MENIU CAUTĂ
05 Feb. 2013 16:41

EXCLUSIV! Adrian Mutu, despre Gică Hagi: «Vreau să-l depăşesc, dar asta nu înseamnă că sunt mai bun decât el»

Distribuie

Libertatea: Ai marcat două goluri cu Lyon, dar lipseşti cu Australia. De ce?
Adrian Mutu: Pentru că nu am de ce să vin la astfel de partide. Eu am arătat ce pot. Nea Piţi ştie cum joc, ştie totul despre mine. Amicalele precum cel cu Australia sunt şansa tinerilor. Eu am împlinit 34 de ani, Răzvan Raţ are şi el peste 30 – cât o să mai fim la naţională? Un an, doi, trei, după care va trebui să ne înlocuiască cineva. Pentru asta, cei mai tineri trebuie să aibă ocazia să arate şi ei ce pot.
Tinerii noştri au fost însă învinşi de tinerii Poloniei cu 4-1.
Să nu ne facem mai multe griji decât e cazul. Unii dintre ei s-au trezit pentru prima dată în aceeaşi echipă, deci era normal ca relaţiile de joc să scârţâie. Tocmai de aceea trebuie să joace mai multe astfel de meciuri amicale, în care să nu simtă neapărat presiunea rezultatului, ci să se obişnuiască unul cu altul, ca să ajungă să se simtă cu ochii închişi pe teren.

  • Îşi dorea tribune pline la Budapesta

Se apropie meciul cu Ungaria, în care poţi deveni cel mai bun marcator din istoria naţionalei.
Acesta este un obiectiv secundar. Ce-mi doresc neapărat este să luăm punct sau puncte de la Budapesta. OK, vreau să-l depăşesc pe Hagi, idolul meu din copilărie şi naşul meu (n.r. – la căsătoria cu Alexandra Dinu, prima soţie), dar asta nu înseamnă că sunt mai bun decât el.
Este Hagi pentru tine cel mai bun fotbalist din lume?
E prea mult spus. Hagi este cel mai mare din punct de vedere sentimental, pentru că este român şi pentru că am crescut privindu- l cum juca. Dar au fost alţii peste el. Obiectiv vorbind, cei mai buni trei fotbalişti din lume pentru mine sunt Maradona, Zidane şi Ronaldo, brazilianul. În ordinea asta.
La Budapesta se va juca fără spectatori. Este un avantaj pentru noi?
Eu voiam să se joace cu fani în tribune. Sunt convins că ar fi venit mulţi români. Şi chiar dacă ne-ar fi huiduit maghiarii, lucrul ăsta ne-ar fi ambiţionat şi mai mult să-i batem. Tribunele pline, că sunt cu mine sau contra mea, mă mobilizează suplimentar.
Eşti mulţumit de ce ai realizat până acum la Ajaccio?
Mă mulţumeşte doar cum am jucat din decembrie încoace, de când am început să-mi recapăt forma fizică.

Gică Hagi: «Nu mă cramponez de recorduri, ele sunt făcute să fie depăşite. Am vorbit cu Adi despre asta şi chiar i-am urat baftă».

Citește mai multe despre Adrian Mutu și Gheorghe Hagi pe Libertatea.

Comentarii