Marți, 12 februarie, ziarul a expus pretinsa diplomă de absolvire a Facultății de Medicină pusă la dosarul spitalului public de către medicul ginecolog Raluca Bîrsan.

Zeci de mame de pe grupurile de internet au reacționat, recunoscând-o în Raluca Bîrsan pe cea care „ne-a cusut la încheierea cezarianei când ni s-au născut copiii noștri”.

„Pentru că este vorba despre reputația unei instituții de prestigiu, chiar dacă nu avem absolut nicio vină, le-am solicitat colegilor mei să vadă după serie despre ce diplomă este vorba. Ei au găsit că diploma originală îi aparține de fapt lui Barbu Constantin-Alin, fiind eliberată în 2008, de Universitatea «Lucian Blaga»”, a explicat decanul Facultăţii de Medicină din cadrul UMF Carol Davila, Cătălin Cîrstoiu.

Facultatea de Medicină a descoperit diploma reală falsificată de "ginecologul" de la Spitalul Ilfov: "Îi aparține unui absolvent de jurnalism din 2008, iar Raluca Bîrsan a folosit niște ștampile false"

Diploma originală îi aparține unui student al Facultății de Jurnalistică din Sibiu

În loc de Universitatea „Lucian Blaga din Sibiu”, pe diploma falsă scrie „Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila – București”. A mai fost modificat și anul absolvirii – diploma originală a fost eliberată în 2008, iar cea falsă în 2012, precum și durata studiilor – 4 ani pe diploma originală, 6 pe cea a Ralucăi Bîrsan, dar și datele personale.

Elementele care au dus la identificarea originalului sunt numărul și seria, acestea fiind identice pe ambele diplome. În plus, semnătura decanului care apare pe diploma originală corespunde cu cea de pe diploma Ralucăi Bîrsan.

Facultatea de Medicină a descoperit diploma reală falsificată de "ginecologul" de la Spitalul Ilfov: "Îi aparține unui absolvent de jurnalism din 2008, iar Raluca Bîrsan a folosit niște ștampile false"

Diploma falsă depusă de Raluca Bîrsan la dosarul Spitalului Județean Ilfov

Diploma Ralucăi Bîrsan a ridicat de la început semne de întrebare, căci ștampila este a decanatului, în timp ce pe cele emise de UMF Carol Davila este pusă cea a rectoratului.

În plus, scrisul este cu italic, iar „numele ministerului emitent care figurează pe document, Ministerul Educației Cercetării și Tineretului, nu era în 2013”, a declarat Cătălin Cîrstoiu, în articolul în care Libertatea a dezvăluit că Raluca Bîrsan activează de zece ani la secția de Ginecologie a Spitalului Județean Ilfov, în baza unui contract de „voluntar cu activitate medicală”, fără parafă de la DSP şi fără niciun aviz de la Colegiul Medicilor.

Astăzi, ziarul a dezvăluit că Raluca Bîrsan n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și a abandonat definitiv Școala de Arte și Meserii „Unirea” în clasa a IX-a!


Citește și:

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și s-a retras din școală în clasa a IX-a! Mărturii ale pacientelor operate de ea

Rețeaua doctorilor falși se extinde și în spitale publice! O femeie de 30 de ani și-a inventat o diplomă de medic și lucrează de 10 ani la Secția de Ginecologie a Spitalului de Urgență Ilfov!

Ministerul Sănătății confirmă investigația Libertatea despre falsul medic ginecolog: „Diploma de licență și actul de rezidențiat sunt false!”