Se poate spune despre nativul din zodia Capricorn că este un suflet sensibil ascuns în carapace de oțel. Capricornul are una dintre cele mai misterioase reprezentări: cap şi corp de capră, terminat cu o coadă de peşte. Coarnele simbolizează firea severă şi pătrunzătoare a Capricornului, pe când coada de peşte avertizează asupra naturii lui emotive.

Guvernată de Saturn și de elementul primordial Pământ, aceasta este cea mai echilibrată, răbdătoare și tenace zodie. Capricornul are o mulțime de calități și este deosebit de apreciat în societate. Poate fi dificil în familie și în relațiile interumane, dar în societate sau în orice alt colectiv, se remarcă imediat și este apreciat. 

Pe de altă parte, semnul Capricornului este semn feminin adică introvertit, ascuns şi timid. Totodată, Capricornul este zodie de Pământ şi respectă tradiţia, valorile morale ale părinţilor, ierarhia socială, regulile impuse din vechime. Toate regulile de bun simț și logice, umanitare sunt un adevăr absolut pentru Capricorn, dar niciodată nu va accepta ceva nedrept sau care ocolește legea. 

Ce semnifică perioada zodiei Capricorn 

Zodia Capricornului începe pe 21 decembrie, odată cu solstițiul de iarnă, și se încheie pe 20 ianuarie. Este zodia iernii, dar totodată a începutului de an, deoarece, conform vechilor calendare, solstițiul de iarnă dădea tonul unui an nou. 

„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict
Recomandări
„Dacă nu câştigăm acest război, va avea loc un nou Holocaust”, susține armata israeliană. Avertismentul lui Netanyahu, după 6 luni de conflict

Personalitatea Capricornului și caracteristici speciale

Nativii zodiei Capricorn sunt adesea mult mai maturi decât vârsta, cumpătaţi, bine organizaţi şi răbdători. Capricornul nu iroseşte niciun moment din viaţa lui. Rareori îl găseşti la o petrecere sau la o plimbare cu prietenii, dacă trebuie să muncească sau să înveţe.

Distracţiile sunt, pentru ei, timp pierdut. Capricornii au simţul datoriei foarte bine dezvoltat, fiind cei mai serioşi nativi ai zodiacului, cei mai conştiincioşi. Cu toate acestea, cei mai puțin educați și flexibili dintre ei pot avea câteva defecte serioase: singuratici, rezervaţi, pesimişti, reci, bănuitori, conservatori, avari, egoişti.

Femeia Capricorn

Latura introvertită și emotivă a Capricornului se manifestă mult mai puternic la nativa acestei zodii. Femeia Capricorn are o personalitate puternică, este determinată și rezistentă. Dar dacă se confruntă cu probleme emoționale, nu știe să le gestioneze prea bine, pierde întotdeauna și suferă o viață întreagă.

La prima vedere femeia din zodia Capricorn ţi se pare distantă, rece, ba chiar uşor mândră. Este doar un mecanism de apărare împotriva oamenilor care nu îi plac sau pe care nu îi cunoaşte suficient de bine. Nativa zodiei este gravă şi serioasă în comunitate. Este adevărat că nu are talentul să spună bancuri, dar ştie să recunoască o glumă bună şi se amuză copios. 

România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului
Recomandări
România se deșertifică. „În 20 de ani vom avea o climă foarte similară cu cea a Greciei”, avertizează ministrul Mediului

Bărbatul Capricorn 

Nativul Capricorn este unul dintre cei mai ambițioși bărbați din zodiac, dar nu o arată fățiș așa cum o face Leul sau Taurul. Bărbatul Capricorn își propune obiective clare, realizabile și le va atinge, făcând pași mici și siguri. Nimic din ceea ce își propune nu rămâne doar la nivel de proiect pe hârtie. 

Te cucereşte din prima clipă cu manierele lui elegante şi cu o vastă paletă de cunoştinţe generale. Dacă primeşte o educaţie aleasă acasă, nativul Capricorn o îmbogăţeşte însutit de-a lungul timpului. Oriunde ajunge, el, se face remarcat pentru munca lui şi pentru bunul simţ pe care îl demonstrează în fiecare zi. 

Copiii născuți în zodia Capricorn

Micuții din zodia Capricorn sunt hotărâți și independenți de la vârste mici, dar sunt și foarte răbdători. Când doresc ceva, știu cum să îl obțină și nu renunță decât dacă li se oferă ceva mai bun la schimb. Personalitatea lor se remarcă încă de la grădiniță. Se numără printre cei mai buni din clasă de mici și se orientează către materiile cele mai grele și provocatoare. 

Copiii Capricorn sunt timizi în colectivele în care apar mereu persoane străine, dar sunt foarte sociabili în grupurile cunoscute de copii sau în familie. Ei sunt prietenoși cu copiii cuminți, inteligenți și răbdători, dar pot fi categorici cu alți copiii mai zburdalnici, pe care îi vor respinge. 

Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state
Recomandări
Volodimir Zelenski: Ucraina va pierde războiul fără ajutorul american blocat în Congres, iar Rusia va ataca alte state

Compatibilitatea cu alte zodii 

Capricorn – Berbec

Seriozitatea Berbecului îi atrage irezistibil pe Capricorn. Dar nativul Berbec este mult prea dinamic şi agitat pentru Capricornul organizat şi prudent. Cu toate acestea, căsnicia lor poate dura o viaţă.

Capricorn – Taur

Cea mai frumoasă căsnicie pentru un Capricorn ar putea fi cu un nativ din Taur, atent şi manierat. Cei doi împărtăşesc pasiunea pentru muncă şi pentru carieră, iar acasă vor şti să îşi ofere totul pentru a fi fericiţi împreună.

Capricorn – Gemeni

Nativii din Gemeni sunt prea vorbăreţi şi împrăştiaţi să atragă simpatia unui Capricorn. Relaţia lor nu poate fi decât una de colegialitate, şi aceea superficială.

Capricorn – Rac

Capricornul şi Racul vor descoperi cu încântare cât de potriviţi pot fi unul pentru celălalt. Primul va şti să îi ofere partenerului Rac o casă bine pusă la punct şi armonia de care are nevoie pentru a-şi creşte copiii fericiţi.  

Capricorn – Leu 

Nativul Capricorn nu va accepta niciodată un partener dominator şi mândru ca Leul. Cei doi vor avea o relaţie presărată cu neînţelegeri, neavând mare încerdere unul în celălalt. 

Capricorn – Fecioară

Dacă se îndrăgostesc unul de altul, vor rămâne împreună toată viaţa. Capricornul are nevoie de un partener interesat de casă şi familie, precum Fecioara harnică. 

Capricorn – Balanţă

Vor găsi foarte greu interese comune. Balanţa are nevoie de un partener cu multă imaginaţie, atras de petreceri şi distracţii, ceea ce Capricornul detestă să fie. 

Capricorn – Scorpion

La prima vedere, nu sunt atraşi unul de celălalt. Dar dacă au răbdare să se cunoască mai bine, simpla prietenie cu un Scorpion se poate transforma în pasiune de o viaţă.

Capricorn – Săgetător

Sunt şanse foarte mici să se înţeleagă bine. Pentru Capricorn, Săgetătorul pare un om nechibzuit, risipitor, care se joacă tot timpul cu focul. 

Capricorn – Capricorn

Fac echipă bună la maturitate. În tinereţe, se ocolesc, pentru că fiecare are impresia că celălalt încearcă să îi ascundă ceva. Dar se pot iubi cu sinceritate toată viaţa. 

Capricorn – Vărsător

Nativul Vărsător nu dă doi bani pe viaţa tihnită şi pe averea acumulată de Capricorn. Dacă nu există respect între cei doi, nu poate fi nici dragoste. 

Capricorn – Peşti

Peştii sunt mai puţin interesaţi de valorile materiale, aşa că planurile de avuţie ale Capricornului îi lasă reci. Se pot înţelege bine, dacă fiecare îşi urmăreşte propriile ambiţii, fără să îl împiedice pe celălalt.  

Vezi compatibilitatea între zodii pentru semnul tău zodiacal.

Dragostea și zodia Capricorn 

Nativii din zodia Capricorn sunt foarte prudenți în tot ceea ce fac, chiar și în dragoste. Puțini dintre ei se îndrăgostesc la prima vedere, fără să știe bine din timp ce fel de om este cel căruia vor să îi dăruiască iubirea lor.

Capricornii au nevoie de parteneri de viaţă croiţi din acelaşi material ca ei. Nu le plac firile entuziaste, lăudăroase, vorbăreţe. Ei caută un soţ sau o soţie cu o viaţă bine organizată, cu o slujbă bine plătită şi cu ceva bani puşi deoparte. Capricornii fug de sărăcie şi ar fi în stare să se căsătorească din interes pentru a-şi asigura ziua de mâine. 

Cu toate acestea, lângă persoana potrivită, Capricornul va iubi și va fi fericit întreaga viață. El va fi devotat familiei și mai ales copiilor, pentru care va fi un părinte model, chiar dacă va fi un părinte mai exigent.

Meserii potrivite pentru nativii Capricorni

La serviciu, nativul Capricorn are o atitudine retrasă şi rigidă. Se împrieteneşte mai greu cu colegii, dar ajunge să fie foarte repede apreciat şi îndrăgit. Este muncitor, organizat şi prudent. Dacă azi este asistentul unui director de bancă, mâine va ajunge cu siguranţă pe un post de conducere. Îi plac foarte mult cifrele şi banii, aşa că va fi încântat să lucreze în domeniul financiar. Este un angajat model în aparatul de stat, în primării, consilii sau Parlament.    

Foarte multe femei Capricorn înclină spre meserii din domeniul medical, al asistenţei sociale sau al jurisprudenţei. O avocată din zodia Capricornului este cea mai bună alegere dacă vrei să câştigi un proces.   

Sănătatea și zodia Capricorn

Conform zodiacului, Capricornul guvernează genunchii, încheieturile, articulațiile și oasele picioarelor. De asemenea, dinții sunt și ei în sfera zodiei Capricorn. Din această cauză, nativii zodiei trebuie să aibă o dietă echilibrată, dar bogată în alimente naturale din care poate avea un procent mai mare de calciu și vitamina D. Nativii Capricorni pot fi predispuși la afecțiuni ale articulațiilor și picioarelor, de aceea vor avea nevoie de mișcare și de sport și trebuie să își controleze greutatea corpului, deoarece toți au tendința de îngrășare.  

Citește mai multe despre fiecare zodie și compatibilitățile ei

Vezi tot ce spune Horoscop Capricorn despre această zodie – zi de zi!

Citește horoscop zilnic pe Libertatea și horoscop săptămânal Urania.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
FANATIK.RO
Locul din România unde turiștii vor ajunge mai ușor. Este spectaculos și renumit pentru izvoarele termale unice
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Incredibil! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Libertateapentrufemei.ro
Ce nume extrem de rar are bebelușul lui Reghe. Nu s-a mai auzit în România. Primele declarații despre copil și un atac furibund la adresa Anamariei Prodan
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
GSP.RO
Cea mai frumoasă reporteră italiană n-a putut intra într-o faimoasă discotecă din Berlin, din cauza garderobei: „N-am fost refuzată niciodată!”
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
FANATIK.RO
Locul spectaculos din România pe care turiștii sunt înnebuniți să-l viziteze în acest moment. E un adevărat paradis
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Știrileprotv.ro
Orașul din Ucraina pe care Kremlinul vrea să îl transforme într-o „zonă gri”, în care oamenii nu vor avea voie să locuiască
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
Unica.ro
Mesajul publicat de Cristina Ciobănașu în ziua nunții lui Vlad Gherman cu Oana Moșneagu. A surprins pe toată lumea!
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Orangesport.ro
EXCLUSIV | Lovitura primită de "arhitectul" plecării lui Mutu de la CFR Cluj! Soţia fotbalistului a rupt tăcerea
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Observatornews.ro
Eclipsă totală de Soare pe 8 aprilie. De ce nu poate fi văzută din România
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
HOROSCOP
Horoscop 8 aprilie 2024. Peștii pot să se agite inutil sau pot să-și vadă de-ale lor, în ciuda turbulențelor care apar și par să nu se termine
RECOMANDĂRI