22 Sep. 2017 13:48 , de Viorel Tudorache

EXCLUSIV. Mesaj-surpriză pentru Cosmin Contra de la femeia care i-a influențat cariera: ”Îi urez să aibă noroc!” | GALERIE FOTO

Distribuie

Mesaj-surpriză pentru Cosmin Contra, tehnician care va fi prezentat oficial astăzi, de la ora 19:00, în funcția de selecționer al echipei naționale de fotbal a României.

Mihaela Arnăutu, soția antrenorului pe care Contra l-a avut la LPS Banatul, Petre Arnăutu, are un loc aparte în sufletul noului selecționer.

Cosmin Contra a povestit că datorită ei a fost selecționat de Marcel Pigulea, în 1992, la lotul național de juniori al României: ”Soţia lui Petre Arnăutu, Mihaela Arnăutu, a fost cea care i-a dat coate lui Marcel Pigulea să mă ia. Poate dacă nu ar fi fost aşa insistentă, nu m-ar fi remarcat, că eram micuţ, slăbuţ, doar că alergam mult”. Pe atunci, Contra avea 16 ani. 

Cosmin Contra și-a anunțat despărțirea de Dinamo într-o conferință de presă susținută luni FOTO: Adrian Manolache

Contactată de Libertatea, Mihaela Arnăutu și-a reamintit episodul: ”Eram secretară la Liceul cu Program Sportiv Banatul și mergeam la meciurile disputate de echipa soțului meu. Țin minte că a fost un trial la noi și m-am așezat pe bancă, dar nu știam că stau lângă antrenorul Marcel Pigulea.

Cosmin era un copil minunat, drăgălaș. Îmi venea să-l mângâi tot timpul. Era foarte sociabil, ieșea în evidență. M-am atașat de el. Avea personalitate de mic, iar soțul îi dădea încredere, deși mulți spuneau despre Contra că este slăbuț și deșirat”.

Mihaela Arnăutu îi ține pumnii strânși lui Cosmin Contra: ”Îi urez să aibă noroc și să fie sprijinit, să nu i se bage bețe-n roate! Mă bucur că un timișorean ajunge să fie scris cu majuscule. Nu mai am puterea să mă uit la meciuri de fotbal, dar voi fi cu sufletul lângă Cosmin și echipa națională!”.

Petre Arnăutu, 70 de ani, este fost fundaș și căpitan al echipei de fotbal Politehnica Timişoara la mijlocul anilor ’70.

Echipa LPS Banatul din care a făcut parte și Cosmin Contra. ”Guriță” se află pe rândul de sus, al doilea din dreapta, alături de antrenorul Petre Arnăutu FOTO: LPS Banatul

Mesaj-surpriză pentru Cosmin Contra. Marcel Pigulea: ”Principala lui calitate a fost tenacitatea”

Fostul antrenor federal Marcel Pigulea a dezvăluit cu ce l-a impresionat fostul fundaș dreapta la trialul de unde a început ascensiunea lui Contra în fotbalul mare:

”Principala lui calitate a fost tenacitatea. Îmi amintesc de acel trial de la Timișoara. Așa este, Mihaela Arnăutu, care era secretară la LPS Banatul, a stat lângă mine și îi scotea în evidență calitățile lui Contra. Era foarte pasionat de fotbal. Doar pe el l-am luat atunci la lot. Din generația aia au mai făcut parte Ionuț Luțu, Cristian Ciocoiu, Mugur Bolohan, Laurențiu Lică, Laurențiu Roșu, Petru Țurcaș”.

Marcel Pigulea are încredere că fostul său elev va face treabă bună ca selecționer: ”Contra este pregătit, dar va avea o misiune dificilă. Calificarea la Euro 2020 este realizabilă. Trebuie să dea dovadă de mult tact. Îi urez să aibă șansă și inspirație”.  

Marcel Pigulea a descoperit mulți fotbaliști valoroși

Mesaj-surpriză pentru Cosmin Contra. ”Tata a fost singurul care avea încrederea că pot realiza ceva în fotbal”

Cosmin Contra muncește zi de zi cu gândul la vorbele tatăului său, răpus de cancer în 2008: ”El a fost singurul care avea încrederea că pot realiza ceva în fotbal. Tata m-a dus la meciul lui Poli Timișoara cu Atletico Madrid (2-1), în 1990. Atunci am contractat microbul şi nu m-am lăsat”. 

Cosmin Contra, alături de tatăl lui, Vasile Contra

Cosmin Contra va debuta pe banca naționalei la începutul lunii viitoare cu prilejul dublei cu Kazahstan (5 octombrie, Ploiești) și Danemarca (8 octombrie, Copenhaga), ultimele două partide ale tricolorilor din preliminariile CM 2018.

Naționala României a fost lăsată de Christoph Daum pe locul 4 în grupa E, fără nicio șansă de calificare la turneul final din Rusia.

Citește și:

Cosmin Contra va fi instalat în prime-time! Așa a procedat Burleanu și cu Daum. ”Guriță” e doar al patrulea timișorean instalat la cârma naționalei. Staff-ul naționalei

 

 

Loading...
Comentarii