De Cristian Anton,

”Coronavirusul este un virus demult cunoscut pe Pământ, uzual, care se întâlnește în special la animale și, din când în când, poate să facă pasaj și la om. Așa se întâmplă și în momentul de față, când de la fructele de mare dintr-o piață din Wuhan a ajuns la om”, a declarat prof. dr. Adrian Streinu Cercel.

Coronavirusul are ”simptome ca de gripă, dar care pe parcurs se pot complica cu insuficiență respiratorie, renală și din păcate cu decesul pacientului”, a explicat Streinu Cercel la Adriana Nedelea LA FIX.

Vorbind despre răspândirea virusului, Streinu Cercel a spus că ”orice e posibil, Terra nu mai e demult o planetă care să nu poată fi circulată”.

Ce trebuie făcut și ce măsuri s-au luat

Managerul Institutului ”Matei Balș” a prezentat și cum poate fi combătut acest coronavirus.

”Primul pas e să ne gândim dacă am fost sau nu în relație cu o persoană care a fost în China de curând, al doilea este să consultăm medicul de familie dacă avem simptome, apoi să facem un test de detectare a existenței virusului”, a explicat Streinu Cercel.

Potrivit acestuia, ”nu se pune problema să avem o astfel de situație pe teritoriul României, dar avem un plan și suntem pregătiți”.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase a prezentat și măsurile de prevenție luate pe aeroporturi: ”Primele măsuri sunt cele de screening, ulterior pasagerii vor primi un chestionar care trebuie păstrat pe o perioadă de 14 zile, cât reprezintă perioada de incubație.

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui
Recomandări

Șeful Secției de Chirurgie din Spitalul Deva și-a scos nevasta din carantină pe barba lui

 

Dacă nu se întâmplă nimic, persoana poate să stea liniștită, dar dacă din păcate apar semne, se va prezenta la medicul infecționist”.

Adrian Streinu Cercel a declarat că institutul pe care îl conduce este pregătit pentru eventualele îmbolnăviri de coronavirus.

”Avem o nevoie specializată, doctorii sunt foarte bine pregăiți, avem dotările necesare și unități speciale de izolare a eventualilor pacienți”, a precizat doctorul.

Streinu Cercel: ”Stăm bine cu gripa”

Prof.dr. Adrian Streinu Cercel a abordat și subiectul gripei de sezon din România, spunând că aul acesta situația este mult mai bună ca în alți ani.

”Stăm bine cu gripa anul acesta. Avem o rază de lumină, numărul de persoane care s-a vaccinat a crescut la 2 milioane, ceea ce nu e de ici de acolo, un salt de la 1,3 milioane la 2 milioane în 3 ani este un lucru foarte bun”, a spus managerul de la ”Matei Balș”.

Citeşte şi:

România satelor sărace care primesc bani pentru cinematografe. Primar: „De râsul curcilor. O să mergem la film prin noroaie!”

Gigantul farmaceutic Roche, amendă uriașă de la Consiliul Concurenței. A limitat accesul la medicamente a bolnavilor de cancer

Primul interviu al Gabrielei Scutea, nominalizată pentru funcția de procuror general: „Trebuie să dăm viteză la DNA”

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul
GSP.RO

Medicul Virgil Musta, din spitalul timișorean cu cei mai mulți pacienți vindecaţi, ne dă 13 sfaturi esențiale în lupta cu coronavirusul

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative
HOROSCOP

Horoscop 2 aprilie 2020. Scorpionii se lasă cuceriți de emoții negative