A fost nevoie să apară un prim caz – cel al doctorului „Matthew Mode”, deconspirat de ziarul Libertatea ca fiind un italian, Matteo Politi, care, deși nu avea decât opt clase, a fost angajat chirurg estetician și a operat la patru clinici din România -, ca flagelul doctorilor falși să explodeze.

Politi a păcălit pe toată lumea cu o diplomă „emisă” în Kosovo, iar acum stă după gratii în așteptarea unei sentințe.

Nici sistemul de sănătate de stat n-a fost ferit de apariția unor cadre medicale neșcolarizate. Cazul Raluca Bîrsan, dezvăluit, în premieră, tot de Libertatea, a arătat cât de permisiv este sistemul: a fost angajată și lăsată să opereze o persoană care a intrat la liceu cu media 1,68 și a renunțat definitiv la școală în clasa a IX-a!

Costel Sandu, un zidar cu opt clase, făcea pe dentistul la Gruiu, în Ilfov. Până a fost căutat de polițiști.

Un alt caz a fost descoperit recent la Oradea. Ramona Fizeșan a fost „călcată” de procurori, care au descoperit că făcea pe chirurgul estetician, deși n-avea nici studiile necesare, nici drept de practică.

400 de diplome de dentiști căpătate prin fraudă sau mită

„Boala” doctorilor falși care își fac de cap pe tot teritoriul țării nu e nici pe departe nouă. În urmă cu fix 90 de ani, România a anulat peste 400 de diplome false ale unor pretinși dentiști! Mulți însă și-au văzut liniștiți de treabă în continuare! Ziarul Vocea Buzăului din 16 noiembrie 1929 spune povestea acelui scandal de proporții.

Scandal la indigo în epoci diferite! Medicii falși profesează în România de aproape un secol!

„Invazia dentiștilor clandestini, care au umplut țara, a fost semnalată de presă în atâtea rânduri și se luase într-un timp contra lor riguroase măsuri. Astfel, la prima revizuire, s-au anulat aproape 400 de diplome de dentiști căpătate prin fraudă și mită.

Totuși, parte din ei, unii chiar fără clasele primare, fără nici o școală specială sau o pregătire elementară, au fost lăsați să-și continue activitatea nestânjeniți pe spinarea victimelor naive, atrase de firmă și reclamă.

O calfă de croitor s-a făcut dentist!

În Monitorul Oficial găsim mai multe autorizații anulate printre care și cea a dlui Iancovici, din str. Păcei (General Averescu). Și, precum s-a relatat și-n ziarul Curentul de acum câteva zile și de la data anulării apărute în Monitorul Oficial a trecut aproape un an, acest domn a fost tolerat de autoritățile locale să ție cabinetul deschis, fără să sufere nici o sancțiune.

În urma cercetării dosarului, din care a reieșit că dentistul în cauză a fost calfă de croitori, fără pregătiri speciale dentistice, și-n urma intervenției unui domn parlamentar, Ministerul Sănătății cu ord. No. 107.665 a ordonat medicului-șef al orașului să închidă acest cabinet. Așteptăm așadar executarea și la nevoie vom reveni”, scria, atunci, Vocea Buzăului.

Ziarul n-a mai revenit, semn că, probabil, cabinetul calfei de croitor a fost închis. După 90 de ani de la acele evenimente, lucrurile nu par să fi evoluat prea mult.

Scandal la indigo în epoci diferite! Medicii falși profesează în România de aproape un secol!

Foto principală: HEPTA


CITEȘTE ȘI:

Echipa cu medic fals de la Spitalul Ilfov împingea mamele să nască prin cezariană cu falsuri în acte! „În biletul de ieşire scrie că am făcut cezariană fiindcă aş avea miopie. Dar eu n-am avut niciodată miopie!”

Reţeaua doctorilor falşi se extinde şi în spitale publice! O femeie de 30 de ani şi-a inventat o diplomă de medic şi lucrează de 10 ani la Secţia de Ginecologie a Spitalului de Urgenţă Ilfov!

Falsul medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Ilfov n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 şi a abandonat definitiv Şcoala de Arte şi Meserii „Unirea” în clasa a IX-a! Mărturia unei paciente-doctor ajunsă pe mâna Ralucăi Bîrsan

O aspirină că ne doare capul! Falsul medic i-a prostit şi pe cei de la firma de medicamente Bayer! Ştiind-o „neonatolog”, nemţii i-au finanţat participarea la un seminar din Sinaia, unde le-a învăţat pe asistente şi pe moaşe cum să-i îngrijească pe nou-născuţi

O a treia pacientă operată de falsul ginecolog Raluca Bîrsan, acum o lună, declară că „înainte de cezariană, au venit să dau bani Ralucăi, rezidentei!”

Alin Barbu, absolventul de Jurnalism căruia Raluca Bîrsan i-a falsificat diploma de licenţă, vrea să îi facă plângere penală! „De ce falsificăm diplomele? Pentru că sunt posturi libere pe care unii vor să le obţină cu orice preţ”

Medicul fals a fost în sala de operaţie şi la naşterile din clinicile private! Sanador recunoaşte, Regina Maria şi MedLife întârzie răspunsul

Dr. Alexandrescu, medic plecat în Franţa de la Spitalul Judeţean Ilfov, acuză: „Protectoarea medicului fals m-a împins să plec! Aceste abuzuri ale şefilor ne fac să emigrăm”

Toţi medicii din România vor fi verificaţi! Protocol de colaborare între Colegiul Medicilor din România şi Ministerul Sănătăţii, după dezvăluirile din Libertatea

Clinica „Regina Maria” recunoaşte şi ea că falsul medic „Raluca Bîrsan l-a însoţit la două naşteri pe medicul Roxana Dragu”