Zodiile de Apă sunt Rac, Scorpion și Pești. Prima dintre ele, Racul, este o zodie cardinală, Scorpionul este o zodie fixă, iar zodia Pești este o zodie mobilă.

Spre deosebire de celelalte zodii dominate de câte un element primordial cum ar fi Pământul sau Focul și care au multe în comun datorită acestuia, zodiile de Apă diferă foarte mult una de cealaltă. Racul este o zodie emotivă, dar stăpână pe sine, Scorpionul este condus de emoții, dar este mai dezorganizat, iar zodia Pești își construiește universul ei propriu, în care nu lasă să pătrundă decât oamenii care îi sunt foarte dragi.

Cele 4 elemente primordiale și semnificația lor

Cele 12 zodii sunt fiecare influențate de unul dintre cele patru elemente primordiale ale vieții: focul, pământul, aerul și apa. Cele patru elemente sunt legate de temperamentul zodiilor. Ele dezvăluie aspecte nebănuite ale personalităţii, trăsăturile înnăscute, stabile, care nu pot fi modelate nici prin educaţie, nici de mediul în care trăim.

Aerul, apa, pământul sau focul reprezintă, în astrologie, concepte complexe, care vorbesc despre natura umană şi au funcţie de simbol.

Aerul reprezintă nivelul intelectual, mental, conceptele, năzuinţele şi visurile. Zodiile de Aer sunt cele mai cerebrale.

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Pământul simbolizează nivelul concret, cotidianul, aspectele materiale ale vieţii. Zodiile de Pământ sunt cele mai pragmatice.

Focul este nivelul energetic, acţiunea, determinarea, lupta şi câştigul. Zodiile de Foc sunt cele mai dinamice și luptătoare.

Apa este nivelul emoţional, universul sufletului, dorinţele, sentimentele şi dragostea. Zodiile de Apă sunt cele mai emotive și sensibile.

Ce reprezintă elementul primordial al Apei în zodiac

Lumea interioară, imaginaţia, sentimentele şi emoţiile sunt termenii care descriu cel mai bine nativii cu semne de Apă. Racii, Scorpionii şi Peştii sunt, poate, firile cele mai introvertite ale zodiacului, deşi le place să îşi facă prieteni noi şi să fie mereu înconjuraţi de persoanele dragi.

Zodiile de Apă se implică profund într-o relaţie de dragoste şi sunt familişti convinşi. Receptivi la sentimente şi emoţii, ei judecă în primul rând cu sufletul, şi abia apoi caută argumentele obiective. Nativii celor trei zodii sunt, categoric, romanticii zodiacului, mulţi dintre ei fiind înzestraţi cu un talent deosebit pentru artele frumoase, atraşi de călătorii şi de experienţe spirituale inedite.

Pe de altă parte, elementul Apă pune accentul pe intuiția acestor zodii care se bazează foarte mult pe vocea lor interioară, pe ceea ce le șoptește subconștientul și pe emoțiile pe care le simt în anumite momente în care trebuie să ia decizii și să acționeze.

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

De cele mai multe ori, intuiția și sentimentele lor le ajută să ia decizii mai bune decât zodiile de Foc care se bazează pe îndrăzneala lor.  

Zodiile de Apă și dragostea

Nativii din zodiile de Apă sunt sensibili și emotivi. Apa reprezintă tumultul sentimentelor lor. Dar acest lucru nu înseamnă că ei oferă cu inimă largă dragoste și afecțiune tuturor. Din contră! Zodiile de Apă se atașează foarte greu de cineva. Nu se îndrăgostesc la prima vedere decât dacă le șoptește intuiția că au găsit partenerul ideal pe viață.

Zodiile de Apă așteaptă, urmăresc din umbră… mai ales Scorpionul, își testează partenerii în diferite situații, nu se aruncă niciodată cu capul înainte într-o relație de lungă durată. Ele vor afecțiune profundă, stabilitate, confort psihic, liniște și mai ales un soi de conexiune care frizează telepatia și chiar magia. Dacă iubirea nu le oferă totul, nu vor fi niciodată fericite.  

Zodiile de Apă și cariera

Profesia este importantă pentru zodiile de Apă, deoarece ele nu se pot adapta prea ușor în diverse medii. Ele au nevoie de un mediu relaxat, creativ, stimulator. Nativii cu semne de Apă nu sunt interesați de carieră și funcții, dar pot fi foarte buni în profesii care presupun meșteșug, creație, îndemânare, imaginație, lucru individual, comunicare și deschidere către alții.

Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state
Recomandări
Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state

Zodiile de Apă sunt, în schimb, interesate de bani mai mult decât zodiile de Foc, spre exemplu. Deoarece banii le oferă stabilitatea materială care le permite să se desfășoare pe alte planuri, să își dezvolte un hobby, să creeze, să călătorească, să se simtă libere și să viseze la tot ce vor ele.

Zodiile de Apă și sănătatea

Din punctul de vedere al energiei și tonusului, Apa este un element care oferă impulsuri de moment, iar zodiile de Apă pot avea perioade scurte în care sunt pline de viață și perioade lungi de acalmie sau chiar lene. Starea lor de sănătate poate fi bună, dacă au o moștenire genetică robustă. Dar, în general, încep să se confrunte cu tot felul de probleme încă de la vârsta de 30 sau 35 de ani.

Nativii din zodii de Apă sunt predispuși la sedentarism, obezitate, afecțiuni ale rinichilor, afecțiuni ale picioarelor, insomnii, anxietate sau chiar depresie. Ele au nevoie tot timpul de cineva care să le mențină interesul treaz, să le ridice moralul și să le ajute să fie mai active.   

Apa și zodia Rac. 4 calități mari și 4 defecte

Nativii Raci se bucură de câteva calități deosebite pe care le primesc datorită elementului Apă:

  • Generozitate
  • Empatie
  • Capacitatea de a iubi profund
  • Romantism

Dar Racii capătă și defecte greu de tolerat din cauza elementului Apă:

  • Firi schimbătoare
  • Capricioși
  • Dezorganizați
  • Posesivi

Apa și zodia Scorpion. 4 calități mari și 4 defecte

Iată cele mai importante calități pe care le primesc nativii Scorpioni de la elementul Apei:

  • Pasiune
  • Fidelitate
  • Intuiție profundă
  • Inteligență

Dar iată și defectele pe care mulți Scorpioni ar dori să le ascundă:

  • Geloși
  • Manipulatori
  • Răzbunători
  • Secretoși

Apa și zodia Pești. 4 calități mari și 4 defecte

Iată cu ce calități deosebite se pot lăuda nativii Pești datorită elementului Apă:

  • Optimiști
  • Sinceri
  • Sensibili
  • Empatici

Dar iată și ce trăsături negative le împrumută Apa:

  • Dezorganizați
  • Împrăștiați
  • Superficiali
  • Leneși

Zodiile de Apă și relația cu celelalte zodii

Nativii cu semne de Apă sunt capabili de sentimente profunde și oferă totul în dragoste, dacă găsesc din tinerețe partenerul potrivit. Ei sunt visători, optimiști și încrezători, fiind deschiși să încerce o relație, chiar dacă nu se simt în largul lor, dar simt că vor avea parte de iubire.

În schimb, dacă sunt dezamăgiți, au nevoie de mult timp pentru a-și limpezi sufletul și mintea și pentru a-și reorganiza viața. De aceea, este indicat să caute pe cineva care să le semene foarte bine, cineva care să rezoneze cu sufletul lor romantic și firea lor emotivă.

Zodiile de Apă pot avea relații de dragoste frumoase și stabile tot cu zodii de Apă sau cu zodii de Pământ. Cu zodiile de Aer se pot înțelege până la un punct și pot avea mai degrabă relații amicale foarte bune, dar cu zodiile de Foc nu vor reuși niciodată să mențină relații lungi, de niciun fel.

Cele mai frumoase relații Apă – Apă

Rac – Pești

Legătura dintre un nativ din Peşti şi unul din zodia Racului poate fi o căsnicie exemplară. Sunt foarte deschişi unul faţă de celălalt, îşi împărtăşesc toate tainele şi toate visurile, de aceea relaţia lor se bazează pe o prietenie sinceră.

Pești – Pești

Doi nativi din zodia Pești pot fi foarte fericiţi în dragoste. Împreună, devin o forţă care poate dărâma orice obstacol. Se simt puternici datorită dragostei pe care şi-o dăruiesc fără rezerve şi fără pretenţii.

Rac – Scorpion

O căsnicie durabilă şi plină de evenimente frumoase va fi mereu între Scorpioni şi Raci. Scorpionul pasional va fi atras de la prima întâlnire de seducătorul Rac, iar pasiunea dintre ei va creşte cu trecerea timpului. Vor fi soţul şi soţia model, cei mai buni prieteni şi nici nu se vor gândi vreodată să îşi schimbe partenerul de viaţă.

Cele mai bune relații Apă – Pământ

Peşti – Capricorn

Nativii din aceste zodii pot avea o căsnicie frumoasă. Capricornul este capabil să îi ofere nativului din zodia Peşti acea siguranţă materială de care are nevoie pentru a-şi satisface capriciile şi visurile. Iar nativul Pești va oferi Capricornului romantismul după care tânjește în secret.

Rac – Fecioară

Iubirea lor poate fi puternică şi poate să reziste de-a lungul anilor. Singurele probleme care vor afecta relaţia lor vor fi cele de natură financiară, dar cum amândoi sunt interesați de confort și de partea materială a vieții, se vor sprijini unul pe altul în carieră și afaceri și vor avea o viață lipsită de griji. Vezi ce personalitate au nativii din zodia Fecioară.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (5)

Costica2023   •   05.01.2024, 14:18

nu toți cei născuți sub aceste zodii sunt identici și că fiecare individ are propriile sale trăsături și circumstanțe unice

Costica2023   •   05.01.2024, 14:17

Sunt sensibile la nevoile celor din jur și pot oferi o susținere emoțională puternică.

Costica2023   •   05.01.2024, 14:17

Persoanele născute sub zodiile de apă sunt adesea foarte intuitive și au o capacitate ridicată de a înțelege și simți emoțiile altora.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
FANATIK.RO
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Știrileprotv.ro
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Observatornews.ro
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI