Soția sa, Elena Sinulescu, a făcut primele declarații despre starea de sănătate a lui Benone Sinulescu.
„Benone este acasă de câteva ore şi e conştient şi întremat!”, a declarat aceasta, potrivit Kanal D.
Directorul medical al Spitalului Judeţean Arad, Lenuţa Timiş, a declarat că Benone Sinulescu a părăsit joi spitalul într-o situaţie mult diferită faţă de cea în care sosie în după-amiaza zilei de sâmbătă, 10 iulie.
„Pacientul a plecat de la noi într-o situaţie mult mai bună decât a sosit.
Cu câteva zile înainte să fie externat, profesorul Anton Hadăr a declarat că „maestrul se simte bine, atât cât poate să se simtă un om”.
„E vesel, comunică tot timpul. Este sub asistența medicilor, se ocupă specialiștii de starea sa”, a declarat profesorul Anton Hadăr.
Inițial, interpretul de muzică populară a fost dus la un centru de îngrijiri paliative de lângă Arad, iar la 10 iulie a fost transferat la Spitalul Județean Arad, unde a fost supus mai multor investigaţii medicale.
Anterior, fostul impresar al artistului, Ionuţ Pavel, anunţa că Benone Sinulescu se află în stare gravă, după ce a fost găsit inconștient, căzut în casă. Soția artistului, Elena Sinulescu a precizat, potrivit Unica, că solistul nu a fost găsit inconștient în casă, ci a căzut și nu a dorit să fie dus la spital.
Viața lui Benone Sinulescu
Benone Sinulescu, „nea Beni”, s-a născut pe 24 mai 1937, în Siriu, judeţul Buzău. La 18 ani marca primele înregistrări radio.
În anul 1956 a înregistrat „Străina mamei, străină”, „La Lenuța sub cerdac” şi „În munţii Buzăului”, potrivit bestmusic. Sursa citată arată că Benone Sinulescu a făcut parte din Orchestra Barbu Lăutaru a Filarmonicii de Stat George Enescu.
În 1999 Benone Sinulescu începe colaborarea muzicală cu trupa Ro-Mania, considerat cel mai bine vândut grup etno-dance din România acelor ani.
„Am efectuat în decursul carierei peste 2.000 de turnee, atât în ţară, cât şi peste hotare. Din ţările nordice (Norvegia, Finlanda), în cele estice europene (Rusia, Bulgaria), iarăși în cele nordice (Suedia, Danemarca), apoi în cele din Europa Centrală şi Vestică: Germania, Olanda, Italia, Anglia, Austria, Spania, Portugalia, am cântat pentru iubitorii de folclor din Europa, Asia, America – Statele Unite ale Americii și Canada”, spunea Benone Sinulescu pe site-ul care îi poartă numele.
Pe 29 noiembrie 2002, preşedintele Ion Iliescu i-a conferit Crucea naţională Serviciul Credincios clasa a III-a, pentru crearea şi transmiterea talentelor lui şi dăruirea a unor opere literare semnificative pentru civilizaţia românească şi universală.
De asemenea, pe 7 februarie 2004 a primit şi Ordinul Meritul Cultural în grad de Mare Ofițer, Categoria D pentru „Arta Spectacolului”, ca semn de apreciere a întregii activităţi şi pentru dăruirea şi talentul interpretativ, pe care l-a pus în slujba artei scenice şi a spectacolului.
Ați sesizat o eroare într-un articol din Libertatea? Ne puteți scrie pe adresa de email eroare@libertatea.ro