Matteo Politi, alias Matthew Mode, a făcut implanturi mamare, rinoplastii şi a mărit buzele mai multor românce, folosind și un nume fals, deși nu avea drept de liberă practică în România și nici studii de specialitate, după cum Libertatea a dezvăluit în exclusivitate pe 5 februarie. Ba mai mult, el a absolvit doar opt clase!

Invitat în studioul de știri de la Antena 1, Politi a explicat de ce avea două nume, care sunt adevăratele sale studii și ce este cu diploma de la Universitatea din Pristina, dacă e falsă sau adevărată.

„Matteo Politi e numele meu real. Celălalt nume, Matthew Mode, este un nickname (n.r. poreclă)”, a precizat el, încă de la început, pentru Observator TV.

Întrebat dacă l-a folosit pentru a face uitată problema pe care a avut-o cu justiția în Italia, în anul 2011, acesta nu a negat acest lucru, dar a spus că nu acesta ar fi fost principalul motiv.

„E complicat cu numele meu, pentru că apar link-uri (n.r. pe internet), dar primul motiv a fost că îmi place numele Matthew Mode”, a afirmat Politi.

În 2011, Matteo Politi a primit o sentință de un an și jumătate cu suspendare, în Italia, după mai mulți ani în care a mințit că e medic, profitând că avea același nume de familie cu al unui cardiolog cu o reputație bună din Modena: Luigi Vincenzo Politi.

Așadar, chirurgul britanic Matthew Mode se numea, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneția, cu doar 8 clase absolvite, a cărui ultimă meserie documentată este aceea de valet de parcare.

Despre faptul că a absolvit doar opt clase, acesta a spus că nu este adevărat, explicând că sistemul de învățământ ar putea fi diferit față de cel din România.

„Eu sunt născut în Venezia, iar în Italia planurile de studii sunt, probabil, diferite de România. Am Bacalaureatul și diploma de Medicină Generală. După ce termini Medicina Generală, trebuie să te specializezi. Cum se spune în România, rezidențiat. Eu am făcut cursuri de chirurgie cosmetică, trei ani și jumătate, dar nu este un rezidențiat, sunt cursuri de implant mamar, minilifting facial și abdominaplastie”, a afirmat Politi.

Falsul medic italian a declarat că a înțeles și în ce au constat neînțelegerile cu autoritățile din țara noastră, în cazul său.

Acum știu că în România cursurile din chirurgia comestică nu sunt recunoscute ca cele din chirurgie plastică, în care eu nu m-am specializat”, este explicația sa.

Când a fost întrebat de diploma de la Universitatea din Pristina, cu care a reușit să obțină parafa de la DSP, acesta a oferit un răspuns scurt și neclar.

„E un pic cam complicat, pentru că rectorul Universității a fugit cu toate registrele…”, a fost tot ce a spus Matteo Politi despre această situație.

Camera Medicilor din Kosovo confirmă că diploma medicului fals nu este validă: „Același «doctor» a încercat să înșele chirurgi din Kosovo”.

În această seară, Matteo Politi a oferit un interviu și pentru Antena 3, în cadrul căruia a mai oferit câteva detalii legate de situația sa actuală.

„Am făcut cursuri, nu am rezidențiat. Am făcut practică în chirurgie, în săli de operație”, a spus Matteo Politi, sâmbătă seară, la Antena 3.

„Când am venit aici, în ianuarie 2018, am cunoscut un avocat. Am făcut procură, i-am dat toate documentele mele, diploma de chirurgie generală, cursurile. Mi-a spus că în România cursurile pe care le-am făcut sunt la fel. Eu am plătit chitanță pentru Colegiul Medicilor”, a spus acesta.

„Nu am întrebat alte persoane. Am angajat persoana aceasta ca să nu fac la fel ca în Italia”, a adăugat el.

Pe numele lui Matteo Politi sunt înregistrate trei plângeri penale, două pentru înşelăciune şi una pentru vătămare corporală.

Diploma de medicină ar fi obţinut-o la Priştina, la o universitate controversată, unde un fost rector a fost acuzat că ani la rând a eliberat diplome false.

Cu parafă de la Direcția de Sănătate Publică a Ministerului Sănătății, un italian care terminase doar 8 clase a operat zeci de pacienți, pe tot parcursul anului 2018, la cinci clinici private din București.

Pe 23 martie 2018, o funcționară de la Departamentul de informatică și statistică medicală din DSP București, „o femeie cu mare experiență” – așa cum o caracterizează colegii – îi eliberează medicului Matteo Politi un cod de parafă. Italianul nu se deplasează în persoană, în numele lui vine o avocată română.

În dosarul depus de avocată, Matteo Politi apare indicat, în limba sârbă, drept absolvent al Facultății de Medicină din Kosovo, unde la putere e albaneza.

Explicația e că facultatea a rămas sub administrație sârbă și se numește University of Priștina, chiar dacă sediul ei nu mai e în Priștina, actuala capitală a Republicii Kosovo.

Dosarul medicului acuzat că a făcut numeroase operaţii estetice, chiar şi unor vedete, a stârnit o adevărată revoluţie în sistemul de sănătate din România.

După cazul său, dezvăluit chiar de Libertatea, autorităţile au descoperit o mulţime de medici care practicau această meserie fără a avea acest drept sau fără a avea măcar liceul.

Ulterior, tot Libertatea a scris și despre cazul Ralucăi Bîrsan, falsul medic ginecolog de la Spitalul Județean Ilfov, care n-a dat Capacitatea, a intrat la liceu cu media 1,68 și a abandonat definitiv Școala de Arte și Meserii „Unirea” în clasa a IX-a!

Matteo Politi, alias Matthew Mode, italianul care a operat în mai multe clinici private din București, fără să aibă studii de medicină, a fost arestat la câteva zile după dezvăluirile ziarului nostru, fiind acuzat de înșelăciune în formă simplă și continuată, dar și de exercitarea fără drept a unei profesii.

Matteo Politi, medicul fals care a absolvit doar opt clase, a fost arestat pe 7 februarie, după ce polițiștii de frontieră reușiseră să-l prindă în Vama Curtici, cu o zi înainte, când încerca să fugă din țară cu trenul.

Recent, judecătorii din Bucureşti au decis, după patru luni de arest, să înlocuiască măsura arestului preventiv cu cea a controlului judiciar în cazul lui Politi. Acesta nu are voie să părăsească Bucureştiul şi nici să mai intre în vreun cabinet medical.

Citește și:

Ministerul Sănătății i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la spitalul privat Monza, fără studii de medicină! A fost depistat de asistente că nu știa să-și pună mănușile!

Așa arată diploma de absolvent de facultate de medicină din Kosovo, scrisă în sârbă, cu care falsul doctor a operat în România, deși DSP recunoaște că „n-am înțeles nimic din ea”!

Prima reacție a Sorinei Pintea în cazul falsului medic italian care a făcut zeci de operații în România, fără studii de medicină

Spitalul Monza, una din clinicile private unde a operat Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, anunță că îl dă în judecată pe falsul medic, după dezvăluirile din Libertatea

Cazul falsului medic Matthew Mode. Adina Alberts spune că ea a descoperit că acesta nu știe să opereze

Matteo Politi, medicul fals care a operat în România, era cercetat de poliție într-un dosar de înşelăciune

Reacția DSP, în cazul Matthew Mode, falsul medic italian

UPDATE | Medicul fals Matteo Politi a fost arestat! Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică
Urmărește-ne pe Google News
Uluitor cât câștigă Roxana Ciuhulescu la Survivor. Salariul este uriaș, de 20 de ori mai mare decât cel pe care îl are la Ministerul Sportului
PARTENERI - GSP.RO
Uluitor cât câștigă Roxana Ciuhulescu la Survivor. Salariul este uriaș, de 20 de ori mai mare decât cel pe care îl are la Ministerul Sportului
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Playtech.ro
ȘOC! Reacția lui Liviu Dragnea după ce Irina Tănase a ajuns la DNA. IREAL ce a spus
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Observatornews.ro
Cum pot fi cumpărate maşinile vândute de ANAF. Audi sau Volkswagen la preţ de câteva mii de lei
Horoscop 21 ianuarie 2022. Capricornii sesizează avantajele contextului, dar nu le pot fructifica, pentru că sunt incomplete
HOROSCOP
Horoscop 21 ianuarie 2022. Capricornii sesizează avantajele contextului, dar nu le pot fructifica, pentru că sunt incomplete
A murit Louie Anderson
Știrileprotv.ro
A murit Louie Anderson
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
Telekomsport
Cum a reacţionat Reghecampf când a auzit zvonurile despre presupusul amant al Anamariei Prodan: ”Venea la noi acasă”
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale
PUBLICITATE
FURMARK - cum să alegi blănurile naturale