce poluare toxică sub formă de dioxine, care se acumulează în corpurile animalelor de-a lungul lanțului trofic. În plus, este și foarte greu de reciclat și ajunge la groapa de gunoi, unde va rămâne zeci de ani.

Totodată, amprenta de carbon a unui brad din plastic este de două ori mai mare comparativ cu a unuia natural, dacă ajunge la o groapă de gunoi și de peste zece ori dacă este ars.

Așadar, dacă în momentul de față ai un brad artificial cel mai bun lucru pe care îl poți face pentru mediul înconjurător este să nu-l arunci și să continui să îl folosești cât mai mulți ani.

Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit
Recomandări
Coaliția PNL-PSD a decis să aibă candidat comun pentru Primăria Capitalei. Medicul Cătălin Cîrstoiu, favorit

În cazul în care chiar îți dorești un brad natural, atunci cumpără unul în ghiveci, replantează-l în curte sau în fața blocului și bucură-te de el an de an.

Brad artificial ieftin

Alegerea unui brad artificial poate fi o sarcină destul de dificilă, deoarece există o varietate uriașă de produse și de prețuri.

Poți crea o atmosferă magică de Sărbători în locuința ta cu Jumătate brad de Crăciun subțire cu suport vidaXL, verde, 120 cm. Acest brad este o alegere ideală pentru tine și familia ta dacă spațiul din locuință este limitat, el putând fi așezat fie în colțul unei camere, fie pe perete. Este realizat din material PVC, arată foarte realist ca formă și ca aspect, iar dimensiunile suportului metalic sunt de 30×30 cm.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Jumătate de brad de Crăciun vidaXL
Jumătate brad de Crăciun subțire cu suport vidaXL, verde, 120 cm

Dacă dorești un brad argintiu îți recomandăm Pom de Crăciun artificial subțire vidaXL, PVC, 120 cm, Argintiu, care va fi piesa centrală a decorațiunilor tale cu ocazia Sărbătorilor de iarnă. Datorită celor 120 de ramuri reglabile poți modela pomul într-o formă perfectă și foarte realistă. Suportul din oțel, inclus în pachet, oferă pomului tău o stabilitate optimă.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Pom de Crăciun vida XL
Pom de Crăciun artificial subțire vidaXL, PVC, 120 cm, Argintiu

Pentru persoanele neconvenționale, cărora le place să fie altfel, există Brad de Crăciun artificial inversat vidaXL, cu suport, alb, 120 cm. Acesta este proiectat cu 230 de ramuri frumoase realizate din PVC, care îi conferă un aspect frumos, realist și stufos. Însă, dincolo de toate acestea, designul inversat îl face o piesă deosebită, cu adevărat atrăgătoare printre decorațiunile tale de Crăciun.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial inversat de Crăciun vidaXL
Brad de Crăciun artificial inversat vidaXL, cu suport, alb, 120 cm

Brazi artificiali albi pentru Crăciun

La mare modă în ultimii ani sunt brazii de Crăciun de culoare albă, iar cei care caută un astfel de articol pot alege din gamă Brad artificial de Crăciun, vidaXL, Alb, 150 cm. Acesta este prevăzut cu 380 de ramuri și pare îmbrăcat într-o uriașă pătură groasă de zăpadă. Este fabricat din PVC de calitate, iar designul deosebit face să arate ca un brad real și, în plus, protejează și mediul. Este ușor de asamblat datorită sistemului de conectare foarte simplu și poate fi folosit atât în interior, cât și în aer liber.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial alb vidaXL
Brad artificial de Crăciun, vidaXL, Alb, 150 cm

Brad artificial alb, 180 cm, Timeless Tools, cu talpă metalică, ramuri detașabile este disponibil în patru versiuni de dimensiuni, fiind pe cât de modern, pe atât de practic, deoarece oricine își poate găsi mărimea care i se potrivește cel mai bine. Acest brad dispune de 708 ramuri, motiv pentru care va trebui să-ți faci timp pentru a le regla astfel încât să fie cât mai realist. Timpul de montare este cuprins între 30 și 60 de minute.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial alb Timeless Tools
Brad artificial alb, 180 cm, Timeless Tools, cu talpă metalică, cu ramuri detașabile

Un brad splendid împodobit este cel mai important element care construiește atmosfera magică de Crăciun, iar Bradul artificial Christmas Deluxe by Sersimo, Alaska, 150 cm este un astfel de pom. Marele avantaj al acestui brad este numărul mare de ramuri dens aranjate, iar datorită densității și eleganței sale nu necesită numeroase decorațiuni. Crengile pot fi îndoite cu ușurință în diferite direcții pentru a modela ramurile pomului și pentru a le da forme diferite, în timp ce acele realizate din folie PVC sunt puternice și rezistente, dar și extrem de plăcute la atingere.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial Christmas Deluxe by Sersimo
Brad artificial Christmas Deluxe by Sersimo, Alaska, 150 cm

Brad artificial cu LED-uri

Bradul artificial de Crăciun decorat complet cu globuri și LED-uri vidaXL, PVC, 150 cm, Alb are ramuri luminate și globuri colorate elegant, care vor crea o atmosferă plăcută în perioada Sărbătorilor de iarnă care se apropie. Fabricat din PVC, este ușor și rezistent la intemperii și, datorită gradului de protecție IP44, este potrivit atât pentru utilizare în interior, cât și în exterior. Ramurile pot fi aranjate în orice formă dorești, iar cele 150 de LED-uri au 4 efecte de iluminare diferite și sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial de Crăciun cu globuri şi LED-uri vidaXL
Brad artificial de Crăciun cu globuri si LED-uri vidaXL, PVC, 150 cm, Alb

Din aceeași gamă de brazi decorați cu LED-uri, un produs care oferă un excelent raport calitate/preț este Brad de Crăciun artificial, ProCart, iluminat cu fibra optică și LED-uri, 210 cm, luminează multicolor. Cu acest brad nu va mai trebui să cheltuiești bani și cu instalațiile luminoase, în timp ce crengile sunt flexibile, având posibilitatea de a le aranja după bunul plac al fiecăruia. Fibra optică și LED-urile funcționează prin alimentare la rețeaua electrica, în pachet fiind inclus adaptorul pentru rețeaua casnică.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial de Crăciun ProCart
Brad de Crăciun artificial, ProCart, iluminat cu fibră optică si LED-uri, 210 cm, luminează multicolor

Un alt produs de calitate este Brad artificial cu 100 LED-uri, cu 230 de ramuri, alb cald, 120 cm, Timeless Tools, cu suport metalic. Datorită formei sale simetrice și a dimensiunilor relativ mici poate fi depozitat cu ușurință, economisind spațiu în locuința ta. Este dotat cu protecție IP20 împotriva pătrunderii corpurilor solide cu un diametru mai mare de 12 mm, însă nu este protejat și împotriva apei.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial cu 100 de LED-uri Timeless Tools
Brad artificial cu 100 LED-uri, cu 230 de ramuri, alb cald, 120 cm, Timeless Tools, cu suport metalic

Brad artificial gata împodobit

Dacă vrei să scapi de alergătura și povara alegerii decorațiunilor pentru brad poți cumpăra Brad artificial de Crăciun Tiessa 180 cm, include 24 globuri, instalație 100 LED, 14 fundițe, beteală. Acesta dispune de 380 de ramuri atent finisate și flexibile, care se pot asambla foarte ușor prin sistemul de îmbinare. Pachetul conține, între altele, 12 fundițe mici, 2 fundițe mari, 24 de globuri colorate de diferite dimensiuni, o instalație de 100 LED-uri multicolore, 4 fire de beteală și un suport metalic.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial de Crăciun Tiessa
Brad artificial de Crăciun Tiessa 180 cm, include 24 globuri, instalație 100 LED, 14 fundițe, beteală

Brad artificial premium Kring Phoenix, cu conuri și merișoare, ace 3D/2D, PP/PVC, 240 cm, cu suport metalic, 400 LED-uri cu lumină caldă, control aplicație smart, Verde poate fi controlat direct de pe smartphone-ul tău prin intermediul aplicației mobile Royal Christmas, care este disponibilă atât pentru Android, cât și pentru iOS. Cu ajutorul timer-ului poți programa momentul aprinderii/stingerii, dar și durata de funcționare, intensitatea luminii și unul dintre cele cinci jocuri de lumini.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Brad artificial Kring Phoenix
Brad artificial premium Kring Phoenix, cu conuri și merișoare

Simte magia Sărbătorilor de iarnă și bucură-te împreună cu cei dragi de cadourile așezate sub Set brad artificial de Crăciun și elemente decorative, decorat Full, înălțime 180 cm, verde, suport metalic inclus. Acest brad se asamblează foarte ușor, fiind format din 3 bucăți ale axului central care se așază una peste cealaltă, iar apoi se reglează poziția crengilor principale și se desfac complet toate crenguțele secundare. La final nu-ți mai rămâne altceva decât să așezi decorațiunile incluse așa cum îți dorești.

Brad artificial pentru Crăciun 2022 - Set brad artificial de Crăciun şi elemente decorative
Set brad artificial de Crăciun și elemente decorative, decorat Full, înălțime 180 cm, verde, suport metalic inclus

Alegerea pomului de Crăciun potrivit pentru tine și familia ta nu este tocmai simplă. Doreşti să îţi achiziţionezi cel mai bun brad de Crăciun care să îţi facă Sărbătorile de iarnă cu adevărat magice? Atunci optează pentru varianta artificială, deoarece este o investiţie mai mică dacă te gândeşti că va fi împodobit şi în următorii ani, scăpând în acest fel de grija cumpărării unui nou brad la fiecare Crăciun. Pentru asta va trebui să consulți oferta foarte variată și să alegi brăduțul care se pliază cel mai bine pe nevoile și gusturile tale.

Vezi şi cum arată bucătăria perfectă în 2023!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
FANATIK.RO
Anunț important pentru românii care au primit sporuri, prime sau alte bonusuri. Ce trebuie să facă pentru a avea pensii majorate
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Viva.ro
Teo Trandafir recunoaște că relația dintre ea și fiica ei s-a schimbat: „Probabil și ea ascunde niște lucruri față de mine. Realitatea este că…”. Maia are 19 ani / EXCLUSIV
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Libertateapentrufemei.ro
Familia Măruță, baie de mulțime, la Londra. Eva și-a prezentat filmul, David și-a sărbătorit ziua de naștere, iar Andra a cântat pe Wembley Arena
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
GSP.RO
Moment uluitor cu Ioan Niculae: „M-a șocat. Pentru mine e inacceptabil!”
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
FANATIK.RO
Zodiile care vor avea zile pline de noroc. Totul se schimbă în bine în viața lor începând din 19 martie
Rareș Bogdan, întrebat dacă l-ar prefera pe Piedone la Primăria Capitalei, susținut de PSD și PNL: ”Ei, pe dracu` cu mă-sa”
Știrileprotv.ro
Rareș Bogdan, întrebat dacă l-ar prefera pe Piedone la Primăria Capitalei, susținut de PSD și PNL: ”Ei, pe dracu` cu mă-sa”
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Unica.ro
Wow, ce casă au Florin Dumitrescu și soția lui, Cristina! Așa tapet mai rar vezi, chiar e deosebit! Imaginile din locuința celebrului bucătar fac furori pe internet!
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
Orangesport.ro
Fabulos! Gică Hagi a refuzat să-l ajute cu numărul de telefon pe Gică Popescu, când a aflat ce fată vrea să cunoască: "Nu, nu, nu"
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Observatornews.ro
ANM a actualizat prognoza meteo până în 15 aprilie. Pentru săptămâna viitoare, meteorologii anunţă încălzire, dar şi ploi abundente
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
HOROSCOP
Horoscop 19 martie 2024. Berbecii este bine să facă un efort pentru a ține sub control tendința de a interpreta totul după intențiile și dorințe lor
RECOMANDĂRI