Mergi direct la conținut »
UPDATE | Medicul fals Matteo Politi a fost arestat! Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică
Știri România Libertatea > Ştiri > Știri România > UPDATE | Medicul fals Matteo Politi a fost arestat! Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică

UPDATE | Medicul fals Matteo Politi a fost arestat! Ce acuzații i se aduc italianului cu opt clase, care a operat în România fără drept de practică

Matteo Politi, alias Matthew Mode, italianul care a operat în mai multe clinici private din București, fără să aibă studii de medicină, este acuzat de înșelăciune în formă simplă și continuată, dar și de exercitarea fără drept a unei profesii.

De Răzvan Mihalașcu,

UPDATE 23:55: Judecătoria Sector 1 a decis arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului fals Matteo Politi.

UPDATE 17.50: La sfârșitul celor două ore de audieri, care au avut loc la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, procurorii au decis să ceară instanței arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului fals Matteo Politi. Italianul a fost scos în cătușe din instituție și urmează să fie dus la Judecătoria Sectorului 1, care va decide dacă admite cererea anchetatorilor.


Italianul, care a fost prins miercuri dimineață în timp ce ar fi încercat să iasă din România cu un tren, prin vama Curtici, este anchetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

„În cuprinsul ordonanței de punere în mișcare a urmăririi penale s-a reținut că în perioada iulie – decembrie 2018 cetățeanul italian a exercitat activități specifice celei de medic plastician în cadrul a două policlinici din municipiul București, fără a avea drept de practică pe teritoriul țării și fără a avea în posesie documente care să ateste specializarea sa.

Totodată, în aceeași perioadă cetățeanul italian a indus în eroare mai multe persoane vătămate cu privire la calitatea sa de medic chirurg plastician folosind un nume fals și efectuând acte medicale asupra acestora, obținând totodată un folos patrimonial injust care a constat în contravaloarea care a fost achitată pentru actele medicale”, a declarat procurorul Călin Radu Bogdan, purtător de cuvânt Parchetul Judecătoriei Sectorului 1.

Potrivit anchetatorilor, Matteo Politi este acuzat de „săvârșirea unei infracțiuni în formă simplă, unei infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și a unei infracțiuni de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activități”.

Procurorul de caz urmează să stabilească cu privire la luarea unei măsuri preventive. Anchetatorii ar putea decide fie să emită un mandat de arestare, fie să-l plaseze pe italian sub control judiciar.

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei
Recomandări

Tratați cu decență de străini, ignorați și înghesuiți cu bagajele, în țară. Cum a călătorit un grup de români spre casă în timpul pandemiei

 

La Parchetul Capitalei a venit și Ioana, iubita medicului fals. Femeia a refuzat să comenteze cazul lui Matteo Politi.

După ce a fost audiat miercuri seara timp de patru ore la Secția 4 Poliție, italianul Matteo Politi a fost reținut pentru 24 de ore. Bărbatul a venit la audieri u o geantă Louis Vuitton.

Libertatea a dezvăluit că, de un an de zile, un fals medic de chirurgie plastică lucrează la patru clinici din București. Reporterii au descoperit că Direcția de Sănătate Publică, din subordinea Ministerului Sănătății, i-a dat aviz escrocului italian Matteo Politi, care a ajuns să opereze de zeci de ori în România, chiar și la Spitalul privat Monza, deși nu are studii de Medicină.


Citește și:

Filiera italiană! O nouă pacientă mutilată la nas de Matthew Mode își amintește că „medicul chirurg” a intrat în sala de operație alături de un prieten, Michelle di Chirico, un dentist! „Când mi-a dat pansamentul jos, nasul meu arăta ca un şniţel bătut pe tocător”


 

Close
Închide
  Close